Destinatii

Cele mai frumoase acvarii din lume

Nu toata lumea are sansa de a ajunge intr-o regiune de coasta pentru a putea admira uimitoarea viata subacvatica pe care planeta o pune la dispozitia vizitatorilor. Cum Acvariul din Constanta e greu de crezut ca poate satisface pretentiile unui curios in legatura cu animalele de pe fundul marii, cand ajungi in preajma lor, profita de ocazie pentru a vedea fascinantele creaturi intr-unele dintre cele mai frumoase acvarii din lume.

1. Auckland, Noua Zeelanda: Lumea subacvatica a lui Kelly Tarlton

Acest acvariu public absolut impresionant s-a deschis in anul 1985, iar de atunci ii incanta pe vizitatorii de toate varstele. Este primul acvariu din lume in care exista un tunel din acril si tot aici exista si o zona de trecere care ii poarta pe vizitatori dintr-o parte in alta.  Ca bonus, copiii pot trage un pui de somn in acvariu, intr-un loc deasupra caruia viata marina este intr-o permanenta miscare.

SuKelly Tarlton a fost un navigator si explorator neo-zeelandez, al carui nume este purtat azi de superbul acvariu din Auckland

2. Australia: Acvariul din Sidney

Acvariul din Sidneyeste locul in care traieste o varietate fantastica de specii marine australiene, care numara 6000 de pesti si alte animale acvatice. Aici exista si cateva locuri interesante de vazut, printre care Laguna Sirenei.

In acvariul din Sydney exista un loc al sirenei, in care poti admira vaci de mare

3. Acvariul din New York

Faimosul Acvariu din New York este cel mai vechi acvariu din America, care functioneaza si in zilele noastre. Are o suprafata de peste 56000 metri patrati si adaposteste o colectie de vietati marine, plina de culoare.  El se afla pe Insula Coney, pe malul oceanului.

Acvariul din New York e cel mai vechi din America

4. Acvariul din Atlanta (SUA)

Acvariul din Atlanta este cel mai mare din lume. El contine in jur de 30000 metri cubi de apa proaspata si sarata, care servesc drept adapost pentru peste 100000 de specii marine.

Cel mai mare acvariu din lume se afla in Georgia (SUA)

5. Yokohama, Japonia: Acvariul Paradisul marilor

Paradisul marilor din Yokohama adaposteste un parc de distractii si se afla destul de aproape de Tokyo. Este un acvariu imens desfasurat pe trei etaje, in care traiesc mii de pesti tropicali si de apa dulce.

“Paradisul marilor” din Yokohama, e cel mai vestit acvariu japonez

6. Baltimore, Maryland, SUA: Acvariul national

Acvariul national din Baltimore este locul in care traiesc aproximativ 16000 de vietati marine diferite si pesti. Aici se afla si un bazin cu pisici de mare, o padure tropicala si o psicina minunata plina cu delfini.

Acvariul national din Baltimore

7. Plaja Myrtle, Carolina de Sud, SUA: Acvariul Ripley

In Acvariul Ripley exista un loc de trecere miscator care ii poarta pe vizitatori spre colectia de rechini. Acest acvariu are o suprafata de peste 8000 metri patrati si este locul ideal in care poti afla multe despre viata din adancuri si unde poti trai in acelasi timp o experienta de neuitat.

Acvariul Ripley e renumit pentru colectia de rechini

8. Monterey Bay, California, SUA: Acvariul Monterey Bay

Acvariul Monterey Bay aflat pe coasta de vest, in California, este unul dintre cele mai mari din lume, aici traind mai mult de 35.000 de creaturi si plante acvatice.

Peste 65.000 de creaturi marine se afla la acvariul din Monterey Bay

9. Chicago, Illinois, SUA: Acvariul John G. Shedd

Acvariul John G. Shedd din Chicago, deschis in anul 1930, era la un moment dat cel mai mare acvariu interior din lume, in cei aproape 19000 metri cubi de apa, traind cam 25.000 de pesti. Este recunoscut, de asemenea, ca fiind primul acvariu aflat pe uscat din America, care are o colectie permanenta de pesti de apa sarata.

Shoiw cu delfini la acvariul Shedd, din Chicago

10. Tokyo, Japonia: Epson Aqua Stadium

Recent inauguratul Aqua Stadium din Tokyo

Noul Epson Aqua Stadium are o adancime de aproximativ 5,18 metri si se afla langa unul dintre cele mai noi hoteluri din Tokyo. Aici traiesc 300 de specii marine, printre care exemplare rare de pisici de mare si rechini.

11. Acvariul din La Rochelle, Franta

In micuta localitate La Rochelle, port la Oceanul Atlantic, se afla un superb acvariu deschis in anul 1988, ca afacere de familie. 3 milioane de litri de apa sarata si o multime de specii marine extrem de spectaculoase.

Pornit ca o mica afacere de familie, acvariul din La Rochelle este astazi o mica bijuterie

12. Two Oceans Aquarium, Cape Town (Africa de Sud)

In acvariul din Cape Town poti inota printre rechini

Acvariul celor doua oceane, din Cape Town, este cu atat mai fascinant cu cat se afla in orasul situat la intretaierea a doua oceane – Indian si Atlantic. Peste 3000 de vietati marine dar si posibilitatea – pentru cei tari de inima – de a inota alaturi de rechini.

13. Oceanario, Lisabona

Oceanariul lusitan, una din principalele atractii ale Lisabonei

Oceanariuldin Lisabona, situat pe malul Atlanticului, adaposteste o larga colectie de specii marine, dar si de pasari, mamifere etc, fiind o atractie de prim rang a capitalei portugheze.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!