Ce sa NU faci la hotel
Foto: Image Source
Cum sa

Ce sa NU faci la hotel

Casa este acolo unde se afla inima ta, in timp ce hotelul este cu siguranta un loc unde trebuie sa-ti folosesti capul  (probabil si materia cenusie din el). Scopul randurilor de fata nu este acela de a baga frica in turistii care pleaca fericiti in vacanta. Dar fiecare oaspete al unui hotel trebuie sa fie constient de ceea ce il inconjoara. Intamplarile nefericite care pot avea loc acolo unde esti cazat, de la a cadea pe fereastra pana la taxele uriase care se adauga la pretul cazarii, stau la panda chiar de la intrare. A preintampina toate astea poate sa te salveze de la ruinarea total nedorita a vacantei tale. Ai mai jos o lista cu cinci lucruri pe care nu trebuie sa le faci in niciun caz la hotelul in care stai.

camera hotel
Foto: Solovyova

Nu te apleca pe fereastra

Tot felul de tipuri de ferestre nesigure ale hotelurilor au aparut in ultima vreme la stiri. In luna iunie a acestui an, o fetita de numai 2 ani a cazut pe fereastra de la etajul 2 al unui hotel din Hinckley, Minnesota. Copilul a supravietuit, dar a fost dus la spital in stare critica. In aceeasi saptamana, Hotelul W din Austin a fost inchis pentru cateva zile, dupa ce o parte din lambriurile de sticla de la balcoanele sale au cazut si s-au spart.  Ziarul “The Austin American” a consemnat ca patru oameni au fost raniti. In alt incident, tot la un Hotel W, de data aceasta in Atlanta Midtown, doua femei au cazut pe fereastra, una dintre ele murind in urma acestui accident teribil.

Nu se cunoaste o statistica exacta a caderilor de la ferestrele hotelurilor sau a mortilor survenite in urma unor astfel de accidente, dar o simpla cautare pe Google, dupa “caderi de la ferestrele hotelurilor” are destule rezultate care verifica teoria potrivit careia nu trebuie sa te apleci pe fereastra in nicio imprejurare. Niciodata. Acest principiu se aplica in cazul oricarei cladiri inalte, dar mai ales in locurile unde alcoolul este oferit la discretie in minibarurile din camera.

Nu da buzna in minibar

minibar

Sunt multi cei care plaseaza minibarul din camera hotelului in aceeasi categorie cu cuvertura de pe pat, respectiv nu-l folosesc nici in ruptul capului. Exista uneori tentatia de a a-ti baga nasul in acel mic frigider, ca sa vezi ce comori se ascund acolo. Un baton de ciocolata Snickers la 4$? Fantastic (de scump). Dar curiozitatea ta poate avea ca rezultat o cheltuiala in plus, pe care nu ti-ai dorit-o.

In multe hoteluri, in special cele cu multe stele, daca iei un produs din minibar si apoi il pui la loc, vei pune in miscare senzorii minibarului, ceea ce are ca rezultat adaugarea pretului produsului respectiv la nota finala de plata. In cazul minibarurilor sensibile, simpla aranjare diferita a produselor dinauntru, pentru a face loc mancarurilor cu care ai venit de acasa, poate atrage dupa sine o incasare. Iar daca incerci sa eviti bataia asta de cap si soliciti ca minibarul sa fie golit inainte de sosirea ta la hotel, ti se poate percepe o taxa suplimentara pentru “reumplerea sa ulterioara.”

Nu bea din pahar

pahare hotel
Foto: Jonah_M

Pentru cei care au o fobie legata de microbi, hotelul este adapostul perfect pentru tot felul de micro-organisme, lasate in urma de alte “gazde” (alti turisti). Telecomanda, cuvertura patului si intrerupatoarele emit o oarecare licarire vizibila in infrarosu de catre un turist ce are o obsesie legata de corpurile straine. Poate ca un turist curajos atinge telecomanda fara dezinfectant sau manusi de cauciuc si supravietuieste pentru a impartasi si altora aceasta experienta. Dar exista niste obiecte in camera hotelului, legat de care si turistii cei mai putin pretentiosi vor avea suspiciuni: paharele. In fond si la urma urmei, acestea iti ating gura.

In Missouri si Kansas exista o lege care spune ca vesela din hoteluri trebuie sterilizata. Legea merge si mai departe in Kansas, stabilind ca spalatul articolelor din sticla trebuie sa se realizeze in afara camerei… In majoritatea hotelurilor, nu ai insa garantia ca paharele si canile din camera nu au fost pur si simplu clatite de personalul de la curatenie direct sub jetul de apa de la robinet. Poti rezolva usor aceasta problema, tinand paharele cateva minute sub apa fierbinte.

Nu dezvalui numarul camerei in care stai

room number
Foto: cagkansayin

Exista un sfat pe care trebuie sa-l tina minte toti turistii si mai ales femeile si cei care calatoresc singuri. “Nu lasa receptionerul sa faca public numarul camerei tale. Daca el sau ea il anunta cu voce tare atunci cand iti inmaneaza cheia, cere o alta camera”. Oricine se afla in hol, in apropierea receptiei – inclusiv infractori – pot afla unde iti petreci noaptea, daca receptionerul iti pomeneste numarul camerei cu voce tare.

Ia in calcul review-urile

In fiecare an, Trip Advisor publica lista celor mai murdare hoteluri din Asia, Europa, India si SUA, hoteluri ale caror evaluari pot fi la fel de socante precum un episod din “Fear Factor”. A citi comentarii de genul “Este un loc minunat, dar numai daca iubesti mizeria!” sau “Imi cer scuze familiei mele!” este o placere usor perversa.

Pe cat de mult sunt citite astfel de review-uri terifiante, pe atat de mult continua sa uimeasca turistii care vin sa se cazeze la cele mai infecte hoteluri. E suficient sa citesti cateva pareri si devine evident faptul ca pentru majoritatea vizitatorilor, o proprietate care arata ca o cocina,  la un pret foarte accesibil, nu merita atentia pentru rezerva de plosnite si gandaci pe care ti-o ofera. Plosnitele sunt poate cea mai neplacuta supriza de care poti avea parte intr-o camera de hotel, pentru simplul fapt ca e foarte usor sa le iei acasa, rezultatul fiind o infestare de durata.

Arunca o privire asupra acestor evaluari ale hotelului Carter, din New York, hotel cotat cu o stea. Printre poze cu pungi de bomboane atacate de gandaci, plosnite stand ascunse intre gaurile din peretii mucegaiti si alte mostre de viata salbatica din dormitor, apar si instantanee cu picioare, maini si alte parti ale corpului unor turisti, acoperite de muscaturi de insecte.

Nu este primul an in care hotelul Carter apare in lista celor mai murdare hoteluri, a celor de la Trip Advisor. Probabil ca turistii care continua sa se cazeze la acest hotel, care ocupa locul patru in topul celor mai murdare hoteluri din SUA, fie nu au timp sa citeasca evaluarile, fie spera ca locsorul lor sa fie crutat de “plaga Carter” (din cate se vede insa din poze, se pare ca nu).

Hotelul elegant pe care l-ai ales pentru urmatoarea ta vacanta poate ca nu se afla pe lista Trip Advisor a celor mai murdare hoteluri. Dar pentru gandaci, hostelul de 5 euro pe noapte si hotelul Ritz-Carlton sunt la fel, iar turistul trebuie sa fie intotdeauna pregatit pentru surprize neplacute. Unul dintre cele mai bune mijloace prin care poti evita musafirii nepoftiti atunci cand esti in vacanta, este sa arunci o privire la ceea ce comenteaza alti turisti pe net, cu privire la hotelul cu pricina. Daca sunt comentarii recente cu privire la o eventuala infestare, ia in considerare sa-ti faci rezervare in alta parte.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Călător cu firimituri de talent la scris și la ocolit gropile. Pasionat de călătorii, dar și de povești care îți fac bagajele să sară singure în portbagaj, TukTuk Driver are o misiune simplă: să-ți arate lumea cu un strop de umor și multă inspirație. Când nu e la volanul TukTuk-ului, visează la următoarea destinație... sau la o cafea aromată. 🚗🌍 Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!