Festivaluri

Cele mai tari 10 scene muzicale din lume

Daca vrei sa-ti asculti hiturile live si tare, in aceste locuri nivelul decibelilor o ia razna. Ia-ti o bricheta, urca-te intr-un autobuz si ridica o sticla pentru a saluta asa cum trebuie intalnirea cu Top 10 al celor mai tari scene muzicale din lume!

Castelul Slane (Irlanda)

Multi muzicieni de legenda au trecut de-a lungul timpului pe la castelul Slane

Intoxicat de spiritul whiskey-ului irlandez fabricat aici, Castelul Slane este cea mai mare scena in aer liber din Irlanda, inca din zilele de glorie ale perioadei ‘flower power’, din anul 1981. Situat de-a lungul raului Boyne (la o ora distanta de Dublin), terenul pe care se afla castelul serveste drept amfiteatru natural pentru aproximativ 80.000 de spectatori fideli. Potentialul sau de a atrage multimi uriase de oameni atrage nume mari, iar acustica este de calitate foarte buna. Nu incerca sa intri in zona, trecand inot – au mai fost si alti fraieri care au esuat in incercarea lor de a asculta gratis muzica.

Tresor (Berlin)

In Tresor, underground-ul e la el acasa

Fostul imperiu al muzicii tehno, Tresor, acest buncar cu o suprafata de aproximativ 23.000 metri patrati, este noua atractie a Berlinului in materie de muzica underground. Prezent candva pe scena muzicii electronice din Berlinul de Est, clubul Tresor se lauda acum cu reprezentatii ale unor DJ renumiti in intreaga lume, a caror misiune este aceea de a electriza multimile care danseaza de parca ar vrea sa darame din nou Zidul. Evita aglomeratia explorand camerele de control si dispozitivele din Razboiul Rece, care se afla aliniate pe pereti.

Red Rocks (Colorado)

Amfiteatru matural la Red Rocks, in Colorado

Mama Natura stie aparent cate ceva despre scenele muzicale la moda. Red Rocks nu este numai un parc incredibil, dar si un amfiteatru natural care gazduieste reprezentatii ale unor nume apartinand tuturor genurilor, de la Flaming Lips pana la Kenny Chesney. Aceasta scena din Colorado este facuta sandvis intre doua stanci inalte de 91 de metri si care iti vor rasfata urechile cu o acustica extrem de vibranta. Peisajul si sunetul fac din Red Rocks un candidat de prim rang la realizarea momentelor live, asa ca bucura-te de cele 15 minute de faima, tipand cat te tin plamanii, chiar si in momentele de liniste.

Festhalle (Frankfurt)

Festhalles (salile de concerte) sunt raspandite in intreaga tara, dar cea din Frankfurt gazduieste cele mai tari festivaluri din Germania. Cand aceasta sala a fost construita, acum mai bine de un secol, avea cea mai mare cupola din lume, iar in zilele noastre tavanul din sticla continua sa reprezinte atractia principala. Regulile de securitate aici nu sunt foarte stricte in ce priveste mancarea si bautura, asa ca poti veni cu provizii de acasa.

A38 (Budapesta)

Concerte pe vapor, in Budapesta: A38!

Ahoy impatimiti ai petrecerilor! Andocata in apele reci ale Dunarii in drumul ei prin Budapesta, iubitorii muzicii vor intra intr-o atmosfera de neuitat, timp de sapte nopti pe saptamana, pe puntea inferioara a lui A38, o ambarcatiune veche care transporta pe vremuri carbune. Daca te ia foamea, urca la restaurantul de pe puntea superioara. Traditionala friptura de cocos servita aici este asezonata cu organe de pasari – asta in caz ca petrecerea de pe barca nu a fost suficient de nebuneasca.

Opera House (Sydney)

Celebra Opera House, din Sydney. Fara artificii, de data asta

Aceasta constructie arhitectonica remarcabila este pentru Australia ceea ce este Turnul Eiffel pentru Franta. Aici canta oricine – de la Pussycat Dolls pana la cei care se cred un al doilea Mozart. Opera House satisface o varietate mare de gusturi in materie de muzica, fiind locul unde se desfasoara nenumarate reprezentatii si evenimente, toate gazduite de numarul nesfarsit de camere, sali si teatre, apartinand acestei locatii. Numeroasele baruri, cafenele si restaurante ale acestui complex sunt locuri minunate care patroneaza Opera.

Club Paradiso (Amsterdam)

O biserica. Mai exact… Club Paradiso, din Amsterdam

Aceasta biserica din Amsterdam, datand din secolul 19 l-a dat pe Dumnezeu pe iadul sexului, drogurilor si muzicii rock, in anul 1967. Hipiotii sunt recunoscatori si in zilele noastre pentru aceasta transformare incarcata de pacat. In prezent, clubul Paradiso reuneste trei scene solide ale contraculturii si este taramul promis pentru artisti precum Arcade Fire si TV on the Radio.

O2 Arena (Londra)

In O2 Arena incap 20.000 de oameni

Aflata pe locul unde se vor desfasura Jocurile Olimpice din anul 2012, O2 Arena este ruda britanica a Gradinii Madison Square, aici putand incapea 20.000 de oameni. Candva locul unde se afla darapanatul Dom al Mileniului, O2 este in prezent cea mai populara scena muzicala din lume, unde au performat dive precum Britney, Rihanna si Katy Perry.

Dalhalla (Suedia)

Dalhalla, sapata in stanca

Verile in Suedia pot fi insotite de sunetele de la amfiteatrul Dalhalla.  Dalhalla este echivalentul scandinav al Muntelui Olimp si totodata numele acestei scene din piatra situata dincolo de Lacul Siljan. Un loc alcatuit in intregime din stanci, unde multimea este separata de scena printr-un sant plin cu apa, asa ca ia-ti placa daca vrei sa faci surf.

Blue Frog (Mumbai)

Club Blue Frog, pentru indieni stilati

Candva dominata de franchiza Hard Rock Café, scena muzicii live din Mumbai atinge noi culmi cu Blue Frog. Prinde cateva reprezentatii indiene autentice sau participa la un show care are pe afis nume mari gen Armin van Buuren sau Infected Mushroom. Cand simti ca esti aproape sa-ti dai sufletul pe ringul de dans, fa o pauza intr-unul din saloanele acestei locatii.

O scena muzicala de exceptie imbunatateste (printre altele) extrem de mult reprezentatiile live. Inauntru, afara sau pe apa, aceste locuri fac ca si cei mai slabi performeri sa sune decent – iar melodiile interpretate de ei sa-ti ramana in cap pe tot drumul pana acasa.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!