Arta & Aventura

Cele mai scumpe vacante din lume

In timp ce pentru majoritatea dintre noi, vacanta consta in cel mult doua saptamani la mare, pentru cei foarte bogati, aceasta notiune tinde sa fie mult mai extravaganta. In cele ce urmeaza, vei gasi o lista a celor mai scumpe vacante din lume. E vorba de calatorii diverse, de la excursii safari pana la expeditii in Antarctica. Prin urmare, cateva iesiri de genul celor care se intampla odata in viata, incep sa-si merite din plin banii!

Propriul tau iaht

Pe yachtul Andreas L ai tot ce-ti doreste inimioara

Cum ar fi sa navighezi la bordul propriului tau iaht? Andreas L. pus la dispozitie de compania Liveras Yachts, este un iaht Benetti, lung de 60 de metri, cu trei punti distincte, unde poti servi cina sau sta la soare, pe care ai Jacuzzi si sali de gimnastica si masaj, prevazute cu aer conditionat.

Exista spatiu pentru pana la 12 persoane, personalul de la bord fiind alcatuit din 15 oameni. Ce e cel mai bine este faptul ca tu alegi itinerariul. Dar toate astea costa. In timpul sezonului de vara, pentru o saptamana la bordul acestei ambarcatiuni vei plati 315.000 euro.

Exploreaza Antarctica

Poti explora Antarctica la bordul lui Kapitan Khlebnikov

Anul 2011 marcheaza aniversarea a 100 de ani de la prima expeditie umana la Polul Sud. Daca vrei sa calci pe urmele lui Shackleton si Scott, poti participa la o expeditie la bordul spargatorului de gheata rusesc Kapitan Khlebnikov, pentru 29 de zile.

Plecarea va fi in decembrie, din Noua Zeelanda spre Insulele Auckland, unde poti vedea pinguinii cu ochi galbeni, albatrosi si alte specii de pasari, inainte de a trece prin gheata miscatoare din Marea Ross, unde vei face cunostinta cu coloniile de pinguini imperiali, istoricele baze de explorare si statiile moderne de cercetari. Calatoria continua spre Insulele Balleny si McQuerie, inainte ca expeditia sa se incheie in Australia. Mai mult, aceasta ar putea fi ultima sansa pentru tine de a trai experienta acestei expeditii, intrucat dupa terminarea ei, Kapitan Khlebnikov se va reintoarce in Rusia.

Toata distractia costa 38.940 £ de persoana.

Inchiriaza-ti propria insula!

Fii propriul tau rege pe insula Necker, detinuta de Richard Branson

Adesea cel mai rau lucru legat de vacanta sunt ceilalti turisti cu care trebuie sa imparti statiunea. Ai scapat de griji daca inchiriezi pur si simplu intreaga insula pentru tine!

De exemplu, exista Insula Necker, apartinand Insulelor Virgine din Caraibe, detinuta de Sir Richard Branson, fondatorul companiei Virgin. Vei fi coplesit de numarul personalului, in timp ce te bucuri de gradina interioara, de pavilionul plutitor unde poti servi cina – sau daca te imbraci la patru ace – poti servi masa in salonul privat, unde totul e din argint, dantela, satin si cristal.

Preturile pornesc de la 322.000 dolari pentru 7 nopti. Desigur, daca vrei sa ai la dispozitie o insula ceva mai mult timp, nu te opreste nimeni sa nu-ti cumperi una. Si poate fi mai ieftina decat te astepti – poti gasi oferte si la pretul de 95000 £!

Lacul Como

O saptamana in Vila XIII de pe Lacul Como costa 115.000 euro

Bine, asta nu e chiar insula ta personala, dar poti inchiria o vila pe malul Lacului Como, la care se poate ajunge numai cu barca – ceea ce e si mai bine! Vila Lacul Como XIII pune la dispozitia turistilor 7 dormitoare ultra-moderne, sufragerie, bucatarie utilata si salon in care pot incapea 24 de persoane. Aici exista si o gradina de 30000 m2, in care se afla alte 4 case, piscina incalzita si sala de cinema.

Iar pentru ca sederea ta sa fie si mai confortabila, vei beneficia de serviciile unui majordom, servitor, femeie de serviciu, administrator si 2 gradinari. Doar ca, pentru o saptamana in vila, va trebui sa scoti din buzunar 115.000 euro.

O excursie safari privata

Safari de 7 stele in rezervatia Tswalu Kalahari

Una dintre atractiile majore ale unei vacante in Africa este sansa de a putea merge intr-o excursie safari. Si poti face asta la modul cel mai serios in Africa de Sud, in Rezervatia Tswalu Kalahari.

Este detinuta de familia Oppenheimer – cea care se afla in spatele diamantelor De Beers. Aici poti beneficia de doua forme diferite de cazare. Tarkuni este casa personala a acestei familii, care iti ofera cinci apartamente de lux, bucatar, autovehicule si ghid personal, pentru a trai experienta safari pe cont propriu. Ai de asemenea si piscina.

Pentru petreceri mai mari, exista Motse (care inseamna satuc), unde mai exista alte 8 apartamente. Fiecare apartament are dormitor, cu camin, dusuri in interior si afara, camera de studiu si put de apa privat, plus diverse animale care il folosesc.

O saptamana intr-un apartament pentru doua familii costa 12.692 £ de persoana.

Traieste ca Hugh Hefner!

In Sky Villa vei trai precum Hugh Hefner

Una din favoritele celor cu bani – Sky Villa apartinand lui Hugh Hefner, aflata in Palms Hotel in Las Vegas! Cine n-ar vrea sa traiasca precum disparutului boss de la Playboy?

Pentru 40.000 de dolari pe noapte, te poti bucura de doua etaje numai ale tale, in care incap cu usurinta 250 de oameni. Ai sala proprie de gimnastica echipata cu tot ce trebuie, cada “extra large”, bar, Jacuzzi, sala media, salon pentru dineuri, masa de poker, lift privat si pat “king size” cu oglinzi pe tavan. Peretii sunt acoperiti cu colectii de arta Playboy, cu care iti poti clati ochii. Din pacate, nu ai la dispozitie si propriile playmates!

Apeleaza la un specialist

Daca indicatiile de mai sus nu sunt destul de creative, atunci poti apela oricand la agentiile specializate de turism, care iti pot oferi o experienta de vacanta complet diferita. In cele ce urmeaza ai cateva exemple:

Vacanta in iglu

Casa ta din gheata, aflata in Groenlanda va avea dormitor, sufragerie si terasa, toate incalzite cu ajutorul unui sistem special de incalzire intern. Vei beneficia de propriul bucatar, care vine pe proprietatea ta cu snowmobilul, pentru a-ti pregati preparate traditionale apartinand bucatariei nordice. Iar cireasa de pe tort, este ca ai si piscina! Toate astea te costa in jur de 80.000 £ de persoana.

Surf cu elicopterul

Poti folosi elicopterul personal pentru a te bucura de frumusetea insulelor din Noua Zeelanda. Nu va trebui sa pierzi timpul pentru a vedea care plaje sunt cele mai bune, intrucat pilotul te va lasa exact acolo unde vrei! Distractia costa in jur de 30.000 £ de persoana.

Carcassonne

Un avion particular a fost inchiriat pentru a transporta 6 pasageri la citadela medievala inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO. A fost inclus, de asemenea, un circuit privat, precum si o cina intr-un restaurant de lux, ore de golf pentru barbati, tratamente spa pentru femei, toate culminand cu un pranz in aer liber, pe coasta, la bordul unui iaht privat. Suma totala a fost de 25.000 £ pentru intreaga petrecere.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!