budapesta
Foto: rognar
Europa

Lucruri care nu trebuie ratate in timpul unei vizite in Budapesta

Budapesta este capitala Ungariei si cel mai mare oras din aceasta tara, cu o populatie ce depaseste 1,7 milioane locuitori. In plus este si principalul centru cultural, comercial, industrial, politic si de transport, intinzandu-se pe o suprafata de aproximativ  1360 km2. Avand in vedere cultura si istoria orasului, Budapesta este privita adesea drept una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa de Est. Atractia principala este frumoasa Dunare, care serpuieste prin oras.

Daca ai in plan o excursie in Budapesta si nu ai mai vizitat orasul inainte, ai mai jos cateva sugestii pentru obiective obligatoriu de trecut in itinerariul tau:

Districtul Castelului

Buda Castle in Budapest
Castelul din Buda / Foto: rognar

Cafenele elegante, monumente istorice si muzeele sunt la ordinea zilei in aceasta parte a Budapestei. In plus, numeroasele poduri peste Dunare, Biserica lui Matthias si Palatul Regal se afla si ele tot in aceasta zona a orasului. Fa o vizita la Bastionul Pescarului daca vrei sa vezi cele mai spectaculoase privelisti pe care Budapesta le ofera turistilor.

Festivalurile budapestane

Festivalul Artelor – se desfasoara de regula in fiecare an, in a treia saptamana din luna august si are o durata de 3 zile, reprezentand o experienta extrem de interesanta pentru intreaga familie, in cadrul lui fiind prezentate cele mai prestigioase realizari ale culturii ungare.

Festivalul international al vinurilor si sampaniei – dupa cum ii spune si numele, cu aceasta ocazie sunt degustate cele mai bune vinuri si sampanie din regiune. El are loc la sfarsitul verii, la jumatatea lunii septembrie.

Festivalul palincai si carnatilor – unul dintre cele mai bune festivaluri, la care trebuie obligatoriu sa participi odata cu venirea zilelor racoroase din luna octombrie. Evenimentul are loc la Palatul Regal din Budapesta, pe Terasa Savoya.

Podul de lanturi

podul de lanturi budapesta
Podul de lanturi / Foto: Fesus Robert

Széchenyi Lánchíd este una dintre cele mai populare atractii ale orasului Budapesta, pentru turisti si localnici deopotriva. Podul construit din piatra, cu capetele sale de leu, rezista inca de la mijlocul secolului 19. Festivalul de vara care se desfasoara in aceasta locatie, are loc in lunile iulie si august si este un eveniment care nu trebuie ratat.

Faleza Dunarii

Inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO, faleza Dunarii iti ofera o plimbare de-a lungul fluviului de o frumusete rara. Localnicii o numesc Duna Korzó iar de aici poti vedea privelisti spectaculoase ale unuia dintre cele mai admirate fluvii din Europa.

Dealul Gellert

dealul gellert obiective turistice budapesta
Dealul Gellert / Foto: rognar

Una dintre cele mai frumoase locatii verzi din Budapesta, Dealul Gellert este favoritul atat al localnicilor cat si al turistilor. Mergi pe orice poteca sau drum pana pe creasta sa si exploreaza Citadella, unde se afla ruinele unei vechi fortarete. Numeroasele parcuri si plantatii de flori dau si mai multa culoare acestui obiectiv turistic.

Citeste si: 3 locuri romantice pe care le poti vizita in Budapesta

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!