pertisau
Pertisau / Foto: Matt Reid
Europa

3 super-localitati de vizitat pe malurile lacurilor din Austria

Teritoriul Austriei se afla in cea mai mare parte in Muntii Alpi. In fapt, mai mult de jumatate din relieful acestei tari este unul muntos. Data fiind altitudinea inalta la care se afla, verile in Austria sunt foarte placute, cu temperaturi care ating o maxima de numai 18ºC.

In Austria, vei gasi tot ce-ti doresti, de la forfota si freamatul urban, pana la linistea zonelor rurale, inconjurate de piscuri inalte. Un alt motiv pentru care vacantele in Austria sunt atat de populare, este acela ca aici gasesti lacuri minunate, unde poti petrece o vacanta foarte relaxanta impreuna cu familia sau chiar de unul singur.

Urmatoarele trei zone austriece au in prim plan lacuri cu adevarat spectaculoase. Daca vrei sa-ti petreci cateva zile linsitite si odihnitoare in aceasta parte a Europei ar fi bine sa nu le ocolesti.

1. Alpbach

alpbach austria
Foto: Tomas Guardia Bencomo

In acest mic orasel cu o populatie de aproximativ 2500 de locuitori, turismul este principala activitate si este lesne de inteles de ce. Alpbach se afla la aproape 800 metri deasupra nivelului marii si este inconjurat de Muntii Gratlspitz. Presarata cu paduri si pajisti, aceasta mica asezare este destinatia perfecta pentru o vacanta relaxanta.

Fara a-si pierde nimic din farmecul unor vremuri de mult apuse, Alpbach pune la dispozitia turistilor si numeroase facilitati moderne. In afara de relaxarea pe malul lacului, poti face cumparaturi in numeroasele magazine din zona si poti servi masa la unul din restaurantele locale.

2. Fuschl am See

Fuschl am See
Foto: agoda.com

Fuschl am See este alt mic orasel incantator. Este inconjurat de dealuri si munti, fiind si locul unde se afla un spectaculos lac. Datul la vasle sau canotajul sunt activitati care produc o reala placere in aceasta zona.

Din moment ce accesul barcilor cu motor este interzis, te poti bucura de frumusetea apelor limpezi intr-o liniste totala, avand senzatia ca esti singura persoana din zona. In jurul lacului exista o poteca incantatoare care te poarta in padurile inconjuratoare, oferindu-ti sansa de a evada departe de lume si a vedea de aproape viata in salbaticie. La intoarcere, orasul iti pune la dispozitie magazine, restaurante si concerte live de muzica instrumentala.

3. Pertisau

Pertisau
Pertisau si Lacul Achensee / Foto: ricul

Daca vrei o vacanta mai plina de aventura, Pertisau poate fi locul potrivit pentru tine. Aceasta mica asezare se afla in Parcul Karwendel Alpine, zona protejata din Austria. Din acest motiv, lacul si pustietatea care il inconjoara alcatuiesc cu adevarat un loc plin de prospetime.

Deasupra orasului se afla cateva statiuni de schi, in caz ca vii aici in vacanta de iarna. Ele iti ofera nu numai posibilitati de practicare a schiului, ci si multe locuri de plimbare. Vara, oportunitatile de petrecere a timpului liber sunt nesfarsite, de la parapanta pana la rafting si chiar kitesurfing.

Daca se intampla sa ajungi in Austria si vrei sa-ti petreci o vacanta minunata, pune neaparat pe lista vizitarea unuia dintre aceste trei frumoase orase si fii sigur ca vei gasi ceea ce cauti.

Citeste si: Top 10 atractii turistice din Austria

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Vai de voi! In prima fotografie este Dunarea, nu un lac, iar localitatea este Durnstein!!!

    • Multumim pentru informatie, Iuliana. Si pentru ideea de “vai de noi”.
      Vai de “noi”, atunci cand nu stim sa corectam pe cineva in mod civilizat.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!