aeroport praga
Foto: TripSavvy
In aer

Cum sa ajungi de la aeroportul din Praga in oras

Vizitatorii orasului Praga, din Republica Ceha, vor folosi cu siguranta Aeroportul Václav Havel (fost Ruzyne), convenabil si bine pozitionat, aflat la aproximativ 8 kilometri vest de oras. Dupa o extindere globala si lucrari de reamenajare efectuate in ultimii ani, in prezent aeroportul este nu numai o poarta de acces catre Praga, dar si catre intreaga Europa, pentru cei care vin aici chiar si din indepartata Coreea. Transferul catre sau de la Ruzyne nu este la fel de facil precum in marile orase europene, din cauza absentei unei linii de cale ferata dedicate, dar cu toate astea este destul de usor si la indemana.

Václav Havel praga
Aeroportul Václav Havel din Praga / Foto: Nataliya Hora

Exista cateva linii de autobuze care opereaza de la aeroportul Václav Havel pana in centrul orasului. Cel mai convenabil este autobuzul apartinand Cailor Ferate Cehe, care merge pana in gara centrala din Praga, calatoria durand aproximativ 50 de minute. Acest mijloc de transport circula din jumatate in jumatate de ora, pe timpul zilei, dar nu si noaptea, iar tariful sau este cam de doua ori mai scump decat al unui autobuz obisnuit.

Autobuzul 119 merge de la aeroport in oras, dar te lasa la statia de metrou Dejvická, de unde iti poti continua calatoria pe sub pamant. Aceasta ruta este mai putin convenabila daca hotelul tau este in centrul orasului, dar pentru alte locatii din oras, este mai usor asa, intrucat metroul este un mijloc de transport rapid si eficient.

Avand la indemana aceste doua optiuni, este mai usor si mai sigur sa iti procuri biletele inainte de a te imbarca, pentru a le valida in autobuz. Daca esti gasit fara bilet risti sa primesti o amenda destul de mare.

Vizitatorii care vor sa faca rezervare in avans la un hotel din Praga, trebuie sa studieze posibilitatea de a beneficia in pretul platit pentru camera si de transfer gratuit catre si de la aeroport, pentru usurarea lucrurilor si pentru a economisi niste bani.

Exista autobuze expres care fac legatura intre aeroport si marile hoteluri din centru, care reprezinta un mijloc comod de transport, daca stii dinainte la ce hotel vrei sa stai sau daca ai rezervata o camera in pretul careia nu intra si transferul de la aeroport. Aceste autobuze sunt putin mai ieftine decat taxiul, dar nu cu foarte mult, din moment ce ele au prosperat ca afacere.

In final, ca si in alte aeroporturi si gari din intreaga lume, exista si optiunea de a lua un taxi de la aeroportul Václav Havel pana la destinatie. Acesta poate fi cel mai rapid si usor mijloc de a ajunge acolo unde ai nevoie, bineinteles in functie de trafic, dar este si foarte scump. Daca iti convine mai mult sa iei un taxi din motive de siguranta si confort, atunci intereseaza-te la biroul de informatii de la sosiri, unde vei putea afla tarifele standard pana la destinatia ta si poti chiar comanda o masina.

Citeste si: Cum sa ajungi de la aeroporturile din Paris in oras

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!