mauritius
Foto: Myroslava
Africa

Atractiile turistice din Mauritius

Plajele incantatoare din Mauritius reprezinta doar una dintre nenumaratele atractii pe care aceasta tara insulara are sa ti le ofere. Padurile sale verzi pun la dispozitia excursionistilor si iubitorilor de natura nenumarate locuri pentru plimbari de neuitat si pentru admirarea vietii salbatice.

Plaa Dianarobin, doar una dintre nenumaratele plaje din Mauritius

Asezarile pline de culoare din Mauritius merita un popas, nu doar pentru atmosfera plina de farmec, ci si pentru multele lucruri minunate pe care le vei descoperi in pietele locale in aer liber. Cateva parcuri naturale de aventuri sunt puse la dispozitia celor carora le place adrenalina. Daca esti pasionat de istorie, vei gasi aici locuri si ruine stravechi, pe care le poti explora nestingherit. Acestea sunt numai cateva dintre posibilitatile de petrecere a timpului liber in aceasta zona.

Partea de nord a insulei este foarte vizitata de catre turisti si are cele mai multe de oferit, atunci cand vine vorba despre cazare, restaurante si distractie. Daca te hotarasti sa stai in aceasta zona, traieste experienta unica pe care ti-o ofera plajele fantastice, cea a vietii de noapte din Grand Bay si a distractiei din cartierul Caudan Waterfront.

In Caudan Waterfront, distractia e la ea acasa

Daca ai chef de cumparaturi, viziteaza Bazarul din Port Louis, unde vei gasi nu numai suveniruri, haine, incaltaminte si obiecte de artizanat, dar si o mare varietate de fructe tropicale si delicatese locale. Cine vrea sa scape de aglomeratie, trebuie sa paraseasca zona turistica a insulei si sa se indrepte spre orasul Triolet, aflat in apropiere, unde se afla cel mai mare templu hindus din Mauritius. Acesta este un loc important de pelerinaj, ceea ce face zona si mai interesanta.

Linistea si frumusetea pot fi gasite si in livezile Labourdonnais, unde te asteapta gradini cu flori exotice si arbori cu fructe tropicale. Mai multe specii ale florei si faunei locale le intalnesti la Gradina Botanica Sir Seewoosagur Ramgoolam (SSR), una dintre cele mai vechi locatii de acest gen din lume.

Gradina botanica Sir Seewoosagur Ramgoolam

Daca aventura in natura e ceea ce cauti, atunci trebuie sa mergi in sud-estul insulei si sa descoperi bogatiile naturale din Ile aux Aigrettes. Locul este un refugiu protejat pentru specii rare de pasari aflate pe cale de disparitie si o destinatie perfecta pentru entuziastii vietii in salbaticie si pentru pasionatii de fotografie.

Domaine du Chasseur este alta destinatie ideala pentru excursii in natura. Acest domeniu ofera 900 de hectare de vegetatie luxurianta si adaposteste nenumrate specii de animale salbatice. Souillac este o zona care merita si ea vizitata, pentru gradinile sale incantatoare de unde poti admira panorama spectaculoasa a marii albastre. Plimbarile cu caracter istoric sunt si ele posibile in aceasta parte a insulei Mauritius; aici vei gasi ruinele olandeze, aflate in cea mai veche asezare de pe insula – Vieux Grand Port.

Domaine du Chasseur – pentru iubitorii drumurilor in natura

Explorarea interiorului insulei este recomandata cu caldura turistilor amatori de aventura. Fa o plimbare pe potecile din Parcul National Black River Gorges si descopera peisajele ascunse, dar cu adevarat magnifice ale insulei. Poti merge si la Grand Basin of Ganga Talao, unde te asteapta privelistea fantastica a lacurilor si a Campiei Champagne.

In final, nu rata vizitarea parcurilor de aventuri si distractie de pe insula, fa o plimbare cu tiroliana, sau daca vrei ceva mai extrem, fa un salt cu parasuta si admira Mauritius de sus!

Citeste si: Mauritius, insula de zahăr, vanilie și rom. 10 locuri de văzut în Mauritius

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • “Partea de nord a insulei este foarte vizitata de catre turisti si are cele mai multe de oferit, atunci cand vine vorba despre cazare, restaurante si distractie. Daca te hotarasti sa stai in aceasta zona, traieste experienta unica pe care ti-o ofera plajele fantastice, cea a vietii de noapte din Grand Bay si a distractiei din cartierul Caudan Waterfront.”

    Caudan nu este in Grand Bay ci in Port Louis !

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!