Rangiroa atoll
Atolul Rangiroa / Foto: Vpommeyrol
Aventura

5 vacante pe insule tropicale

E vremea rea? Ai chef de o evadare intr-un loc de care prietenii tai nici macar n-au auzit? Visezi la o plaja pustie, cu un cocktail in mana, avand in fata ochilor doar nesfarsite ape turcoaz? Scoate cardul si cumpara o vacanta pe o  insula tropicala! Si nu oricare!

Rangiroa, Polinezia Franceza

rangiroa
Foto: Vpommeyrol

Rangiroa este al doilea atol de corali ca marime, din lume, si este locatia perfecta pentru scufundari  sau pur si simplu pentru a lenevi pe plaja, cu un cocktail in mana. O laguna uriasa, semanand cu o imensa mare interioara iti ofera posibilitati nebanuite de explorare a vietii marine in apele sale calme. Rangiroa inseamna ‘orizont vast’ si cu atat de mult albastru in fata ochilor e usor de dedus de unde ii vine numele.

Maui, Hawaii

maui
Foto: ejs9

Maui este o combinatie uluitoare de vulcani uriasi, stanci imense, varfuri muntoase abrupte, care se intind pana la padurile tropicale luxuriante si sunt traversati de rape si vai adanci. Plajele cu nisip alb impodobesc tarmul vestic al insulei, iar autostrada Hana se incolaceste pe langa cascade si piscuri de unde poti cuprinde cu privirea apele albastre ale Oceanului Pacific. Mentine-te in forma practicand surf, windsurf, scufundari si golf, sau pur si simplu soarbe dintr-un Mai Tai, stand tolanit pe plaja.

Atiu, Insulele Cook

insula atiu
Foto: Pinterest

Insula Atiu se lauda cu plaje pustii, ape limpezi si albastre si nisip mai alb decat orice alb. Daca vrei sa traiesti o experienta unica pe o insula pustie, vino aici, unde vei gasi nenumarate pesteri din calcar, in care s-au format mai multe incaperi, ceea ce face ca acest loc sa ofere posibilitati nesfarsite si fascinante de explorare. Unele dintre pesteri au reprezentat candva locul in care se organizau inmormantari, dar istoria razboinicilor din Atiu e demult apusa, iar zona este in prezent o adevarata Mecca a eco-turismului.

Insulele Perhentian, Malaezia

Perhentian
Foto: da.boost

Situate pe coasta de est a Malaeziei, Perhentian sunt doua insule, oaze incantatoare de relaxare, marginite de palmieri, cu plaje intinse si ape albastre. Considerate a fi unele dintre cele mai frumoase insule din lume, Perhentian reprezinta locul perfect pentru a lenevi intr-un hamac ele fiind, totodata, un paradis pentru snorkeling si scufundari.

Insulele Gili, Indonezia

Insulele Gili
Insulele Gili / Foto: http://indonesiad.com

Putin cunoscutele Insule Gili sunt o colectie de trei refugii ferite de privirile oamenilor, situate pe coasta de nord-vest a Insulei Lombok. Gili Trawangan, Gili Meno si Gili Air sunt de o frumusete uluitoare, cu intinderile lor vaste de nisip fin, alb si apele limpezi care ascund in adancurile lor recifuri de corali. Una dintre atractiile principale de aici este reprezentata de oportunitatile absolut fabuloase de practicare a snorkeling-ului si a scufundarilor. Pe langa echipamentele de snorkeling ce pot fi inchiriate, exista pe Insula Gili Trawangan cateva centre de scufundari certificate PADI, care ofera cursuri atat pentru incepatori, cat si pentru scufundatori mai experimentati.

Citeste si: Un paradis pe nume Goa

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!