Europa

Obiective turistice mai putin cunoscute din Viena

Capitala si cel mai mare oras al Austriei este Viena, in acelasi timp si centrul cultural, economic si politic al tarii. In mod surprinzator, Viena pastreaza inca insemne de pe vremea in care era capitala imperiala. In plus, centrul istoric al orasului este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Diversitatea culturala combinata cu arhitectura si istoria locurilor, fac din Viena una dintre cele mai populare atractii turistice din intreaga lume.  In conditiile astea, e de la sine inteles ca nu te vei plictisi niciodata explorand acest oras.

Daca esti interesat si de obiective turistice mai putin cunoscute din Viena, s-ar putea sa-ti placa urmatoarele:

Muzeul mobilei din Vienaadaposteste colectia imperiala de mobila si cu siguranta iti va face placere sa vezi expusa aici cea mai mare colectie de mobila din lume. Aici vei gasi piese de mobilier datand din vremea tuturor imparatilor austrieci, incepand cu Charles VI, tatal Mariei Theresa. In plus fata de expozitiile permanente, exista de obicei in cursul anului si alte 2 sau 3 expozitii temporare.

Muzeul Tehnicrecent renovat, acest muzeu cuprinde o varietate de expozitii de echipamente electronice, masini si alte mijloace de transport in forma lor originala, dar si in cea actuala. Muzeul este imens si trebuie sa-ti acorzi cel putin 2 ore pentru a vedea totul.

Obiective turistice mai putin cunoscute din Viena
Muzeul tehnicii din Viena, pentru iubitorii de “fiare”

Biserica Wotruba –pe un deal de unde se poate vedea privelistea tinuturilor impadurite, se afla aceasta frumoasa biserica cubista. Poti vizita si planetariul in aer liber, despre care multi nu stiu ca se afla chiar langa biserica.

Biserica Wotruba
Biserica Wotruba / Foto: © Bwag/Wikimedia

Acvariul si gradina zoologica Haus des Meeres – daca vizitezi Viena impreuna cu copiii, aceasta atractie este obligatoriu de inclus in itinerariu. Ceea  ce face acest loc atat de interesant este ca el se afla intr-un fost adapost impotriva raidurilor aeriene din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Cuprinde cateva expozitii care includ acvarii cu rechini, o gradina zoologica, o sera cu flora padurii tropicale, terrarium cu reptile si serpi veninosi si chiar maimute.

parcul prater
Parcul Prater / Foto: Andrey Khrobostov

Parcul Prater – acesta este alt loc favorit al familiilor care isi petrec vacanta impreuna cu copiii. La fel ca multe alte parcuri din Europa si Parcul Prater a fost un loc in care nobilimea era incantata sa se plimbe cu trasura.  Este o locatie minunata in care familiile isi pot petrece o dupa-amiaza la un sfarsit de saptamana.

Ball Season – eveniment favorit al locuitorilor Vienei, nu trebuie ratat daca te afli in oras in timpul desfasurarii sale. Aceste baluri pline de stralucire au loc in timpul sezonului carnavalurilor si unele dintre ele se desfasoara in locatii foarte elegante. Poti gasi mai multe informatii despre aceste evenimente, pe website-ul Consiliului orasenesc din Viena.

Citeste si: 3 muzee speciale din Viena pe care nu trebuie sa le ratezi

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!