peru
Drumetie in Peru / Foto: Galyna Andrushko
Aventura

Cele mai bune experimente culturale de vacanta

Descopera fiorul culturilor ce dateaza de secole si modalitatile traditionale de a trai, in unele dintre cele mai indepartate colturi ale lumii, intr-o vacanta sub semnul unei culturi mai altfel. Iata care ar fi primele cinci tari pe care ti le recomandam pentru o experienta completa a ceea ce inseamna cultura unor locuri total diferite de cel in care traiesti.

India

Dhankar Monastery
Manastirea Dhankar, Valea Spiti / Foto: greir

Scufunda-te in cultura budista in timp ce iei o doza de aer proaspat de munte, pe durata unei aventuri de doua saptamani in indepartata Vale Spiti, in partea indiana a Muntilor Himalaya, aproape de granita cu Tibetul. In cele trei nopti petrecute in orase diferite, vei face cunostinta cu toate “zonele”, de la bucataria autentica pana la legende ale oraselor stravechi si un mod de viata ce pastreaza inca urma secolelor trecute.

Locatiile absolut incantatoare din punct de vedere geologic si istoric nu te vor dezamagi, iar la ele se adauga si numeroasele oportunitati de a te amesteca printre localnicii care se ocupa cu cultivarea pamantului si cu gatitul, toate acestea reprezentand promisiuni ale unei experiente fara egal.

Peru

cusco
Panorama orasului Cusco / Foto: SL_Photography

Ce modalitate mai buna de a explora orasul Cusco, cu freamatul sau inconfundabil, decat aceea de a te stabili in casa unei familii peruviene? Plasat in inima acestui centru istoric care imbina cultura incasa straveche cu mostenirea coloniilor spaniole, primul contact il vei avea cu vibratia culturala a locurilor.

Testeaza-ti abilitatile in limba spaniola, impreuna cu familia care te gazduieste si savureaza gustul si mirosurile deliciilor gastronomice peruviene, care ti se vor pregati de trei ori pe zi. Vei pleca din aceasta vacanta simtindu-te ca un localnic autentic care si-a descoperit o a doua casa.

Kenya

muntele kenyei
Foto: Wandering Nomad

Daca ai un spirit de aventurier, mergi in satul Mukarara din Kenya, o mica asezare aflata intre capitala Nairobi si muntii acoperiti de zapada ai Kenyei. Renunta la orice echipament de vacanta la moda, pentru ca vei trai la o ferma impreuna cu familia kenyana care te va gazdui pe durata vacantei tale rurale si unde apa curenta si electricitatea sunt o raritate.

Planifica-ti excursii la parcurile nationale din apropiere si acest circuit iti va permite sa fii martor al frumusetii uluitoare si a diversitatii vietii salbatice din Kenya, in timp ce vei acorda toata atentia mostenirii unice a comunitatii in care te afli.

Thailanda

Khon Kaen
Khon Kaen / Foto: Franck38

Fa o plimbare in jungla cazandu-te in satul Khampom din provincia Khon Kaen aflata la nord-est de orasul Bangkok. Simte-te bine alaturi de prietenoasa familie care te gazduieste si petrece o zi dand o mana de ajutor la o ferma locala, vizitand ateliere de mestesug, o scoala si un templu budhist, unde poti avea chiar sansa sa stai de vorba cu niste calugari. 

Revino la gazdele tale dupa ce ai cumparat niste ingrediente proaspete de la piata locala, cum ar fi ardei iuti, usturoi si castraveti, care sa-ti racoreasca gura dupa un fel picant de mancare. Turul include doua zile de plimbare intr-un parc national.

Ucraina

Satul Hutsul
Satul Hutsul / Foto: Valentyn Moroz

Daca excursiile safari si jungla nu sunt exact pe gustul tau, nu trebuie sa te ingrijorezi – petrece doua nopti la munte, in Kolomiya, in partea salbatica a Muntilor Carpati. Influente est-europene la tot pasul, asa ca vei avea ocazia sa afli mai multe despre cultura locala, vizitand Muzeul Hutsul si un muzeu care expune oua de Paste incondeiate (pysanka).

Asta inainte ca gazda ta sa-ti ofere o mostra de arta culinara, in care vei putea testa cateva dintre preparatele traditionale ucrainiene. In cadrul acestui tur, mai poti explora minunatul peisaj din regiune, poti arunca o privire la casele rurale alaturi de capelele private si fantanile impodobite si poti sa vezi pastorii locali la lucru, incheind cu o plimbare care iti va oferi o mostra a naturii salbatice.

Citeste si: 10 destinatii perfecte pentru turismul medical

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!