hangover
Scenă din filmul Marea mahmureală, în Bangkok
Arta & Aventura

5 destinatii pentru cinefili

Ai vazut vreodata un film si ti-ai dorit sa poti vizita locatia in care a fost filmat? Ai aici o selectie a 5 filme care au avut de curand premiera, in care abunda peisaje ce iti taie rasuflarea si care merita cu siguranta a fi vazute. Fa abstractie de efectele de computer ale filmelor: pana la urma ele chiar au fost turnate in locatiile de mai jos!

Marea mahmureala II: Bangkok, Thailanda

Siam Paragon destinatii pentru cinefili
Siam Paragon, spectaculosul complex thailandez / Foto: Wikipedia

Actiunea din prima parte a acestei comedii de succes se concentreaza asupra unei petreceri de neuitat in Las Vegas, iar in partea a doua, totul se muta in nebunescul Bangkok. Una dintre cele mai palpitante destinatii din Asia, capitala Thailandei este orasul marilor hoteluri, al mall-urilor pretentioase si al strazilor aglomerate, in care abunda standurile cu mancare care vand specialitati ale bucatariei thailandeze. Daca asta nu e de ajuns, mergi in complexul Siam Paragon, sau admira spectaculosul apus de soare la Templul Wat Arun.

Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi: Londra, Marea Britanie

Greenwich College
Old Royal Naval College, Greenwich / Foto: imagefactory-studio

Fiind o zona intrata in istoria maritima, nu este nicio surpriza faptul ca Greenwich a fost ales drept cadru de filmare pentru cel de-al patrulea film din seria Piratii din Caraibe. Poate ca Jack Sparrow in persoana nu se afla acolo, dar Londra se mandreste cu cateva atractii istorice de marca, printre care Colegiul Naval Old Royal (unde a avut loc majoritatea filmarilor), Casa Reginei, Muzeul National Maritim, care gazduieste expozitii si galerii navale fascinante si Observatorul Regal, care se afla pe Meridianul Greenwich.

X-Men: First Class: Colwood, Canada

Hatley Castle
Castelul Hatley / Foto: cnicbc

Aflata pe Insula Vancouver din Canada, Colwood este destinatia perfecta pentru turistii care cauta un loc linistit pentru a se retrage.  Fanii filmului X-Men vor recunoaste aici maretul Castel Hatley, locul unde isi duceau traiul super-eroii seriei. Domeniul vast al castelului, Royal Roads University, e plin de straturi de flori colorate si tot aici se afla si o gradina japoneza. Un oras cu adevarat verde, Colwood are 53 de parcuri, unde plimbarile pe jos sau pe bicicleta sunt extrem de populare printre localnici si turisti deopotriva.

Colombiana: Columbia

Villa de Leyva
Villa de Leyva / Foto: reisegraf

Colombiana isi poarta audienta in ritm alert prin Columbia, o tara variata si frumoasa, adesea ocolita de turisti, din cauza deceniilor de conflicte politice si sociale. Admira linia orizontului in capitala Bogotá, din telegondola, sau fa o vizita la Muzeul Aurului, care prezinta una dintre cele mai bogate colectii de metale pretioase din lume. Mai departe, exloreaza Villa de Leyva, un oras colonial, perfect conservat, cu strazi pietruite si ziduri vopsite in alb.

Apa pentru elefanti: Chattanooga, Tennessee, SUA

Chattanooga
Chattanooga Tennessee / Foto: Kruck20

Cu vecinatatile sale pitoresti si farmecul bizar al sudului, orasul Chattanooga din Tennessee este cadrul perfect pentru filmul “Apa pentru elefanti”, un film istoric romantic despre lumea circului in timpul crizei economice care a lovit America in anii ’30.  Scena a numeroase razboaie civile, orasul ofera nenumarate atractii, printre care cascadele din Muntii Lookout Mountain si faimoasa gara Chattanooga Choo Choo, unica in lume. Cautatorii de aventuri trebuie sa faca o calatorie pe calea ferata inclinata Lookout Mountain Incline, cea mai abrupta dintre toate, experimentand in acelasi timp ospitalitatea sudica la cote maxime si savurand cina la bordul unui vas de croaziera pe fluviul Tennessee.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!