Restaurante si cluburi

Cafenele cool: Cafe Jugend, Helsinki

Deschisa in anul 1904, in inima orasului Helsinki, cladirea Uschakoff, care initial a fost banca – este unul dintre cele mai bune exemple ale stilului arhitectural Finnish Jugend (sau Art Noveau) si o piesa importanta a mostenirii finlandeze. Dar spre norocul tau, bancherii au plecat de mult, lasand loc unui spatiu deschis recent, de 450 m2, transformat in Café Jugend, o cafenea ambitioasa si cu o atmosfera aparte, restaurant, vinarie si magazin.

Designul, apartinand agentiei locale de creatie Bond, n-a fost ceva tipic: din cauza valorii de patrimoniu a acestei locatii, ea este protejata prin lege – prin urmare, nu este permisa fixarea permanenta sau insurubarea a absolut nimic in incinta cladirii.  Conform celor declarate de Aleksi Hautamaki de la agentia Bond, acest lucru a facut ca proiectul sa fie o provocare, dar si ceva usor de realizat, intrucat “regulile au fost simple si tot proiectul s-a invartit in jurul podelei”.

Conceptul designului a evitat imitarea stilului Jugend, scotand mai degraba in evidenta detaliile arhitecturii existente si ale interiorului. Spatiul este o fosta banca centrala, cu coridoare joase de fiecare parte si avand la un capat o cupola grandioasa de 6 metri inaltime.

In centru, designerii au creat o zona in care sunt asezate mese cu o lungime de 5 metri, care creaza o atmosfera mult mai favorabila socializarii, in timp ce pe laturi si la capatul salii, gasesti spatii mult mai intime, variate in ce priveste inaltimea pardoselii, intr-un spatiu larg si deschis. Intrucat nu au putut fi montate lustre, au fost instalate aplice in fata fiecareia dintre cele 14 coloane. Rezultatul final este un interior modern si functional, care isi respecta predecesorii, adepti ai stilului Jugend…

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!