Kilimanjaro
Kilimanjaro / Foto: NiseriN
Africa

12 super locuri de vizitat in Africa

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Africa se bucura de un peisaj vast si in continua schimbare, de la jungle incantatoare si fertile, pana la deserturi aride si fierbinti. Daca faci o calatorie pe Continentul Negru sau ai in plan asa ceva, nu uita ca exista cateva locuri fantastice pe care nu trebuie sa le ratezi. Ai aici 12 super locuri de vizitat in Africa.

12 Abu Simbel, Egipt

Abu Simbel
Foto: Oscar Royuela

Mutate din locatia originala, cele doua temple de la Abu Simbel reprezinta un punct de atractie unde trebuie obligatoriu ajuns. Ele au fost sculptate in stanca, langa fluviul Nil, cu mai bine de trei milenii in urma – in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Templele au fost construite in onoarea faraonului si a zeitatilor egiptene.

11 Muntele Kilimanjaro, Tanzania

Kilimanjaro
Foto: Byrdyak

O ascensiune pe Muntele Masa nu e o plimbare de dupa-amiaza; Muntele Kilimanjaro (Kili cum mai este numit) e cel mai inalt munte din Africa, iar inaltimea sa de 5895 metri face din ascensiunea lui o sarcina dificila si uneori imposibila. Cel mai inalt varf, Uhuru, poate fi urcat de cei cu o conditie fizica buna spre foarte buna. Andreea Marin a reusit, de ce n-ai face-o si tu?

10 Cascada Victoria din Zambia & Zimbabwe

cascada victoria
Foto: 2630ben

Miile de tone de apa cad in locul cunoscut drept “cea mai mare perdea  de apa din lume”. Cascada Victoria este o cadere de apa impresionanta, aflata pe Fluviul Zambezi, la granita dintre Zimbabwe si Zambia. “Mosi-oa-Tunya” (fumul care tuna) poate fi vazut de departe, iar zgomotul ofera vizitatorilor dovada puterii apei. In partea zambiana a cascadei exista piscine naturale in care se poate inota, asa ca nu uita sa-ti aduci costumul de baie (si bineinteles, aparatul de fotografiat).

9 Marile Piramide de la Gizeh, Egipt

piramide gizeh
Foto: heckepics

Egiptenii au o istorie culturala bogata si decadenta, iar Piramidele sunt un jalon important al acesteia. Arhitectura triunghiulara a Piramidelor a devenit un simbol sinonim cu Egiptul, iar majoritatea (sunt peste 100) au fost construite drept morminte pentru a conserva mumiile faraonilor si a membrilor familiilor acestora.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

8 Canionul Fish River, Namibia

fish river
Foto: muha04

Dupa Marele Canion din America, locatia namibiana a Canionului Fish River, este cea mai spectaculoasa din lume. Cu o rapa avand lungimea de 160 kilometri, latimea de 27 kilometri si o adancime de 550 metri, in unele locuri fluviul se revarsa in mijlocul acestui urias spectacol. Spatii larg deschise, aer curat si peisaje debordante.

7 Migratia antilopelor gnu din rezervatiile naturale Maasai Mara si Serengeti

migratia antilopelor gnu
Foto: janerix

Migratia antilopelor este unul dintre cele mai uluitoare evenimente naturale din lume – o miscare impresionanta pentru ochii celor ce asista la ea. Aceasta are loc in spatii deschise, in care sute de mii de antilope si zebre se indreapta spre pasuni mai verzi. Migratia in masa este o calatorie tensionata pentru ierbivore, intrucat ele sunt urmate indeaproape de  diverse animale de prada, care spera sa profite de slabiciunea lor. Si de multe ori chiar o fac!

6 Valea Regilor, Egipt

valea regilor locuri de vizitat in Africa
Valea Regilor / Foto: feferoni

Pentru o perioada de aproape 500 de ani, intre secolele 16 si 11 i.e.n., Valea Regilor a fost locul unde s-au construit mormintele regilor si ale altor nobili. Aflata pe malul vestic al Nilului, aceasta impresionanta vale nu este impunatoare numai prin cele aproximativ 63 de morminte din zona, dar si prin peisajul incantator. Despre majoritatea mormintelor se spune ca adapostesc antichitati egiptene nepretuite (unele dintre ele furate de-a lungul timpului). In aceasta vale a fost descoperit in anul 1922, mormantul intact al vestitului Tutankhamon.

5 Dunele de nisip Sossusvlei, Desertul Namibiei

Sossusvlei
Desertul Namibiei / Foto: DigitalVision

Aceasta zona inconjurata de magnificele dune de nisip se afla in Parcul Namib Naukluft. Unele dintre masivele formatiuni din nisip ajung la o inaltime incredibila de 300 metri, la ele facandu-se adesea referire ca fiind cele mai inalte din lume. Cand ploua, ceea ce se intampla foarte rar, zona Sossusvlei se umple cu apa, iar lacul turcoaz care se formeaza se mentine o lunga perioada de timp, intrucat straturile din lut filtreaza foarte lent apa.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

4 Complexul de temple Karnak, Egipt

templul karnak
Templul Karnak din Luxor, Egipt / Foto: zbg2

Aceasta este una dintre cele mai impresionante si vaste locatii de temple din intreaga lume. Este un conglomerat  de trei temple principale si cateva  temple mai mici (care din pacate sunt o ruina). Complexul de temple Karnak se afla langa Luxor, locul unde se gasesc si alte vestigii impresionante. Este singura zona principala cu temple deschisa pentru public.

3 Delta Okavango, Botswana

Delta Okavango
Delta Okavango in Botswana / Foto: Steve Allen Photo

La aceasta delta se face adesea, incorect, referire ca fiind Mlastina Okavango. Este cea mai mare delta formata pe uscat din lume si se intinde pe o suprafata de 17000 km2. Cu mii de ani in urma, secarea Lacului Makgadikgadi a cauzat aparitia acestei forme unice de relief, care constituie de atunci o atractie pentru exploratori si turisti deopotriva. Fluviul Okavango isi poarta apele prin Desertul Kalahari din Botswana, formand un labirint complex si incantator de lagune, lacuri si insule – Delta Okavango.

2 Lantul muntos Virunga (strabate Congo, Rwanda, Uganda)

virunga
Muntii Virunga / Foto: prill

Lantul masivelor vulcanice care formeaza Muntii Virunga se intinde la granita tarilor Uganda, Rwanda si Congo. Frumusetea acestor forme de relief se datoreaza versantilor lor, singurul loc care mai serveste drept adapost pentru specia gorilelor montane, aflata pe cale de disparitie. Tot aici traiesc si alte animale interesante, printre care cimpanzei, elefanti si okapi (un mamifer asemanator cu girafa, dar cu picioarele si gatul mult mai scurte si cu dungi pe picioare.

1 Craterul Ngorongoro, Tanzania

Ngorongoro
Foto: Tony Murtagh

Cel mai mare crater vulcanic din lume, intact si neinundat, Ngorongoro, are un diametru de 19 km, o adancime  de 600 metri (de la marginea sa pana jos) si o suprafata totala de 260 km2. Acum trei milioane de ani, un vulcan urias a explodat si apoi s-a prabusit, formand un crater urias. Este considerat o “ingradire naturala” pentru fauna salbatica – multe specii traiesc in interiorul sau.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!