Europa

Excursii de o zi din Atena

Tumultul, ritmul si spiritul localnicilor din Atena si din intreaga regiune, pot deveni la un moment dat coplesitoare. Atena este o destinatie turistica populara datorita istoriei sale si, in afara de aceasta, pentru dinamismul ei fara limite, devenind astfel unul dintre cele mai spectaculoase orase de vizitat din regiunea mediteraneana. Mergi in Grecia pentru relaxarea din insule? Nu ocoli insa capitala ei. Iar daca simti ca ai nevoie de o pauza in privinta agitatiei si forfotei orasului, ai aici cateva sugestii pentru excursii de o zi din Atena, pe care le poti face pe durata sederii tale acolo:

Insula Aegina

aegina
Foto: laxpix

Insula Aegina – este evadarea favorita pentru localnici si, probabil, va deveni la fel si pentru tine. Strazile de pe insula sunt impanzite de mici restaurante si magazine, in timp ce una dintre cele mai frumoase plaje de la Marea Mediterana se afla la numai o aruncatura de bat de aceasta zona. In apropiere exista si un parc acvatic, excelent pentru cei mici.

Epidavros

epidavros
Foto: WitR

Epidavros – desi este unul dintre cele mai moderne orase ale Greciei, aici se afla cele mai frumoase situri arheologice din intreaga regiune, printre care Teatrul Antic al lui Epidaurus. Aceasta asezare este un mic oras port, faimos pentru plantatiile sale de portocali.

Hydra

hydra
Foto: siaath

Hydra – usor de ajuns din Atena, aceasta frumoasa insula merita vizitata, asa cum la fel de bine merita explorat tot ceea ce ea are de oferit. Calatoria cu feribotul din portul Pireu pana la insula Hydra dureaza doua ore, asa ca ar fi bine sa dedici o zi intreaga acestei excursii. Inca de la sosirea aici, vei remarca imediat numeroasele taxiuri trase de magari, care-i asteapta pe turistii ce coboara de pe feribot.

Marathon

lacul marathon
Lacul Marathon / Foto: Wikipedia

Marathon – desi localnicii nu vad aceasta destinatie ca pe una dintre cele mai populare, ea este, totusi, o alegere buna, fiind aproape de Atena, extrem de linistita si pasnica. Marathon este locul unde Grecia a castigat razboiul impotriva Imperiul Persan, asa ca are si o semnificatie istorica, pe langa cea mitica, legata de celebra cursa a lui Pheidippides, trimis catre Atena ca sa anunte victoria. Pentru o dupa-amiaza relaxanta, viziteaza barajul si lacul care pastreaza apa furnizata pentru orasul Atena. In plus, aici se afla mici restaurante, chiar in josul drumului, in satul Oropos.

Lacul Vouliagmeni

lacul Vouliagmeni
Foto: Alika Obrazovskaia

Lacul Vouliagmeni – la numai o ora de mers cu masina din Atena, se afla comunitatea din jurul Lacului Vouliagmeni, care ofera unele dintre cele mai bune plaje din regiune, precum si un excelent centru spa. Tot aici se afla cateva restaurante unde poti servi cele mai bune platouri cu fructe de mare din zona. In apropiere se afla ruinele Templului lui Apollo. In plus, exista numeroase autobuze care circula pe tot parcursul zilei dinspre Atena.

Citeste si: 10 lucruri aproape gratuite pe care sa le faci in Atena

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!