atractii turistice din bratislava
Foto: Tomas Sereda
Europa

Atractii turistice din Bratislava

Slovacia este numita adesea “Inima Europei”, datorita pozitionarii sale centrale pe batranul continent. Multi turisti viziteaza Bratislava, capitala acestei tari, pentru a-i descoperi istoria, cultura si natura. Atunci cand vizitezi orasul pentru numai cateva zile, trebuie sa te hotarasti dinainte ce vrei sa vezi. Ghidul de fata te ajuta sa iei deciziile cu mai multa usurinta. Iata cele mai frumoase atractii turistice din Bratislava.

O plimbare in centrul orasului Bratislava

Acest lucru poate parea la prima vedere plictisitor. Insa centrul istoric al orasului Bratislava are multe de oferit; nu numai strazile medievale, dar si atmosfera creata de localnici si turisti deopotriva, stand la terasele cafenelelor sau barurilor. Toti vizitatorii sunt incurajati sa descopere micutele strazi incarcate de istorie si sa traiasca fiorul secolelor trecute.

Vizitarea castelelor din Bratislava

Castelul Bratislava
Castelul Bratislava / Foto: Catto32

In Bratislava exista doua castele ce pot fi admirate. Castelul Bratislava se afla pe un deal, in centrul orasului. El ofera o priveliste minunata asupra intregului oras, asupra tarii vecine, Austria, iar cand vremea permite, si asupra Ungariei. Castelul a jucat un rol important in istoria Regatului Ungariei si a monarhiei habsburge.

castelul devin bratislava
Foto: Gagliardi Photography

Castelul Devin are o pozitie strategica, la confluenta fluviilor Dunarea si Morava. Acest loc a fost fortificat inca din Epoca de Bronz. Mai tarziu, celtii si romanii au construit aici fortarete. In anul 1809, castelul a fost distrus de catre Napoleon I. Astazi, turistii sunt bineveniti sa viziteze ruinele sale.

Bucataria si vinurile traditionale slovace

Turistii pot gasi in Bratislava multe restaurante internationale. Cei care vor sa incerce felurile de mancare traditionale trebuie sa mearga la restaurante cu specific slovac. Bryndzové halušky este unul din platourile care trebuie incercat de toti cei care viziteaza Slovacia. Halušky sunt niste galusti moi cu forme neregulate, preparate cu bryndza (branza de capra) si sunca.

Bryndzové halušky
Bryndzové halušky / Foto: jured

Productia de vinuri in Slovacia este impartita in 6 regiuni situate in sudul tarii: Small Carpathian, Slovacia de Sud, Nitra, Slovacia Centrala, Slovacia de Est si regiunea viticola Tokaj. Vinurile slovace sunt foarte populare printre localnici, precum si in tarile vecine.

Vizitarea muzeelor si galeriilor din Bratislava

galeria nationala bratislava
Galeria Nationala / Foto: weepingredorger.wordpress.com

Turistii interesati de istorie si cultura pot vizita unele dintre multele muzee ale orasului Bratislava. Muzeul National al Slovaciei este cel mai important si este axat pe cercetare stiintifica. A fost infiintat in anul 1961. Sediul central este in centrul orasului, dar muzeul are multe alte departamente specializate in intreaga Slovacie.

Galeria Nationala Slovaca este in fapt o retea de galerii. Galeria principala se afla in Esterházy Palace, iar in anul 1970 a fost adaugata o anexa. In galerie sunt expuse colectii permanente si expozitii temporare.

Clubbing in cele mai tari cluburi din Bratislava

Desi centrul orasului Bratislava respira istorie la fiecare pas, tinerii de pe strazile sale te fac sa te simti intr-un oras modern si plin de viata. Aici exista multe pub-uri, baruri si cluburi unde merita sa mergi. The Dubliner’s Irish Pub este foarte popular printre turistii englezi si irlandezi. Alte baruri unde atmosfera este speciala sunt Malecon, Paparazzi sau Downtown. Fashion Club sau Trafo sunt discoteci preferate de tineri.

Citeste si: Slovacia, 5 destinatii perfecte pentru schi

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!