Dosar Japonia Jurnal de bord

Tokyo: trenul Yurikamome si Odaiba

Daca vrei sa-ti faci o idee despre cum arata capitala Japoniei – varianta s.f., iei trenul Yurikamome (in traducere, “pescarusul cu cap negru”), care iti face un tur circular, in jurul insulei artificiale Odaiba. Nu incerca sa cauti trenul de conductor: e manipulat 100% de computer, asa incat te poti aseza linistit fix in… botul lui pentru a te extazia de ceea ce se poate numi “Tokyo by the sea”.

Cea mai potrivita ora pentru a face o calatorie cu Yurikamome este cea dinainte de amurg. Vei avea astfel ocazia sa vezi Tokyo atat ziua cat si noaptea, admirand fantasticele lumini ale orasului. Vei trece printre zgarie-nori, pe deasupra sau dedesubtul podurilor, paralel cu autostrazi si cu cladiri in care oamenii muncesc sau traiesc, simtindu-te de-a dreptul catapultat intr-un film stiintifico-fantastic. Rand pe rand ti se vor arata Odaiba, Ariake, turnul de televiziune Fuji, mall-ul Aqua City, roata mare, Palette Town, Muzeul Maritim al Stiintei, plaja Tokyo DECKS, Shiodome Sio-Site (conglomeratul de cladiri inalte – 13, mai exact), podul Rainbow etc. 15 kilometri si 16 statii pe parcursul carora vei sta aproape lipit de geamurile mari, pentru panorame magnifice ale unuia dintre cele mai spectaculoase orase ale lumii.

Yurikamome transporta circa 160.000 de oameni pe zi, deopotriva turisti si localnici, se presupune ca isi va acoperi investitia in mai putin de 20 de ani estimati initial (a fost inaugurat in 1995) iar un abonament de o zi pentru adulti costa 800 de yeni (circa 8 euro).

Odaiba, zona in jurul careia se invarte Yurikamome, include mai multe atractii, hoteluri, restaurante, inclusiv un parc de distractii. Eu am avut ocazia sa petrec o ora intr-un mall, care la parter avea un imens centru de distractii – Joypolis – dar si magazine de haine sau zone de restaurante. Absolut dementa insa, este partea cu magazine de suveniruri. Gasesti aici tot felul de tampenii, de la nelipsitele zanganele pe care japonezii si le atarna de telefoanele mobile pana la masti horror – alt domeniu in care nipon-san-ii sunt innebuniti. Am intrat inclusiv intr-un magazin plin cu cutii de diverse culori. Pur si simplu cutii impachetate in hartie de ambalaj, rosie, verde sau albastra. Surprise-shop. Orice cutie cota 500 de yeni (cca 5 euro) dar nu stii ce gasesti in ea. E posibil sa gasesti o figurina de plastic sau sa dea norocul peste tine si sa castigi un joc video sau un ceas de valoare.

TukTuk recomanda: invata sa faci fotografii noaptea, din viteza trenului. Vei avea de lucru, din Yurikamome.

Tokyo, din trenul Yurikamome
Japonezii sunt maniaci ai jocurilor video
In magazinele nebune din Odaiba gasesti orice tampenie
Un lant de magazine doar cu prezervative
Joypolis, taramul pierzaniei in jocuri video si alte distractii electronice
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!