Daca simti nevoia unei guri de relaxare in mijlocul unui Tokyo aglomerat, o poti avea in gradinile Palatului Imperial. Nu te astepta totusi la satisfactii majore: parcul e minimalist si pare, la prima vedere, mai degraba unul chinezesc, cu aer comunist. Aleile sint foarte late si construite din pietris iar copacii sint mai degraba strambi, presarati pe o iarba care, cel putin in februarie, e… galbena.
Parcul e inconjurat de zgarie-nori si e populat cu turisti si japonezi iesiti la plimbari de relaxare impreuna cu copiii sau cateii. Din Kokyo Gaien, marea zona care exista in fata Palatului Imperial, vizitatorii au ocazia sa vada podul Nijubashi (podul dublu, in traducere), unul dintre celebrele poduri japoneze. Numele lui deriva din faptul ca pe vremuri podurile “de otel” erau facute, de fapt, din lemn, si erau ranforsate cu barne de lemn, lucru care crea impresia ca ar fi poduri duble.
Podul Nijubashi este deschis cu ocazii speciale, cum ar fi ceremoniile formale sau vizitele inaltilor oficiali la Palatul Imperial. Palatul insusi este inchis vizitelor publice aproape tot timpul anului. Exceptiile sunt zilele de 2 ianuarie (cu ocazia Anului Nou) si de 23 decembrie (cu ocazia zilei imparatului) dar atunci inghesuiala este extrem de mare. Palatul Imperial e ridicat pe locul fostului castel Edo (in apropierea statiei Tokyo) si este inconjurat de santuri cu apa. Este rezidenta familiei imperiale japoneze si a fost refacut dupa ce, evident, a fost distrus de bombardamente in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Nu este o capodopera arhitectonica, nici gradinile lui nu exceleaza in frumusete, insa o vizita a imprejurimilor merita facuta, macar in trecere rapida.
TukTuk recomanda: o fotografie cu gardienii. Sunt tapeni ca la muzeul figurilor de ceara.
Citeste si: Ryokan-urile – hoteluri traditionale japoneze
foarte superbe locuri
[…] se afla la aproximativ 4 ore de mers cu masina de orasul Tokyo, iar perioada ideala pentru a veni aici tine de la sfarsitul lunii aprilie pana la mijlocul lunii […]