punta del este uruguay
America de Sud

Uruguay – cel mai bine pastrat secret al Americii de Sud

Daca ii asculti pe locuitorii din Uruguay, acestia te vor convinge ca sunt unici, pentru ca l-au dat pe Carlos Gardel, adica omul care a facut sa existe tangoul, celebrul dans cu care vecinii argentinieni se lauda atat de mult. In plus, ii vei auzi vorbind despre gratarele pe care a fost prima oara gatita parrillada. Sau despre nationala lor de fotbal, care a terminat pe locul patru la Mondialul sud-african, oferind lumii pe cel mai bun jucator al competitiei: Diego Forlan. Si nu doar atat. Uruguayenii au nevoie ca tara lor sa devina importanta in ochii lumii. Asezata in umbra Argentinei, Uruguay mai degraba lasata deoparte atunci cand vine vorba de turism. Dar o vacanta in Uruguay e o incantare pentru oricine.

Marea majoritate a turistilor care o viziteaza, considera Uruguayul doar o scurta calatorie in timpul marii croziere pe uscat de-a lungul tarilor sud-americane. In medie, turistii obisnuiti acorda Uruguayului 3-4 zile pentru a-i savura frumusetile. In realitate, acestea ar avea nevoie de o vacanta intreaga.

Capitala Montevideo este cu siguranta unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume. Care e prima impresie? Nu exista indicatoare referitoare la fumat, pentru ca fumatul in public a fost interzis aici de ani de zile. Al doilea lucru pe care il vei remarca sunt cladirile vintage si plaja fara sfarsit. Surprinzator este ca incantatoarea plaja se intinde nu la malul marii, ci de-a lungul fluviului Rio la Plata, bariera geografica dintre Uruguay si Argentina.

montevideo
Montevideo poate fi considerat un oras romantic / Foto: marciano1

Cand vii de la Rio de Janeiro sau Buenos Aires, Montevideo ti se pare linistit ba chiar pustiu si, in acelasi timp, neobisnuit de curat pentru o capitala. Zona comerciala a acestui oras dateaza din anul 1920 si daca esti un fan al antichitatilor, atunci ai nimerit in cel mai bun loc. De asemenea, aici se organizeaza una dintre cele mai variate piete din America de Sud, unde poti gasi la un loc lucruri vechi si noi, de la pantofi si bijuterii din anul 1930, pana la saluri si reviste de moda.

montevideo
Plaza de la independencia, principala piata din Montevideo, in care troneaza Palatul Salvo / Foto: Erlantz Pérez Rodríguez

Ciudad Vieja, zona veche a orasului, ofera perspectiva unei mese de carne delicioase din partea locului, acompaniata de vin si incoronata de mate – ceaiul devenit simbol national al acestui tinut  locuit de gaucho.

Punta del Este, orasul-statiune din sudul tarii, iti va oferi amintiri asemanatoare cu cele despre Ibiza. Cateva ore de mers cu autobuzul te vor duce la Colonia del Sacramento, cel mai vechi oras al tarii si marul discordiei intre Uruguay si Argentina. Aici poti vizita Casa Viceroy si Biserica Matriz – cea mai veche din Uruguay. Nu uita sa fotografiezi strazile unice din vechiul oras, cu case elegante si pavaje din granit.

punta del este
Punta Del Este / Foto: LuckyViks

Bucura-te de Uruguay tot la fel cum te bucuri de un vin rar. Este o experienta unica de care orice turist ar trebui sa aiba parte macar o data in viata. Nu am gasit inca oferte la agentiile de turism din Romania (doar in circuite ce includ Argentina si Chile) insa sunt unele care promit ca vor avea cat de curand.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!