America de Nord

Jocurile de noroc in Las Vegas

In trecut, singurul motiv pentru a vizita Las Vegas era faptul ca reprezenta singurul loc unde puteai practica legal jocuri de noroc in SUA. Desigur, acest lucru s-a schimbat odata cu trecerea timpului, si au aparut multe alte lucruri pe care le poti face in “orasul pierzaniei”, dar jocurile de noroc continua sa fie una dintre cele mai populare activitati din Las Vegas. Chiar si cei care vin in acest oras pentru mancare, petreceri in pisicina sau spectacole, tot baga cel putin cateva monezi intr-un automat.

Tipuri de jocuri de noroc in Las Vegas

Automatele (slot machines)

Cu decenii in urma, automatele erau, pe langa masini de facut bani, si obiecte de decoratiuni interioare in cazinourile din Las Vegas. Ele au intrecut la vremea respectiva jocurile de masa, fiind cea mai mare sursa de venituri obtinuta din jocuri de noroc din oras. In zilele noastre, ele aduc 2/3 din suma totala de bani obtinuta de cazinouri. Ele sunt prezentate in orice forma si tematica pe care ti le poti imagina, iar majoritatea nu mai au acea maneta laterala care sa produca invartirea mecanismului.. Pana si sistemul de introducere si colectare a monezilor este de domeniul trecutului, cazinourile realizand ca acest proces cere prea mult timp, asa ca toate masinile sunt acum prevazute cu sisteme pentru carti de credit si vouchere.

Video Poker

Aceste jocuri arata ca automatele obisnuite, dar cer sa ai anumite aptitudini, asa ca atrag o categorie diferita de jucatori. Nu sunt atat de populare ca celelalte, dar cu toate astea, se gasesc in numar mare in toate cazinourile.

Jocuri de masa

Blackjack / 21 – Acesta este cel mai popular joc de masa. Este usor de invatat si chiar poate fi stapanit. Numararea cartilor nu este chiar atat de grea cum o fac filmele sa para, dar nici nu poti castiga averi de pe urma acestui joc.

Ruleta – joc simplu si vechi, usor de practicat, pentru ca e imposibil sa fii un jucator bun sau prost de ruleta. Fiecare numar are acelasi risc sau posibilitate de castig. Cazinourile au instalat panouri care arata toate numerele care au iesit castigatoare recent, pentru a-i face pe jucatorii naivi care cred in reusita sa parieze in continuare.

Jocul de zaruri (craps) – Imediat dupa ruleta ca popularitate, acest joc este oarecum intimidant pentru ca nu e usor de invatat iar jargonul folosit in cadrul lui poate crea confuzie. Poate fi insa unul dintre cele mai captivante jocuri de masa, intrucat, in general, toti jucatorii castiga sau pierd impreuna, spre deosebire de 21 sau ruleta.

Baccarat – Acest joc nu este atat de popular ca celelalte si aproape intotdeauna se joaca destul de rar intr-un spatiu special amenajat. Cazinourile din Las Vegas obtin in realitate un profit mult mai mare de pe urma jocului de baccarat decat de pe urma jocului de zaruri si a ruletei la un loc, pentru ca mizele la baccarat sunt mult mai mari.

Poker – Este singurul joc de masa in care jucatorii joaca unul impotriva celuilalt. Concursul anual World Series of Poker reuneste mii de jucatori in hotelul Rio de pe Strip. Majoritatea cazinourilor au de asemenea amenajate camere speciale pentru poker.

Alte jocuri de masa

Multe cazinouri ofera si alte jocuri de masa pentru cei carora le place sa incerce ceva nou si diferit. Cele mai populare sunt:

  • Mini baccarat
  • Poker cu 3 carti
  • Poker Carribean stud
  • Let it ride
  • Pai gow
  • Poker pai gow

Cateva dintre ele sunt similare cu alte jocuri cunoscute, dar cu mici diferente de reguli. In general, marja de profit de pe urma acestor jocuri este ridicata, deoarece majoritatea jucatorilor nu stiu sa joace foarte bine si pierd repede.

Alte jocuri

Pariurile sportive – In Nevada poti paria pe aproape orice eveniment care se desfasoara pe un teren de joc in afara statului. Fotbalul si baschetul sunt cele mai populare, dar in sezon poti paria si pe baseball, hockey, golf, tenis si alte sporturi. In ciuda zvonurilor, nu poti paria pe castigatorii Premiilor Oscar, pe cei de la American Idol, sau pe orice altceva care nu se desfasoara pe un “teren de joc”. Cateva cazinouri afiseaza cote la pariuri in scopuri distractive, dar nu poti de fapt sa pariezi pe nimic.

Pariurile la curse – Cursele de cai pur sange care au inceput sa cunoasca un usor declin, au inca foarte multi fani printre vizitatorii orasului Las Vegas. Majoritatea cazinourilor mari ofera facilitati pentru a putea paria la curse, jucatorii putand face acest lucru la orice cursa importanta din tara si chiar si la curse mai mici, cand nu se desfasoara cele mari. Poti paria si la cursele de cai de viteza, cu trasuri si la cele de ogari, desi acestea se bucura de popularitate seara si atunci cand nu se desfasoara cele obisnuite.

Keno – Acest joc de tip bingo este o mare provocare pentru jucatori, fiind intalnit pretutindeni. Este usor de jucat in timp ce mananci sau bei ceva in restaurantul sau barul cazinoului, asa ca se bucura de o mare popularitate.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!