Europa

Comitatul Meath – un loc irlandez incarcat de istorie

Daca te afli in Dublin, ai timp la dispozitie si te fascineaza peisajele si istoria, nu ezita sa faci o excursie pana in Comitatul Meath, aflat in apropiere. In acest comitat, situat langa orasul Oldbridge, a avut loc in anul 1690 faimoasa Batalie de la Boyne.

In sudul orasului Navan vei ajunge dincolo de Dealul Tara, care a fost scaunul marilor regi ai Irlandei in vremurile celtice. Acolo exista niste vestigii arheologice exceptionale, cum ar fi mormintele stravechi ale lui Dowth, Knowth si Newgrange, precum si Dealurile Slane. Gasesti aproape de Oldbridge si un cimitir datand din epoca megalitica, din jurul anului 3000 i.e.n.

Castelul Norman, din orasul Trim

In orasul Trim se afla castelul Norman iar daca esti in cautarea unei asezari stravechi irlandeze, trebuie sa mergi in Kells. Aceasta asezare adaposteste unele dintre cele mai importante artefacte ale Irlandei, datand din secolul 8 pana in secolul 12.

Batalia de la Boyne a avut loc intre Regele James al II-lea si fiul sau vitreg, Regele William al III-lea, in data de 11 iulie 1690. Faimoasa lupta a fost castigata de Regele William iar aceasta victorie a netezit calea Protestantilor pentru a prelua controlul in Irlanda. Se presupune ca Sf. Patrick a proclamat Crestinismul in Irlanda de pe Dealul Slane, care domina Boyne, in anul 433. Dealul Tara este bine cunoscut in legendele si miturile irlandeze, precum si in istorie, ca un loc fermecat, salas al zeilor, zeitelor, razboinicilor, druizilor si inaltilor regi.

In Comitatul Meath poti practica numeroase activitati in aer liber, intre care pescuitul si golful sunt cele mai populare. Cele mai bune locuri pentru pescuit sunt raul Boyne, Loughs Sheelin, Drumconrath si Canalul Regal. Iar cel mai vestit eveniment atletic din Comitat este cursa de cai Irish Grand National, care are loc la Fairyhouse.

Kells – un oras incarcat de istorie
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!