WTF

Cele mai ciudate restaurante din lume

Daca vorbim de restaurante ciudate probabil iti vine in minte lantul Cat Cafes din Taiwan si Japonia, unde personalul alcatuit din pisici este angajat in scopul de a relaxa oamenii stresati cu blanitele lor pufoase si moi. Dar nu sunt singurele locuri ciudate in care se poate servi mancare! In lume exista cel putin cinci restaurante care fac ca locatiile Cat Café sa devina, in fapt, cat se poate de normale. Iata care sunt cele mai ciudate restaurante din lume.

Maimutareste-te in Japonia

E greu sa te decizi ce restaurant sa alegi din Japonia. Japonezii sunt cu adevarat cei mai inventivi din lume cand vine vorba de crearea unui concept de restaurant nebun. De pilda, ciudatul restaurant cu o maimuta pe post de ospatar din Utsunomiya, unde esti servit de o maimuta care uneori poarta peruca si masca umana. Apoi, exista restaurantul spa unde stai cu picioarele in izvoare cu apa fierbinte in timp ce mananci, restaurantul cu tematica de inchisoare si lista e nesfarsita. Dar ideea cafenelei Ogori este de-a dreptul originala; aici comanzi si primesti ce a comandat persoana dinaintea ta. Practic, tu comanzi pentru persoana care e in spatele tau la coada. Nu e permis sa trisezi si ar trebui sa te simti mandru sa te pregatesti pentru savurarea cinei care sa fie, in fapt, un… pranz incantator. Sunt sariti de pe fix, da, dar fenomenali in acelasi timp.

Prinde-ti chifla in SUA

Lambert’s Café din Sikeston, Missouri, cunoscut si sub numele de Chifla aruncata, este locul unde trebuie sa te duci daca vrei sa incerci experienta de a-ti prinde in maini propria mancare (catch your own)… Oricum, spre deosebire de alte restaurante de genul asta, la Chifla aruncata nu pescuiesti si nici nu vanezi pentru cina. Conceptul de “catch your own” inseamna sa nu fii lovit in fata de mancarea zburatoare! Lambert’s Café s-a deschis in anul 1942, dar este in actuala forma din anul 1976, cand fiul proprietarului restaurantului a avut de-a face cu un client care pentru ca nu putea ajunge la chiflele sale, i-a spus tanarului “Arunca-le naibii!”. Asa a inceput traditia. In zilele noastre, oamenii vin de departe pentru a avea sansa sa prinda o chifla cu unt si sa savureze portii enorme de mancare cu specific sudist, iar Lambert’s se mandreste ca i-au trecut pragul candva clienti precum Elvis Presley si Clint Eastwood. Ce e amuzant? In medie, la Chifla aruncata se coc 520 de duzini de chifle pe zi, ceea ce inseamna un total de 2.246.400 chifle in fiecare an. De unde deducem ca nu toata lumea chiar prinde chiflele.

Incearca o limba de cod in Canada

Mergi la Fishing Point in Newfoundland, Canada, pentru a scoate la iveala vikingul din tine. Restaurantul Leifsburdir este copia unei case autentice de vikingi de acum 1000 de ani, din apropierea sitului istoric L’Anse aux Meadows. Poti sa dai navala la un bufet unde gasesti mancare de tot felul de pe nava Raven’s Wing, cu preparate traditionale precum limbi de cod sau tocana de elan, apoi poti participa la spectacolul vikingilor. E bine sa ajungi la Fishing Point devreme, pentru a explora cararile, a vedea farurile si a te bucura de faimoasa natura salbatica a continentului canadian de pe coasta Atlanticului – de la balene cu cocoasa care se zbenguie in apa si iceberguri care plutesc incet pe ocean, pana la cerbii maiestuosi si ursii polari.

Restaurantul viking de la Fishing Point

Fii vulcanic in Lanzarote

Din cele mai vechi timpuri, omenirea a fost atrasa de puterea focului. Descoperirea focului asociata cu mancarea are ca rezultatpreparate delicioase, iar traditia din pesterile stravechi nu a ramas uitata: poti incerca senzatii asemanatoare la Restaurantul Diablo, din Parcul National Timanfaya, Lanzarote (insula din arhipelagul Canare). Restaurantul este asezat in varful muntelui, asa ca are privelisti fascinante, iar toata mancarea e gatita cu ajutorul caldurii emanate de vulcanii inactivi din zona. Parcul National e incredibil – imaginile sunt cu adevarat unice – roci vulcanice, stanci si lava. Nu uita sa comanzi o portie de Papas Arrugadas, cartofi copti in apa de mare, serviti cu sos picant “Mojo”. Atentie, creeaza dependenta!

Diablo din Lanzarote, un restaurant plasat in decor vulcanic

Capre pe acoperis in Northumberland

Ce sunet poate fi mai romantic decat cel al caprelor care tropaie deasupra capului tau, in timp ce savurezi un cappuccino? Da, ai auzit bine…capre! Acesta este excelentul concept care sta in spatele cafenelei Capre pe acoperis din Rezervatia Fontburn in Northumberland. Numele ofera destule explicatii. Cafeneaua are un un acoperis plin de viata unde Billy, capra din rasa Bahot si prietenii ei/lui pasc si se joaca. Caprele au o scarita in spatele cladirii, pe care o folosesc pentru a urca si cobori! (da, caprele pot urca si cobori scari…) Bucura-te de privelistile ametitoare care se intind in fata ochilor tai peste hauri si paduri, in timp ce savurezi produse din ferma proprie a proprietarului restaurantului. In topul listei este, evident, salata cu branza de capra!

Mancarea are alt gust cand stii ca deasupra ta se zbenguie caprele!
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!