statuie hachiko
Foto: tokyoisours.com
Asia Dosar Japonia

Tokyo: Shibuya si statuia cainelui Hachiko

In anul 1924, Hidesaburo Ueno era profesor la catedra de agricultura a Universitatii din Tokyo. Ueno-san mergea in fiecare dimineata in gara Shibuya, de unde lua trenul catre locul sau de munca. In fiecare dimineata, el era insotit de catre cainele sau, Hachiko, de rasa Akita (unul dintre doar cele 30 de exemplare pure ale acestei rase, la acea vreme).

Cateva ore mai tarziu, Hachiko il astepta pe profesor in acelasi loc de langa gara si cei doi se intorceau impreuna acasa. Fidelitatea cainelui era induiosatoare. Din nefericire, un accident cerebral  a curmat intr-o zi viata profesorului Ueno, care nu s-a mai intors de la Universitate. Vreme de 9 ani, Hachiko a continuat sa-si astepte stapanul in acelasi loc, cu o tenacitate si un devotament care au intrat in istorie, devenind simboluri legendare pentru o tara si un popor ce-si regasea aceste elemente printre calitatile de baza.

In anul 1934, cu un an inainte ca Hachiko sa moara, in fata garii Shibuya a fost ridicata o statuie de bronz, distrusa de razboi, dar refacuta in 1948 si devenita in timp un popular loc de intalnire pentru cetatenii din Tokyo precum si un adevarat obiectiv turistic.

Gara Shibuya este una dintre cele mai aglomerate din Tokyo, iar intersectia cu pricina se dovedeste a fi in consecinta. Daca mai punem la socoteala si faptul ca Shibuya este un cartier plin cu magazine, foarte frecventat de tineri, avem imaginea unei zone care si-a capatat renumele si datorita trecerii de pietoni in cruce.

Ce inseamna asta? Ca exista un moment in care toate semafoarele au culoarea rosie pentru autovehicule si verde pentru pietonii din toate directiile. Un lucru extrem de spectaculos, fiindca in momentul in care au verde, pietonii inunda concomitent intersectia cu aspect de Times Square (ecrane gigant, reclame luminoase, nebunii) din toate colturile acesteia. Spectacolul multimii, ca act cotidian neprovocat, este unul obisnuit pentru orase precum Tokyo sau Osaka, in special in gari si la ore de varf, cand oamenii se imbulzesc catre locurile de munca sau catre case. Dar despre asta, intr-un alt articol al dosarului japonez.

[nggallery id=7]

TukTuk recomanda: filmul Hachiko, a dog’s tale (cu Richard Gere) – povestea cainelui Hachiko

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Călător cu firimituri de talent la scris și la ocolit gropile. Pasionat de călătorii, dar și de povești care îți fac bagajele să sară singure în portbagaj, TukTuk Driver are o misiune simplă: să-ți arate lumea cu un strop de umor și multă inspirație. Când nu e la volanul TukTuk-ului, visează la următoarea destinație... sau la o cafea aromată. 🚗🌍 Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!