America de Nord

Lucruri gratis pe care le poti face in New York

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

O fi New York-ul faimos pentru cantecul Money, Money, Money, dar nu tot ce exista in orasul care nu doarme niciodata se leaga de hartiile verzi. Mannhattanul ofera vizitatorilor sai numeroase lucruri neasteptate care pot fi facute gratis, de la muzee pana la monumente de arta – si chiar mai mult. Acest minighid iti va da o idee despre modalitatile prin care poti “musca” o bucatica din “Big Apple” fara a fi nevoit sa scoti ceva din portofel.

Viziteaza Central Park

Intr-un oras atat de aglomerat, Central Park este o oaza binevenita de verdeata pentru locuitori si turisti deopotriva. Si cand spunem oaza, ne referim la peste 3 milioane de metri patrati de copaci, iarba verde, flori, alei, banci si nenumarate atractii. Mergi la Strawberry Fields, tributul adus lui John Lennon, care atrage sute de vizitatori zilnic si care iti aminteste sa-ti traiesti viata in pace. In jurul parcului sunt multe sculpturi, o stanca pentru alpinism si cateva scene pentru concerte. Nu uita ca toate zonele turistice atrag ca un magnet hotii de buzunare si nici aceasta nu face exceptie. Dar nu lasa acest impediment sa te opreasca de la a vizita frumosul parc. Daca nu ai altceva in plan, vino aici pur si simplu pentru a sta pe banca si a admira florile, in timp ce te relaxezi inaintea unei alte mari excursii.

Ia parte la concertele si reprezentatiile verii

Nu toata lumea ajunge in “Big Apple” in timpul verii, dar cei care reusesc sa faca asta se pot bucura de concerte si reprezentatii gratis oferite aproape in fiecare saptamana. De la Jason Mraz la Filarmonica Metropolitana si la scenele din muzicalul Mamma Mia!, aceste spectacole sunt variate ca gen si stil, dar toate vor fi cu siguranta pe placul turistilor insetati de cultura.

Viziteaza muzeele cu intrare libera

Muzeele sunt o parte integranta a vastei diversitati culturale a orasului New York si fiecare vizitator ar trebui sa faca o vizita macar la unul dintre ele. In timp ce multe ofera intrare libera studentilor new-yorkezi, cateva dintre cele mai populare sunt gratuite pentru orice vizitator, in anumite conditii. Pentru a face lucrurile sa mearga si mai bine, unele sunt deschise nonstop!

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

Admira Statuia Libertatii

Desi intrarea atat pe Liberty Island (locul unde se afla vestita statuie) si Ellis Island (adapostul memorialului holocaustului) este intotdeauna libera, pretul de 12 dolari platit pentru biletul de vaporas iti poate lasa o gaura in buzunar, in special daca iti petreci vacanta in grup. Si in timp ce unele zone de pe insula sunt deschise vizitatorilor, altele pot percepe taxa in momentul cand ajungi in varful lor. Pentru cei care sunt interesati sa vada Statuia Libertatii, chiar si de departe, exista si alta posibilitate care permite vizitatorilor sa o vizualizeze complet si gratis. Fotografiile nu-ti vor fi compromise si, cu atat mai putin portofelul.

Scufunda-te in Times Square

Times Square este inima orasului, iar o parte a distractiei de care ai parte explorand aceasta emblema a New York-ului, in care forfota e continua, este aceea de a te bucura de fiecare punct de atractie in care ajungi. Admira reclamele luminoase, marca inregistrata inconfundabila NY care invita turistii sa faca cumparaturi, sa manance, sa priveasca si sa se bucure de ceea ce vad. Mergi in cateva din punctele fierbinti si unice, cum ar fi magazinul M&M, Hard Rock Café, McDonald’s si cladirea din piata, locul din varful caruia in fiecare an pe 31 decembrie cade acea bila uriasa. Priveste performerii stradali si vanzatorii specializati, care vand lucruri tip opera de arta, realizate in timp record. In timpul zilei te trezesti inconjurat de costume, culori, limbaje, intr-un cuvant apogeul diversitatii americane. Noaptea nu te poti abtine sa nu admiri orasul luminilor care iti taie pur si simplu rasuflarea.

Petrece o dupa-amiaza intr-una din vecinatatile Manhattan-ului

In timp ce orasul New York e alcatuit din 5 orasele distincte, Manhattan insusi adaposteste o multime de vecinatati interesante. Unele sunt greu de gasit pe harta, altele au fost surprinse de multe ori in seriale de comedie, filme si opere literare. Mergi in SoHo, Harlem, Upper Manhattan, Little Italy si Hell’s Kitchen, acestea fiind numai cateva exemple. In Chinatown, cand iesi de la metrou ai senzatia ca ai aterizat cu avionul intr-o alta tara. Pentru o experienta new-yorkeza adevarata, vizitarea a cel putin uneia dintre locatiile descrise mai sus este un moment de neratat.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

Admira arhitectura junglei de beton

In jungla urbana stii sigur ca vei vedea niste piese fascinante de arhitectura, iar New York nu face exceptie. Desi unele, cum ar fi Empire State Building, solicita plata pentru a trece mai departe de primul etaj, merita sa admiri pur si simplu zgarie norii de unde poti. Ia in considerare o oprire la Trump Tower, Rockefeller Center, Chrysler Building, Central Station si altele. Cel putin primul etaj va fi deschis iar pentru celelalte nivele exista puncte de informare sau repere istorice.

Fa shopping de vitrina pe 5th Avenue

Oricine a auzit de Manhattan, a auzit de 5th Avenue. Lucruri sofisticate, lux, branduri renumite si etichete cu preturi care n-au alt scop decat acela de a aduce profit. Pentru cei care nu-si permit sa  dea pe o pereche de pantofi mai mult decat chiria pe care o platesc lunar, exista vechea traditie a cumparaturilor de vitrina. Unul dintre capitalele modei la nivel mondial, orasul New York se mandreste cu crearea de stiluri care devin mai degraba arta decat simple croieli. Magazinele sunt adevarate expozitii, aratand la tot pasul cum se fac banii, intr-un fel pe care numai orasul New York il poate gestiona. Chiar daca nu cumperi nimic, vei avea sansa sa vezi un aspect special al artei din Big Apple.

Mergi la Ground Zero

Desi locul unde se afla memorialul World Trade Center mai are cativa ani pana sa fie terminat, turistii pot vizita zona unde s-au inaltat candva Turnurile Gemene, cunoscuta drept Ground Zero. Locul e inconjurat de fotografii si informatii care sa aminteasca vizitatorilor despre nefericitele evenimente intamplate aici si despre onorurile aduse victimelor si familiilor lor.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!