In aer

Cum sa ajungi de la aeroportul din Dublin in oras

Aeroportul din Dublin este principala poarta a Irlandei si se afla la numai 10 kilometri nord de orasul Dublin. Pasagerii care sosesc aici pot folosi autobuzele locale, autocarele sau taxiul pentru a ajunge in oras.

Serviciul de cale ferata

Nu exista trenuri directe de la aeroport, dar serviciul de autobuze din Dublin are conexiuni intre aeroport si garile Connolly si Heuston. Reteaua de tramvaie din Dublin (LUAS) are statii in ambele.

Autobuzele de la aeroport

Autobuzele catre centrul orasului pleaca din zona sosirilor. Compania de autobuze din Dublin opereaza ruta “Airlink bus service” intre aeroport si oras. Legaturile 747 si 748 merg de la aeroport in centrul orasului, iar pretul unei singure calatorii pentru adulti este de 6 euro. Biletele se pot procura de la Biroul de informare turistica al orasului Dublin, de la ghiseele de informatii ale autobuzelor si trenurilor, la sosire sau de la automatele cu bilete aflate in zona plecarilor autobuzelor.

Autocarele ofera servicii de la aeroport in centrul orasului si catre alte destinatii. Exista doua rute diferite, asa ca trebuie sa stii exact unde vrei sa ajungi in oras. Autocarele pleaca la fiecare 10 minute in timpul zilei, mai rar seara si o data la o ora in timpul noptii. Un bilet pentru adulti costa intre 7-8 euro, in functie de destinatie.

Exista si cateva autobuze locale care leaga aeroportul de Dublin si care opresc la fiecare statie pe drumul catre oras. Unele hoteluri din capitala irlandeza pun la dispozitia oaspetilor hotelului, microbuze. Autocarele care merg pe distante mai lungi pleaca de la aeroport catre cateva destinatii importante din Irlanda.

Taxiuri si inchirieri de masini

Taxiurile ii asteapta pe pasageri in fata aeroportului, in zona sosirilor. Daca ai de gand sa inchiriezi o masina in Dublin, companiile care au birouri in aeroport sunt Hertz, Budget, Avis, Sixt si Europcar. Acestea sunt deschise intre orele 6 – 23.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Cu autobuzul e cel mai ieftin. Se poate lua de la iesirea din Terminalul 1 (treci strada apoi printr-o alta cladire cu cafenele, si veti fi in alta strada cu statii de autobuze pe 2 nivele- doubledecks). Din terminalul 2 (cel nou) faceti stanga de la iesire si intrebati pt directii, ca starda se biurca, cumva.

    Numarul 16 face legatura cu orasul (city centre), cred ca costa 2.65 euro ultima data- primavara lui 2012.
    Aici sunt statiile. Centrul orasului e considerat O’Connell Str.

    http://www.dublinbus.ie/en/RTPI/Sources-of-Real-Time-Information/?searchtype=route&searchquery=16

    Sa aveti monede, ca soferul nu schimba bacnote si sa aveti suma fixa ca de nu vi se da restul pe o hartie ce trebuie decontata in O’ Connell Str la sediul lor.

    Calatorie sprancenata! 🙂

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!