Ponturi Tuk

10 sfaturi pentru calatoria in cuplu

Indiferent cat de mult ai dori sa petreci niste momente de neuitat cu jumatatea ta, calatoria in cuplu s-ar putea sa devina pe undeva stresanta; fara legatura cu faptul ca sunteti casatoriti de decenii sau doar va testati ca si proaspeti viitori indragostiti. Ce poti face pentru a beneficia de o evadare cat mai fericita? Ai mai jos cateva modalitati sigure prin care mentii focul aprins fara sa te arzi.

1. Contribuiti amandoi la planificarea calatoriei

E important sa simtiti amandoi ca v-ati adus contributia la reusita vacantei. Cercetati impreuna site-urile de calatorie, alegeti impreuna hotelul sau alte variante de cazare. Faceti un tur virtual, cititi si opiniile altora, verificati asezarea locatiei in raport cu obiectivele pe care vreti sa le vedeti si faceti rezervari impreuna.

2. Folositi punctele tari ale fiecaruia

In timpul planificarii calatoriei, daca unul dintre voi are un spirit mai practic, atunci acea persoana poate alege destinatia, in timp ce celalalt poate fi responsabil cu rezervarea zborului si hotelurilor. A folosi punctele forte ale fiecaruia este important si ajuta la stabilirea itinerariului unei calatorii de calitate. Cine e ciudatul care vrea sa controleze totul (adica face pe soferul de pe bancheta din spate) dintre voi doi? Haide! Recunosti ca tu? Atunci poate ca tu ar trebui sa conduci, in timp ce partenerul poate consulta sistemul de navigatie. Nu te teme sa te joci cu punctele tari ale tale si ale jumatatii tale in loc sa intrati in conflict in orice situatie.

3. Mergi la pas

Roma nu a fost construita intr-o zi si nici tu nu poti vede totul odata. Serios! E fantastic sa fii in vacanta fara sa ai de munca sau fara sa ai copiii dupa tine, dar acorda-ti timp pentru mici placeri si relaxare. Planifica-ti timpul si aloca ceva in plus pentru vizitarea obiectivelor turistice. Niciodata nu stii cand vei dori sa petreci momente in plus intr-un muzeu, pe plaja sau degustand un vin bun. Te vei simti mult mai bine fara a avea presiunea timpului si fara a simti dezamagirea ratarii a cine stie ce ocazii. Concluzia: fiti amandoi relaxati!

4. Comunica

Pare destul de simplu, nu-i asa? Esti obosit? Ti-e foame? Vrei sa mai stai in oras inca o zi? Cat de repede uitam ca nu putem citi gandurile! Fii sigur ca iubita ta stie la ce te gandesti, inainte de a fi prea tarziu. Cand calatoresti, iesi un pic din ritmul normal si din rutina – e important sa impartasesti cu celalalt nevoile si dorintele, chiar daca esti obisnuit ca el sau ea sa stie dinainte care sunt acelea.

5. Acorda-ti timp pentru tine

In vacanta e important sa ai timp pentru propria persoana, indiferent daca te relaxezi sau explorezi. In clipa asta sfaturile de pana acum devin foarte utile atunci cand tii cont de toate la un loc, cand comunici si iti faci timp pentru a te bucura cu adevarat de vacanta; trebuie sa faci in asa fel incat sa poti beneficia de mult ravnitul “timp pentru mine”. De pilda, unul intra in magazine pentru un tur de shopping, in timp ce celalalt se bucura de o partida de golf.

6. Nu deranja

Obiceiurile tale legate de somn pot face ravagii pe timpul vacantei. Iubitul tau sforaie? Gandeste-te din timp si impacheteaza dopurile de urechi. Cine se trezeste primul? Fii grijuliu cu jumatatea ta si las-o sa doarma, urmand sfatul de mai sus legat de “timpul pentru mine” si bucurandu-te in timpul asta de o plimbare in jurul orasului sau de lectura catorva capitole din acea carte pe care ti-ai dorit de multa vreme sa o deschizi.

7. Incercati amandoi ceva nou

Daca frecventati de fiecare data aceeasi destinatie, atunci fii sigur ca aduci o schimbare gasind de fiecare data ceva nou de facut. Experimentarea unui lucru facut pentru prima oara este un mijloc excelent prin care un cuplu se poate apropia. Fie ca destinatia e noua, fie ca e vorba de experienta tirolienei pe care v-ati dorit intotdeauna sa o incercati, lasati-va amandoi dusi de val.

8. Bugete si extravagante

Trebuie sa recunoastem ca banii sunt adesea motiv de cearta in majoritatea cuplurilor. E important pentru amandoi sa stiti care e bugetul pentru vacanta voastra, daca exista unul, inainte de a porni la drum. Nu e corect ca vreunul dintre voi sa se simta constrans sau sa i se impuna sa fie excesiv de cumpatat pe timpul calatoriei. Asa ca trebuie sa stii la ce sa te astepti inainte sa pleci! Permite-ti si anticipeaza extravangante cum ar fi o cina la acel restaurant foarte romantic peste care ai dat intamplator sau achizitionarea unei mostre de arta locala autentica.

9. Apeleaza la portarul hotelului

Turistii care calatoresc mult stiu: portarii pot face sa se intample anumite lucruri. Ei dispun adesea de bilete reduse la atractiile din zona, stiu cele mai bune restaurante si vor sa-ti faca sederea la hotel speciala. Evident, contra unei mici atentii. De pilda, spune-i portarului daca sederea ta in hotelul respectiv se datoreaza sarbatoririi unei zile de nastere sau unei aniversari si vezi cum vei fi ajutat sa faci din asta ceva memorabil.

10. Nu trebuie sa mergi prea departe pentru a reusi sa te indepartezi

O vacanta este o evadare din cotidian. Si, uneori, sederea intr-o statiune, fie ea si din apropierea casei, te poate face sa te simti la mii de kilometri departare. O vacanta petrecuta acasa, sau aproape de casa, este adesea un mijloc bun pentru un cuplu de a se testa impreuna, dar si de a se distra. Pentru cuplurile cu copii este o modalitate de a petrece timp singuri, fara a fi ingrijorati.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!