Arta & Aventura

Top 10 locuri in care s-au filmat pelicule celebre (2)

Continuam prezentarea unor minunate locatii, scene ramase in memoria cinefililor, cu invitatia de a nu le ocoli atunci cand te afli in proximitatea lor. Respira aerul pe care l-au respirat la vremea lor vedete precum Mel Gibson, Leonardo di Caprio, Nicholas Cage etc, bucurandu-te totodata de peisajele fascinante oferite de zonele respective.

6. Razboiul Stelelor (Star Wars) – Tunisia

Sunt multe locuri in care s-a filmat seria Star Wars insa probabil cel mai interesant si spectaculos dintre acestea ramane desertul Tunisiei. De fapt, Tunisia este tara care a fost folosita ca locatie in toate episoadele, mai putin cel cu numarul 5. Fanii Star Wars, familiarizati cu tatuinii (exista un oras tunisian cu numele Tatouine, care a fost sursa de inspiratie), pot afla ca un tur prin sudul acestei tari ce si-a pus recent dictatorul pe fuga ii poate aduce in ” casa lui Luke Skywalker” (transformata acum in hotel) sau in mijlocul peisajelor selenare care inca pastreaza din decorurile originale ale filmului regizat de George Lucas. Casele trogloditilor din Matmata, duna de nisip pe care s-au prabusit R2-D2 si C-3PO in episodul 4 si multe altele, ce pot fi vazute apeland la una dintre numeroasele excursii organizate din orice statiune tunisiana sau direct de la oficiul national de turism.

7. Crouching Tiger Hidden Dragon – China

Film chinezesc cu arte martiale, Crouching Tiger Hidden Dragon a reprezentat un succes international surprinzator, devenind filmul strain cu cele mai mari incasari din istoria cinematografica americana. Avand un buget de 17 milioane dolari, pelicula a fost o realizare magnifica. A fost filmat in cateva locatii din China si a beneficiat de cateva decoruri spectaculoase, cum ar fi Desertul Gobi, Padurea de bambus Anji si Palatul de vara din nordul localitatii Cheng De. Initial, filmarile au avut loc in Beijing si in provinciile Anhui, Hebei, Jiangsu si Xinjiang.

8. Orasul zeilor (Cidade de Deus) – Rio de Janeiro, Brazilia

Un portret dur al vietii la periferia orasului Rio, care ofera privitorilor o imagine a brutalitatii si disperarii care domina aceste zone insalubre, celebrele favelas. “Cidade de Deus” este o zona care exista in realitate in partea de vest a orasului Rio de Janeiro si care a aparut in anul 1960, in urma efortului de a muta zonele sarace departe de centrul orasului. Filmarile nu au avut loc in realitate in “Cidade de Deus”, ci in zonele invecinate. Copiii strazii au fost folositi ca actori, pentru a da si mai mult realism filmului. Cu tot portretul neplacut zugravit orasului Rio, filmul, desi a dat nastere la intrigi si discutii publice, a adus incasari uriase din turism si a crescut interesul pentru vizitarea acestor zone dubioase ale orasului.

9. Jurnal de calatorie (The motorcycle Diaries) – America de Sud

Tanarul Che Guevara (Gael Garcia Bernal) porneste intr-o initiatica excursie cu motocicleta prin America de Sud, fiind martor al inegalitatii sociale care mai tarziu i-a alimentat zelul revolutionar. Pentru a re-crea calatoria descrisa in film trebuie sa mergi aproximativ 8000 de kilometri, la vest de Buenos Aires, spre Argentina, Patagonia si inspre Chile, de-a lungul Muntilor Anzi catre Machu Picchu si, in final, catre Peninsula Guajira in Venezuela. Filmarile au avut loc in cea mai mare parte in locatiile reale ale calatoriei, incluzand printre ele incantatorul Lake District din Chile, Desertul Atacama, satul incas Ollantaytambo din Peru si, bineinteles, ruinele asezarii Machu Picchu. Daca ai in program o calatorie in America de Sud, acesta e filmul pe care trebuie sa-l vezi inainte!

10. Inima neinfricata (Braveheart) – Scotia

Acest film epic despre razboinicul scotian William Wallace este o poveste nationalista desfasurata in cadrul minunatelor peisaje din regiunea muntoasa a Scotiei. Scenariul descris in film apartine tinuturilor muntoase salbatice din Loch Leven si Glencoe. Scenele de lupta din film au fost turnate de fapt in Irlanda, folosindu-se drept figuranti soldati in rezerva din Armata Irlandeza. Vrei sa calci pe urmele lui William Wallace – mergi si cucereste tinuturile stancoase ale Scotiei! (Citeste prima parte —> http://www.tuktuk.ro/2011/01/top-10-locuri-in-care-s-au-filmat-pelicule-celebre-1/ )

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!