Hoteluri Hoteluri diverse

Cele mai bizare 10 hoteluri din lume

Te-ai saturat de hotelurile clasice? Iti doresti sa stai, fie si pentru cateva zile, intr-un loc pe care sa ti-l amintesti toata viata? Pregateste cardul de credit si alege o varianta din lista de mai jos, cu cele mai bizare hoteluri din lume. Cu siguranta nu vei regreta alegerea facuta, oricare ar fi aceasta. Fie si doar pentru distractia aferenta.

Casa Caracol, Isla Mujeres, Mexic

De la 1270 euro/saptamana pentru o camera dubla

Pe o insula aflata la 15km distanta de coasta Cancunului exista doua scoici uriase in care se poate locui. Prima este costruita in forma de cochilie, cu zimti la exterior, cu scara spiralata si cu usa la gura cochiliei. Cealalta este mai mica si rotunda. Si asta nu este tot: obiectele din interior sunt fie decorate cu scoici, fie au forma de scoica. Insa scoicile nu sunt singurele materiale naturale folosite in construirea si decorarea acestor cladiri: ventilatorul este asamblat din coral negru ornamental, iar balconul are balustrada dintr-un trunchi de copac uscat.

Icehotel, Norbotten, Suedia

Deschis de la jumatatea lunii decembrie pana la sfarsitul lui aprilie. De la 120 euro pe noapte/persoana

Ai crede ca este destul de costisitor sa re-construiesti din temelii o cladire an de an. Dar daca materialul folosit este apa inghetata, nu mai ai de ce sa-ti faci griji. Dupa cum spune numele sau, hotelul este construit din gheata integral… de la paturi pana la candelabrul extravagant din hol. Insa cea mai populata zona a hotelului este barul Absolut Ice cu scaune din blocuri de gheata si bar transparent, unde sunt servite cocktailuri pe baza de vodka in pahare cioplite din gheata.

Propeller Island City Lodge, Berlin, Germania

70-190€/persoana/noapte, 15€ pentru persoane in plus

Aceasta galerie de arta locuibila se intinde pe trei etaje si contine cele mai ciudate 27 camere de hotel cate pot exista in intreaga lume. Comunicand printr-un hol labirintic, cu oglinzi-mincinoase, fiecare camera are o tematica: de exemplu, Cripta, unde vei dormi intr-un cosciug sau Castelul, unde fiecare piesa de mobilier este o constructie (biroul este o casa, iar scaunul este un horn) si multe alte traznai, cum ar fi mobila suspendata in tavan, podele elastice sau o camera acoperita complet cu oglinzi.

Igloo Village Kakslauttanen, Laponia, Finlanda

Inchis din iunie pana la sfarsitul lu august. De la 171€/persoana/noapte

In complexul Kakslattanen din Laponia exista 20 de igloo-uri din sticla, undeva, la marginea padurii. Te-ai putea gandi ca un dom de sticla in Laponia nu poate fi prea calduros, insa chiar este placut si primitor, pentru ca geamurile duble sunt incalzite, la fel si peretii si podelele. De aici poti admira aurora boreala (un joc de lumini care se petrece cel putin odata la doua nopti din septembrie pana in aprilie).

La Claustra, Ticino, Elvetia

Deschis din mai pana la sfarsitul lunii octobrie. De la 175 euro/persoana/noapte

Ceea ce era candva o baza militara in inima padurii St. Gotthard este acum un hotel de lux. Insa si-a pastrat alura de baza militara: intrarea este o gaura sapata in munte, iar de acolo ajungi printr-un tunel, ghidat de semne militare, intr-un bunker. Unde esti intampinat cu covor rosu  si baldachine albe inca din hol. Camerele sunt pline de stil si te ajuta sa uiti complet de lumea din exterior.

Sunset Water Villas, Atolul South Aori, Maldive

De la 4300 euro pentru o vila de 4 persoane

Pe aceasta insula gasesti tot felul de variante de cazare, care mai de care mai ciudate. Insa cele mai cool sunt Sunset Water Villas, localizate intr-o zona privata a lagunei (unde nu poti ajunge decat fie cu barca privata, fie pe poteca cu acces limitat). Au podele de sticla, in asa fel incat poti vedea pestii inotand pe sub picioarele tale si un pat circular care se roteste la 180°, oferindu-ti imagini spectaculoase la asfintit. Poti, de asemenea, sa servesti masa intr-unul din cele 7 restaurante subacvatice ale complexului, la cinci metri adancime. Ieftin? Nici gand! Grozav? Absolut!

Mira Mira, Victoria, Australia

De la 300 euro/cuplu/2 nopti

Plasat in regiunea Gippsland-22 de acri de tinut deluros impadurit- Mira Mira este un complex compus din trei locatii de vis. “Pestera” este o incapere primitoare intr-o forma ciudata, ca de urias, cu intrarea prin gura. “Casa Zen” este construita deasupra unui iaz linistit-linistit cu exceptia oaracaitului broastelor si al cantecului pasarilor din imprejurimi. “Casa Lianelor” este o chestie ciudata, plasata intre copaci intr-un amestec de forme si culori.

Yunak Evleri, Cappadocia, Turcia

De la 120 euro /camera dubla/noapte

Regiunea Cappadocia face parte din UNESCO World Heritage Sites, iar Yunak Evleri sunt camere scobite in peretele muntos, sub forma unor pesteri, accesibile prin niste nise stramte si intortocheate sau pe trepte. Incaperile sunt ele insele bucati de istorie – unele, foste biserici datand chiar si din secolul al IV-lea. Toate iti dau sentimentul de intoarcere in timp. Daca faci abstractie de televizoare, DVD playere, muzica si internetul gratuit.

Hotelul Muntele Vrajit, Panguipulli, Chile

De la 100 euro /camera dubla/noapte

Acest hotel construit intr-o formatiune vulcanica are o cascada pe una dintre laturi si este localizat undeva la marginea padurii chiliene. Ai sentimentul ca este rupt dintr-un basm – mai ales atunci cand privesti pe fereastra si vezi cat cuprinde rezervatia Huilo Huilo, care se intinde pe 60 000ha si unde vulturii si condorii sunt la ei acasa. Poti sa te delectezi cu aceasta priveliste dintr-o cada uriasa construita dintr-un trunchi de copac urias si cocotata pe o punte cu vedere la padure.

Hotelul Capsula, Haga, Olanda

De la 70€/capsula/noapte

Din toata lista cu hoteluri ciudate, acesta este chiar cel mai ciudat. Butoaie uriase de petrol vopsite in portocaliu, care plutesc pur si simplu pe canal, de la cele mai saracacioase, care contin doar un hamac, pana la varianta de lux, cu mobilier acoperit cu piele de capra, cu pernute, sampanie si DVD player (colectia completa Bond 007) si stroboscop. Nu sunt foarte confortabile, dar sigur nu ai mai intalnit asa ceva vreodata, asa ca merita experienta. Daca te hotarasti, e nevoie sa-ti faci rezervare pe internet din timp.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Dintre toate imi place”Sunset Water Villas, Atolul South Aori, Maldive

    Dar pretul e foarte mare:
    De la 4300 euro pentru o vila de 4 persoane

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!