Aventura

6 tipuri de safari pentru admiratorii vietii salbatice

A te apropia de viata in salbaticie si de natura este intotdeauna o experienta fascinanta. Multi oameni sunt atrasi de colturile cele mai indepartate ale planetei si de amestecul cu animalele salbatice, de la ursii bruni din Alaska la pasarile cu picioare albastre din Insulele Galapagos. Fiecare dintre ele ofera o experienta diferita, fie ca te plimbi prin padurea tropicala sau faci scufundari in adancimile oceanului. Mai jos ai o lista cu 6 diferite tipuri de safari, fiecare dintre ele intr-un alt habitat.

1. Safari african cu jeep-uri

Una dintre experientele cele mai pline de satisfactii si in acelasi timp foarte populare este safari-ul african intr-un jeep. Elefantul, rinocerul, bivolul african, leul si leopardul sunt cele cinci specii importante (Big Five) care pot fi vazute in savanele din Africa, iar cele mai populare destinatii pentru safari includ Kenya, Tanzania si Botswana. Parcul National Serengeti este cea mai mare si mai diversa rezervatie naturala din Tanzania. Gasesti oferte pentru safari de la pachete luxoase de vacanta pana la cele de cazare in campinguri. In functie de buget si preferinte.

2. Safari printre gorile

Spre deosebire de cel in jeep, safari-ul printre gorile se desfasoara pe jos. Plimbarile prin padurile tropicale umede iti poarta pasii pana la gorilele salbatice, pe care le poti vedea in mediul lor natural. Rwanda si Uganda sunt destinatii excelente pentru astfel de calatorii. Principalele parcuri din Uganda in care poti urmari gorilele sunt Mgahinga si Bwindi.

3. Safari printre tigri

Numarul exemplarelor de tigri din lume s-a redus considerabil, iar India este probabil una dintre putinele tari in care inca poti vedea tigri in salbaticie. Parcul National Ranthombore din Rajahstan, India de Nord, este adapostul celei mai mari populatii de tigri bengalezi din lume. Desi, in prezent, reperarea lor are loc destul de rar. In afara de tigri, mai poti vedea in zona crocodili Marsh, manguste si hiene.

4. Safari de croaziera in Galapagos

Insulele Galapagos sunt cu siguranta unul dintre cele mai bune locuri din lume unde poti vedea specii rare, care, in plus, nu se tem de om. Urmareste pasarile cu picioare albastre, inoata alaturi de leii de mare, de rechinii cu capul in forma de ciocan sau observa soparlele uriase denumite dragoni komodo. Trebuie spus ca Insulele Galapagos se afla sub protectie guvernamentala si nu sunt un loc ieftin de vizitat. In 2010 UNESCO a scos Insulele Galapagos de pe lisa siturilor in pericol, acolo unde fusesera incluse in 2007. O oferta interesanta care include vizitarea acestor insule ai aici.

5. Observarea balenelor in habitatul lor natural

In cateva parti ale Canadei si Alaskai exista oportunitati de urmarire a animalelor salbatice in mediul lor natural, care te aduc aproape de balenele cu cocoasa, ursii bruni si elani. Intr-o astfel de calatorie in Alaska de Sud-Est, au fost vazute o data nu mai putin de 32 de balene sarind simultan din apa. Locuri excelente pentru astfel de excursii sunt Knight Inlet din Canada si Frederick Sound din Alaska.

6. Expeditiile cu ursii polari

Ursii polari sunt o priveliste rara, dar exista un loc in lumea asta unde ei pot fi identificati destul de usor. Situata pe coasta vestica a Golfului Hudson din provincia canadiana Manitoba, Churchill (supranumita “capitala ursilor polari”) este o destinatie populara pentru observarea acestora. In fiecare an, din luna octombrie pana la inceputul lui noiembrie, sute de ursi polari migreaza din zona de uscat pentru a se aduna pe imensa peninsula. Ei asteapta ca golful sa inghete pentru a putea pleca la vanatoare de foci. Aceasta perioada este cea mai buna din an pentru a vizita Churchill, daca vrei sa faci excursii si sa admiri natura salbatica. Mai greu de ajuns din Romania, insa doritorii pot incerca via International Wildlife Adventures.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!