America de Nord Arta & Aventura

Top 5 muzee din Los Angeles

Atunci cand oamenii se gandesc la Los Angeles, California, muzeele sunt probabil ultimul lucru care le vine in minte. Desi acolo gasesti plaje si premiere cinematografice din belsug, Los Angeles ofera si activitati culturale deosebite. Aici ai o lista cu 5 dintre muzeele din Los Angeles care trebuie vazute in cazul in care vizitezi Orasul Ingerilor.

Getty

Aceasta minune italiana din piatra se afla pe un teren cu o suprafata de aproximativ 500000 metri patrati in Muntii Santa Monica si a fost donat de J. Paul Getty. Muzeul este cu intrare libera si are anual peste 1 milion de vizitatori, ceea ce face din el unul dintre cele mai vizitate institutii culturale din SUA. Cele sase cladiri ale sale adapostesc colectii permanente de tablouri, desene, sculpturi, fotografii, arta decorativa si multe expozitii cu caracter temporar. Muzeul si imprejurimile sale sunt imense, asa ca pregateste-te sa-ti petreci ziua intreaga explorandu-l. Daca iti mai ramane timp, nu uita sa vizitezi si Vila Getty de inspiratie romana, din Malibu.

LACMA (Los Angeles County Museum of Art)

Muzeul de arta al orasului Los Angeles detine 100.000 de lucrari si este cel mai mare muzeu din vestul SUA. Este alcatuit din cateva cladiri si adaposteste opera de arta apartinand diverselor epoci si stiluri. Nu rata pavilionul de arta japoneza, o colectie de arta moderna cu peste 2000 de lucrari contemporane. Instalatia de lumini urbane a lui Chris Burden, alcatuita din 202 lumini stradale, se afla in fata muzeului si este un punct de reper pentru orasul Los Angeles de la inaugurarea sa in anul 2008.

Muzeul Page / La Brea Tar Pits

O locatie minunata pentru copii si tineri paleontologi, Muzeul Page se afla in Rancho La Brea Tar Pits in centrul orasului Los Angeles. Oase ale animalelor din epoca de gheata, cum ar fi mamutul lanos si dinti de pisica ascutiti ca sabia au fost dezgropate si adunate in cea mai mare si diversificata colectie de fauna si flora apartinand erei Ice Age, din lume. O fereastra a laboratorului Muzeului Page permite vizitatorilor sa-i vada pe cercetatori si tehnicieni la lucru si un alt loc permite vizionarea a ceea ce s-a descoperit in actualele gropi cu smoala. Muzeul face parte din familia muzeelor de istorie naturala, alaturi de Muzeul de Istorie Naturala din Los Angeles si Parcul si Muzeul William S. Hart.

Biblioteca Huntington si Gradina Botanica

Aceasta fosta proprietate privata se afla in San Marino, la aproximativ 20 de kilometri de centrul orasului. Colectia sa de carti si manuscrise rare alcatuieste visul literar al tuturor carturarilor. Biblioteca dispune de o colectie uriasa de opere din America de Vest, alaturi de lucrari deosebite in limba engleza, cum ar fi Manuscrisul Ellesmere al autorului Povestilor din Canterbury si o colectie de editii timpurii faimoase ale operelor lui William Shakespeare. Pasionatii de literatura se pot bucura de cele patru galerii de arta (una dintre ele gazduieste expozitii periodice) si gradina incantatoare care se intinde pe o suprafata de peste 400000 metri patrati. Nu uita sa faci rezervari pentru Sala Rose Garden Tea, pentru a savura o  gustare de dupa-amiaza si a te bucura de zona intinsa plantata cu trandafiri.

MOCA (Museum of Contemporary Art)

Situat langa Sala de concerte Walt Disney, Muzeul de Arta Contemporana adaposteste peste 5000 de opere de arta, datand din anul 1940 pana in prezent. Operele lui Roy Lichtenstein, Piet Mondrian, Jasper Johns, Diane Arbus si David Hockney, toate pot fi gasite aici. Cu biletul beneficiezi de intrare libera si transport la Galeria de arta contemporana Geffen din MOCA, in Little Tokyo. In timpul verii, muzeul gazduieste manifestarile Night Vision: MOCA After Dark, cu 10 sambete la rand in care beneficiezi de programe tarziu in noapte, la care intrarea este libera.

Citeste si: Ce sa vezi in Los Angeles fara sa ai masina

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!