Food & Drink Obiceiuri in lume

Obiceiurile culinare ale germanilor

In Germania, majoritatea oamenilor nu mananca mult imediat dupa ce se trezesc. Cei care se dau jos din pat devreme mananca in general un mic dejun frugal care consta in putina paine sau chifle. Mai beau si cafea, care e pregatita cu lapte si zahar. Copiii mananca uneori fiertura de ovaz cu stafide. Dupa aceasta semi-masa initiala, cei mai multi isi iau la scoala, cand apetitul lor atinge cote maxime, sandvisuri cu sunca si cascaval. Pauza de masa este de regula in jurul orei 10 dimineata. Cei care au un stil de viata mai putin riguros, vor avea la aceasta gustare, carnati si bere.

Pranzul este masa principala a zilei. In mod traditional, nemtii servesc pranzul impreuna cu familiile lor. Totusi, din ce in ce mai multe femei lucreaza departe de casa si putine cupluri mature au copiii langa ele. In special in orase, aceasta masa nu mai este de mult o activitate zilnica de familie. Cu toate astea, pranzul nemtesc va fi alcatuit in mod obisnuit din Eintopf, un fel de tocana cu carne si legume, cu sosul ceva mai gros, iar la desert vor fi prajituri, strudele si alte bunatati coapte cu unt.

Dupa-amiaza, nemtii servesc de obicei o cafea si un produs de patiserie, care sa le tina de foame pana la cina. Faptul ca nemtii beau multa cafea este un stereotip, dar e adevarat! Vei gasi cafea peste tot, ca in mai toata Europa.

Cina in Germania se serveste de regula in jurul orei 19.30. Este o masa mult mai usoara decat pranzul. Exemple de alimente nemtesti servite la cina includ supe, cateva felii de carne rece, carnati, branza, paine sau chifle. Multi nemti mananca la cina si un platou cu salata iceberg.

Daca vrei sa mananci in oras, exista numeroase restaurante si  berarii (Bierhallen), autoserviri (Schnellimbiss-Stube) si laptarii unde se servesc milkshake-uri (Milchbar). Berariile sunt deschise in general vara, au locuri in aer liber, oamenii merg la picnic, savureaza halbe mari cu bere si canta cantece traditionale de petrecere. Aceste obiceiuri sunt mai raspandite in Bavaria decat in orice alta parte. In Germania (mai ales in Berlin), sunt numerosi emigranti din Orientul Mijlociu si Turcia, asa ca vei gasi o multime de lanturi de fast food-uri care servesc Doner Kepab (gyro) si falafel.

Carnatii germani sunt faimosi, fie numai si pentru faptul ca exista peste 1500 de tipuri! Ei sunt facuti din carne de porc, pui si vita. In Bavaria vei gasi multi carnati albi sau Weißwurste (veiss-vurste). In Franconia, oamenii mananca mai mult Bratwurst, care e facut din carne de porc, vitel sau vita. Nemtii mananca adesea alaturi de carnatii lor, cartofi si galuste din cartofi. Acestia pot fi asortati cu celebra sauerkraut, varza acra perfecta pentru un alt fel traditional – Eisbein – ciolanul de porc.

Covrigul (pretzel) este o alta mancare traditionala germana. Nemtii taie covrigul in jumatate, pun intre cele doua bucati o felie de carne si mustar si gata sandvisul in Munchen.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!