Asia Cum sa

Cum sa te imbraci in Dubai

Atunci cand calatoresti in Dubai, alegerea imbracamintii pe care sa o porti pentru a face fata caldurii desertului, dar respectand in acelasi timp traditiile islamice, poate reprezenta o provocare. Desi Emiratele Arabe Unite sunt considerate a fi mai liberale decat alte state arabe, sunt totusi un stat islamic care adera inca la valorile traditionale.

Ca orice vizitator care respecta traditiile tarii gazda, e bine sa te asiguri ca alegerea hainelor pe care le vei impacheta si purta in Dubai, nu va aduce o ofensa sensibilitatii localnicilor.

In mall-uri si in piete (souk)

Semnele de la intrarea in mall-urile gigantice din Emirate amintesc vizitatorilor sa se imbrace modest. Femeile trebuie sa fie acoperite de la umeri pana la genunchi. Nu trebuie purtate lucruri stramte, haine care sa arate formele sau transparente. Asta inseamna ca nu sunt permise bluzele fara maneci, cele cu bretele, vestele, pantalonii scurti si fustele mini. In mod natural, nu trebuie aratat abdomenul si nici sanii, deci fara decolteuri adanci, blugi cu talie joasa sau fuste crapate. Pantalonii trei sferturi, bluzele cu maneci lungi si tricourile cu maneca scurta sunt acceptate.

Pentru pietele traditionale cum ar fi piata de aur, piata de peste si pietele de alimente, este recomandat sa te imbraci modest si sa eviti sa atragi atentia.

O vizita la Moscheea Jumeirah

Daca iti planifici o vizita la Moscheea Jumeirah, codul imbracamintii este respectat cu strictete. Femeile trebuie sa poarte bluze cu maneci lungi, haine largi si sa aiba genunchii acoperiti. Pe cap ele trebuie sa aibe un val. Daca esti de sex feminin si nu esti imbracata adecvat, ti se va imprumuta cu draga inima o rochie lunga neagra pe care s-o pui peste hainele tale si un val de aceeasi culoare.

La piscina hotelului

Te poti tolani pe una din plajele hotelurilor din Dubai sau langa o piscina, imbracata in bikini, costum de baie sau bermude, dar topless-ul nu este permis. Daca e nevoie sa mergi prin holul hotelului pentru a ajunge la piscina, cel mai bine e sa fii acoperita din respect pentru ceilalti turisti. A te infasura intr-un prosop nu e suficient.

La complexul turistic Le Meridien Mina Seyahi, liftul are acces la etajul inferior, care strabate holul hotelului si este conectat cu zona plajei. Desigur, si in lift te poti intalni cu alte persoane, asa ca e recomandata putina discretie.

In restaurantele din Dubai

Daca mergi la restaurante in Dubai, te poti imbraca in tinute de seara care iti dezgolesc umerii. Ia-ti un sal care sa te acopere pana ajungi la restaurant. Iti va tine totodata si de cald, intrucat multe locatii au aerul conditionat reglat pe temperaturi joase. Daca vrei sa servesti ceaiul la hotelul Burj Al Arab, vei fi sfatuita ce sa porti, in momentul in care faci rezervarea.

Pentru safari in desert

Daca ai de gand sa participi la un circuit printre dune sau un safari in desert, sfatul e sa porti orice iti place, inclusiv pantaloni scurti si veste. Excursia incepe dupa-amiaza, pentru a face fata caldurii si dureaza pana la caderea serii. Temperaturile pot scadea putin in desert, dar chiar si asa nu ai nevoie de pulover. Pentru picioare sunt recomandate sandale sau slapi, mai degraba decat adidasi, avand in vedere ca vei pasi numai pe nisip fin care intra peste tot.

Cu aceste sfaturi, esti acum pregatita sa alegi ce haine sa pui in bagaj si sa fii sigura ca ceea ce porti in Dubai nu va fi considerat ofensator.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!