America de Nord Aventura

Cele mai bune saloane de tatuaje din New York

Vine o vreme in viata unora cand tot ceea ce isi doresc este sa plateasca pe cineva sa le faca o pictura dureroasa si permanenta pe corp, cu ajutorul unui ac atasat la un pistol electric. Si atunci… ce-i de facut? N’Doye, zurliul fotbalist (ex)dinamovist, se duce la New York pentru a apela la cei mai buni. Pentru ca, foarte convenabil, emotia pe care te face sa o simti orasul New York, te va inspira sa-ti faci un tatuaj sau doua. Sau mai multe. New York-ezii au foarte putine portiuni necolorate pe piele, dar e interesant de mentionat faptul ca tatuajele au fost de fapt ilegale in acest stat incepand din anul 1961 pana in 1997. Aceasta arta a fost fortata sa ramana subterana timp de 36 de ani, din cauza… fricii de hepatita.

Iata cele mai bune saloane unde se fac tatuaje si in care ativeaza cei mai buni artisti din New York. Ia avionul de New York, apoi fa-ti un dus, inarmeaza-te cu curaj si lasa-i pe tipii astia sa te picteze pana devii tu insuti o opera de arta.

Cel mai vechi salon

Fineline Tattoo

Acesta este cel mai longeviv si in legalitate salon, care functioneaza in Manhattan (a fost oarecum ilegal in anii ’70). O afacere a unui tata si a fiului sau, la Fineline beneficiezi odata cu tatuajul pe care ti-l faci si de o lectie buna  de istorie. Pops (Mike Bakaty) a fost o parte a subculturii urbane a tatuajelor, care a functionat intr-o garsoniera din Bowery pe perioada interdictiei. Daca iti faci un tatuaj mai mare, Mike iti poate pune la dispozitie o adevarata istorie a ceea ce inseamna sa fii unul dintre baietii rai. De asemenea, e foarte cool sa vezi tata si fiu facand tatuaje impreuna.

Cel mai popular salon

New York Adorned

Acest loc e un salon unde te opresti o singura data. Aici gasesti o cantitate impresionanta de bijuterii de calitate si tot aici se fac deopotriva piercinguri si tatuaje. Daca vrei sa traiesti senzatia tare a unei gauri pe care ti-o faci pe fata sau a unui tatuaj, asta e locul ideal (intreaba de Colby). Preturile sunt ridicate (nu se pune la indoiala calitatea muncii depuse, iar popularitatea e pe masura costurilor) dar ce se face aici e aproape de perfectiune si cei mai multi pleaca fericiti din locul asta.

Pentru pasari maiastre

Lalo Yunda de la Sacred Tatoo

In timp ce Lalo iti poate impunge tot felul de animale in piele, lasa-l sa te faca sa suferi cu pasarile pe care le realizeaza. Creatiile sale sunt realiste si pline de caracter. Aripi, pene si ciocuri, Lalo schiteaza numai exemplare de calitate. In ceea ce priveste viata personala, Lalo este originar din Columbia, are pregatire in domeniul artistic, fiind pictor, iar opera sa e de-a dreptul emotionanta. Sacred Tattoo este un atelier curat si frumos in inima cartierului Soho si aici gasesti mult mai mult decat un grup de artisti talentati.

Pentru fanii horror

Last Rites Tattoo Theatre al lui Paul Booth

Daca esti in cautarea a ceva de genul asta, Paul Booth este maestrul desavarsit (regele tatuajelor cu tenta rock, daca e sa dai crezare site-ului Mudvayne). Oamenii vin aici de foarte de departe ca sa se lase intepati de el. Faimosul sau salon e de-a dreptul inspaimantator (e ca si cum te-ai afla pe platoul de filmare al uni film de groaza). În timp ce tu faci pe tine de frica, Booth va crea cel mai morbid tablou cu putinta, avortoni, cranii, oase si frumuseti insangerate, lucruri cum nu ti-ai imaginat vreodata ca pot exista. Desigur, toata aceasta faima si talent au si un pret pe masura , dar daca esti in stare sa te lasi stors de bani, va fi o experienta pe care nici cosmarurile tale nu te vor lasa sa o uiti vreodata.

Pentru fanii seriei Razboiul Stelelor

Red Rocket Tattoo

Inainte de a veni la New York, tine secreta dragostea vesnica pe care i-o porti lui Darth Vader si prietenilor sai. La Red Rocket poti in sfarsit sa-ti exprimi nevoia de fanatism. Hotaraste-te ce personaj iti place cel mai mult (desi e greu de realizat, Yoda e alegerea implicita) si stabileste o intalnire cu Vinny Romanelli. Nu se stie sigur cand cei din Razboiul Stelelor si profesionistii tatuajelor isi unesc fortele, dar Red Rocket Tattoo este un loc bun unde poti da frau liber pornirilor tale excentrice.

Japan style

Invisible NYC – Troy Denning

In timp ce cantecul cu japonezul este unul dedicat masturbarii, Troy Denning reprezinta totul in materie de tatuaje japoneze. Pestele koy pe spate, gheise pe fund, dragon pe piept, indiferent ce gusturi ai, tipul asta iti va capta atentia definitiv. Tarifele sale pleaca de la 150 de dolari pe ora, iar salonul (unde exista si o galerie de arta contemporana) te va aduce cu siguranta intr-o stare favorabila pentru un tatuaj.

Portrete

Anil Gupta – Inkline Studios

Cainele tau si-a dat obstescul sfarsit inainte sa pleci de acasa. Mare pacat. Vestea buna este ca poti avea un tatuaj cu el, pe care ti-l face Anil Gupta, cel mai tare artist portretist din orasul New York. Portretele sunt greu de realizat pe piele, iar Gupta si-a insusit la perfectie aceasta arta. A pus un inger pe gatul lui Pharell si pe Kelis (portretul ei) pe bratul lui Nas. Din acest motiv, o rezervare la el se face cu 6 luni inainte. Dar trebuie sa fii suficient de norocos ca sa se ocupe el personal de pielea ta si stiut fiind faptul ca e foarte devotat tatuajelor sale, daca tot ai ajuns pana aici, in loc de acel caine mort mai bine iti faci o haita intreaga.

Cel mai bun din Brooklyn

Saved Tattoo

Scott Cambell este faimosul artist din acest loc, asa ca daca vrei ceva facut de el, trebuie sa astepti la rand cu ceilalti. Parerea unanima este ca toti cei de la salonul Saved sunt extrem de talentati, asa ca daca nu ai rabdare sa astepti pentru un tatuaj, vorbeste cu Michelle Tarantelli. Fata are aptitudini. Tatuajele ei sunt realizate foarte in detaliu, colorate sip line de personalitate. Saved se afla in mijlocul Williamsburg-ului, asa ca daca nu ai inspiratie pentru un tatuaj in incinta salonului, fa o tura printre blocuri si sansa ta sunt trecatorii care sigur iti vor oferi ideea cea mai buna pentru ceea ce vrei.

Daca vrei cu orice pret sa-ti faci un tatuaj si cauti ceva mai ieftin in zona, sunt o gramada de locuri in East Village, pe St. Mark, care iti stau la dispozitie. Si mai ieftine decat atat, fa rost de un marker si deseneaza-ti cranii pe brat cat e ziua de lunga. Pentru a te intoarce acasa cu un tatuaj pe post de suvenir, du-te in oricare din locurile mentionate mai sus. Altfel, poti la fel de bine sa cumperi o miniatura a Statuii Libertatii si sa consideri asta drept cea mai mare realizare a zilei.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!