Europa Pe apa

Cele mai bune croaziere fluviale din Europa

Turismul de croaziera in Europa nu inseamna ca aveti la dispozitie doar oceanul vazut de pe vase uriase. Croazierele fluviale sunt un mijloc excelent prin care puteti cunoaste o varietate mare de locatii, fara sa intampinati dificultati legate de impachetarea si despachetarea repetata a bagajelor sau mutarea dintr-un loc in altul. Iar spre deosebire de vasele care navigheaza pe mare, ambarcatiunile fluviale sunt mult mai mici si ofera o experienta mult mai intima. Datorita marimii lor, ele pot andoca direct in port, ceea ce inseamna economie de timp la imbarcarea si debarcarea pasagerilor si mai multe ore pe care le puteti petrece in oras. Dimensiunile mai mici inseamna de multe ori o flexibilitate mai mare in alegerea excursiilor, o atmosfera mult mai relaxata si oportunitati unice de distractie.

Principalele fluvii pe care se pot face croaziere in Europa

Dunarea

Fluviul Dunarea izvoraste din Muntii Padurea Neagra din Germania si trece prin Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Ucraina, ceea ce face din el alegerea perfecta pentru cei care sunt interesati in explorarea Europei de Est in mod confortabil. Dunarea traverseaza tinuturi pitoresti, localitati mici incantatoare, precum si orase mari si capitale, cum ar fi Viena, Budapesta, Bucuresti, Belgrad si Bratislava. Itinerariile croazierelor pe Dunare variaza de la perioade de cateva zile, pe durata carora totul se concentreaza intr-o zona mai mica cum ar fi Austria si Ungaria, pana la adevarate odisee care dureaza 16 zile, in care puteti traversa tot parcursul fluviului, din Germania pana la Marea Neagra. Excursiile pe malul apei includ vizitarea micilor localitati Ceský Krumlov sau Budweis din Republica Ceha, efectuarea turului “Sunetul muzicii” in Salzburg, Austria sau vizitarea orasului medieval Regensburg din Germania.

Sena si Ronul

Fluviul Sena din Franta izvoraste in nordul tarii, strabate Parisul, ajungand pana la Canalul Manecii. Majoritatea croazierelor incep sau se termina in Paris si au cateva opriri in orasele din regiunea Normandiei. Petreceti cateva zile explorand tot ce are Parisul de oferit si apoi ridicati panzele in directia unor orase mici ca Rouen si Le Harve. Excursiile pe tarm pot include o dupa-amiaza petrecuta in Giverny, orasul unde se afla casa renumitului pictor Claude Monet. Excursiile pe Sena dureaza de obicei intre 7-8 zile, desi va puteti prelungi croaziera, inainte sau dupa, pentru a sta cateva zile in plus si in Paris.
Ronul trece prin sud-estul Frantei si Elvetia. Traverseaza orasele Oberwald si Geneva din Elvetia si cateva localitati mici din Franta, cum ar fi Arles, Avignon si Lyon. Majoritatea itinerariilor au drept opriri aceste orase. Puteti vizita Lyon-ul, inclus in Patrimoniul Cultural al UNESCO, va puteti minuna la ruinele romane si plimba pe strazile din Arles, care l-au inspirat pe Vincent Van Gogh si puteti vizita Avignon – “Orasul Papilor”. Excursiile la tarm pot include o calatorie in inima Burgundiei, unde puteti degusta vinul specific zonei. La aceste excursii se pot adauga 1-2 zile in plus pentru Saône, rau din partea de nord. Sau puteti combina un itinerariu in sudul Frantei pe Ron, cu o croaziera in nord pe Sena, pentru o excursie finala care dureaza 12-16 zile.

Rinul

Fluviul izvoraste in Alpii Elvetieni, traverseaza nordul prin Germania si trece prin Olanda. Ajunge in principalele orase, Basel in Elvetia, Köln si Dusseldorf in Germania si Rotterdam in Olanda. Croazierele pe Rin dureaza de regula 8-12 zile si au opriri in Köln, inclus in Patrimoniul Cultural UNESCO, la castelul de la Marksburg si la Parlamentul European in Strasbourg. De-a lungul drumului veti trece pe langa castele desprinse parca din basmele cu zane, podgorii idilice si orase mici fermecatoare.
Calatoriile de-a lungul Rinului pot fi extinse pana la 15-18 zile, prin combinarea excursiei cu navigarea pe raul Moselle (care curge prin estul Frantei), Main (care leaga Dunarea de Rin) sau pe fluviul Dunarea.
Majoritatea croazierelor fluviale europene au si ghid local pentru toate excursiile, ofera mese la bordul navei, anumite mese pe durata excursiilor si vinuri europene. Distractiile pe ambarcatiuni includ adesea degustari de vinuri in prezenta expertilor autothtoni, cursuri de gatit si reprezentatii artistice sustinute de performeri locali. La aceste croaziere se pot inscrie pana la 300 de persoane (fata de cele maritime la care pot participa cateva mii) si in plus, fiecare camera are vedere in afara. Astfel de excursii sunt mai ieftine comparativ cu cele maritime, ceea ce face ca ele sa devina un mijloc foarte la indemana, confortabil si elegant, de explorare a Europei.

Aveti aici cateva companii mari care va ofera croaziere fluviale in Europa:
AMA Waterways
Avalon Waterways
Uniworld Cruises
Viking River Cruises

In Romania, agentia de turism Open Tour are cateva oferte de croaziere interesante pe principalele fluvii Europene. De pilda o croaziera de sase zile pe Rin, cu ocazia sarbatorilor de iarna, incepe de la 530 euro / persoana.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!