Europa

7 destinatii ieftine de schi in Europa

Este schiul un sport ieftin? Nicidecum. Cel putin, daca te duci la Poiana Brasov asteapta-te sa lasi o mica avere in doar cateva zile. Noroc ca in Europa exista alternative mai frumoase si mai ieftine. Iata-le mai jos, cu mentiunea ca ultima se afla chiar la doi pasi de tine. Bine, daca se poate spune ca in Romania exista ceva „la doi pasi” cand soselele sunt cum sunt si, pentru un weekend pe Valea Prahovei trebuie sa-ti toci nervii in masina, la dus sau la intors.

Soldeau, Andorra

Micuta tara strivita intre Spania si Franta e plasata perfect in Muntii Pirinei pentru iubitorii sporturilor montane. Si marele ei avantaj e ca ofera alternative extrem de ieftine pentru ca, sa nu uitam, in Andorra preturile sun de duty-free. Statiunea Soldeau este cea mai buna oferta pe care o face Andorra pentru ca dispune de hoteluri si partii foarte noi.

Bohinj, Slovenia

Zona de ski e situata in Alpii Iulieni (dupa cum le spune si numele, sunt Alpii insoriti), la marginea parcului national Triglav, faimos pentru lacul Bohinj, cel mai mare lac natural din Slovenia. Statiunea beneficiaza astfel de prezenta unui ghetar urias. Si nu doar schiul e minunat aici ci si activitatile after-ski, prezente in incantatoarele saturi din imprejurimi. In plus, hotelurile sunt mult mai ieftine ca in statiuni similare din Franta sau Elvetia.

Les Arcs, Franta

Daca vrei neaparat sa mergi la ski in Franta, atunci aceasta e cea mai convenabila varianta, financiar vorbind. Cu patru statiuni si un satuc, Les Arcs constituie una dintre cele mai mari regiuni de ski din lume. Partiile sunt perfecte pentru incepatori si schiori intermediari. Facilitatile sunt de top, la preturi foarte bune. Ceea ce face, totusi, din Les Arcs, o destinatie aglomerata.

Sierra Nevada, Spania

Este cea mai sudica statiune de ski din Europa dar fiindca se afla la o altitudine mare, zapada troneaza multa vreme astfel ca distractia e garantata. Facilitati moderne si abonamente relativ ietfine – aceste doua calitati fac din Sierra Nevada cea mai populara destinatie pentru schiorii spanioli. Daca hotelurile din statiune ti se vor parea scumpe, o optiune este Granada, oras aflat la 45 de minute distanta.

Ski Park Eland, Slovacia

Slovacia inca ramane o destinatie de schi nedescoperita complet. Asa ca grabeste-te sa prinzi locuri libere si bune. Park Eland e o statiune nou-nouta, care ofera peisaje superbe. Are trei partii si trei teleschiuri dar, din pacate, un singur hotel. Abonamentele zilnice sunt extrem de ieftine in comparatie cu preturile vest-europene, la fel ca si preturile la cazare sau mancare.

Borovets, Bulgaria

45 kilometri de partie au pregatit vecinii nostri pentru turistii iubitori de schi. Statiunea gazduieste multe competitii sportive, asa incat partiile sunt in conditii impecabile iar facilitati exista din plin. Borovets se afla la doar 72 kilometri de Sofia, fapt ce o face extrem de populara si aglomerata.

Semenic, Romania

Banatul ofera conditii excelente de schi celor care se incumeta sa ajunga in Semenic. Trei partii, cate una pentru fiecare categorie de schiori. Conditiile de cazare sunt foarte bune si ieftine: la Hotelul Dusan si fiul, de pilda, pretul unei camere porneste de la 120 de lei. Web cam Semenic.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!