America de Nord

5 ponturi pentru o vizita in New York

Si-a capatat renumele de “orasul care nu doarme niciodata” sau “orasul imperiu”. Dar oricum i-ai spune, New York este fara niciun dubiu, unul dintre locurile unde ti-ai dori cel mai mult sa ajungi si nu e absolut nicio surpriza pentru nimeni de ce. Imagineaza-ti doar graba cu care se traieste intr-un oras in care totul e dat pe repede-inainte, cu strazile cele mai aglomerate din lume; un echilibru perfect intre arta, muzica si diversitate culturala, modelat de-a lungul secolelor de migratie a oamenilor din toate colturile lumii. Daca vrei sa descoperi adevarata America, nu este loc mai bun pentru a face asta decat insusi Big Apple. Ai aici cateva lucruri amuzante de stiut despre orasul spectacol, New York City.

1. Cea mai buna vedere a New York-ului

Una dintre primele destinatii turistice in New York este istorica si impunatoarea cladire Empire State Building, cu a ei priveliste asupra orasului. Acestea fiind zise, pregateste-te sa stai la niste cozi interminabile (5 mai exact) inainte de a te bucura de vederea panoramica a metropolei. In loc de asta, puntea de observatie aflata la etajul 70 la adresa Rockfeller Plaza nr 30  poate inlocui cu succes primul obiectiv. Eviti astfel si conflictele. Optiunea alcoolica: situat la etajul 65 la aceeasi adresa, Rainbow Room este barul in care te poti bucura de spectaculoasa linie a orizontului din Manhattan, in timp ce sorbi dintr-un racoritor cocktail cu acelasi nume!

2. Simbolul Central Park

cp

Parcul Central care se intinde pe o suprafata de peste 340 hectare este parte importanta din viata fiecarui new yorkez, pentru ca intr-un oras atat de aglomerat cum este New York-ul, parcul devine loc de relaxare si eliberare de invalmaseala si forfota. Majoritatea gasesc relaxant sa stea pe o banca in parc dimineata cand verdeata e atat de proaspata si nu e multa lume in preajma, in timp ce mananca o chifla si beau o cana fierbinte de cafea. Intra in parc prin Central Park West sau Fifth Avenue si exploreaza-l pana in centru. Daca mergi pe ruta asta poti vedea cele mai multe atractii. Un lucru amuzant: in timp ce jocurile de noroc sunt ilegale in NYC, aici e legal sa faci pariuri la jocul de sah. Pentru ca sahul nu e considerat joc de noroc.

3. Un amestec de mancaruri bune

Amestecul cultural al New York-ului face din acest oras si un cocktail de arome. Ofertele variaza de la clasicul hot dog al vanzatorilor ambulanti, delicioasa pizza new-yorkeza, taiata in felii mari, pana la vestitul si accesibilul ca pret restaurant Gyro Spot de la intersectia strazii 53 cu bulevardul 6; nu va fi greu sa-ti satisfaci  gusturile, fara a-ti goli portofelul. Sfat important: atunci cand cumperi mancare de pe strada in New York, alege carutul unde e coada cea mai mare. Exista probabil un motiv destul de bun pentru care oamenii aleg sa manance acolo.

4. Petrece in New York

Bucura-te de cele mai nebune nopti din viata ta cu ceea ce viata de noapte a orasului are sa-ti ofere. Cele mai hippy, fierbinti si sexy puncte le gasesti in Brooklyn, de-a lungul bulevardului Lower East Side in Kings County, aproape de bine cunoscutul district al modei SoHo. Fa ochi dulci frumusetilor nocturne locale, danseaza, bea si fii fericit ascultand ritmul orasului cat e noaptea de lunga!

5. Metrou sau taxi?

Sincer, reteaua metroului new-yorkez poate fi o pacoste pentru turistii idealisti. Unele sectoare de drum sunt murdare, foarte aglomerate si insuportabil de calduroase, cel putin pe peron, in timpul verii. Dar in ciuda acestor sa le spunem cusururi, metroul e mai rapid si mai ieftin, comparativ cu la fel de legendarul taxi galben din New York. Sfat util: mersul pe jos este cel mai bun mijloc de a explora New York-ul. Este un oras dens dar nu chiar atat de imens.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!