pariuri eSports
News Stiri TukTuk

Perspective eSports în 2024 pe piața de pariuri sportive live online în România

Proiecțiile specialiștilor pentru piața globală de pariuri eSports indică o creștere de până la 2.5 miliarde dolari în 2024. În acest an, valoarea segmentului de case de pariuri sportive live online în România este estimată la 179.6 milioane dolari. Sectorul eSports se poate dovedi avantajos atât pentru operatorii, cât și pentru pariorii locali. Citește mai departe și află care sunt motivele.

Statusul sectorului eSports pe piața de pariuri sportive live în România

pariuri eSports

Segmentul local de eSports este foarte activ, atât la nivel de jucători, cât și de pariori. În România, cele mai accesate jocuri video sunt Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Fornite și Hearthstone. La nivel de câștiguri, totalul obținut în 2023 a fost de 5.25 milioane dolari din eSports.

Cei mai bine clasați jucători sunt W33 (Aliwi Omar), bOne7 (Pittner Armand), zAndy (Andrei Ursu), oDoamne (Andrei Pascu) și Rdu (Dima Radu). Câștigurile acestora din eSports însumează 3.4 milioane dolari. Sectorul eSports este reglementat în România din 2023, în timp ce pariurile au fost reglementate încă din 2009.

Oportunități și provocări în 2024 în zona eSports din România

România a găzduit până în prezent două campionate mondiale de eSports și alte competiții majore la nivel european. Este unul dintre statele cu perspective importante de dezvoltare în sectorul eSports și de pariuri sportive. De exemplu, în 2020, creșterea cu peste 90% a numărului de conturi online pe platformele de pariuri a poziționat România pe prima poziție în topul statelor europene.

Totodată, piața locală sportivă beneficiază de un aport important la nivel de sponsorizări din partea agențiilor de pariuri. Inclusiv Liga I, Cupa României și Campionatul Național de Raliuri sunt sponsorizate de case de pariuri. Popularitatea evenimentelor esports este în creștere, avantanjându -i în egală măsură pe operatori și pariori.

Implementarea tehnologiilor inovative în eSports permite plasarea de pariuri live telefon la viteze 5G, creșterea nivelului de angajament, îmbunătățirea fluxului transmisiilor live și o creștere a pieței locale de pariuri pe sporturi și jocuri digitale.

Perspectivele de viitor a segmentului de pariuri live online eSports pe plan local

România se prezintă în 2024 ca o piață în plină dezvoltare în ceea ce privește sectorul de pariuri pe sporturi clasice și eSports. Reglementarea acestei zone atrage noi operatori internaționali de elită din acest domeniu, care au la dispoziție o infrastructură solidă și o audiență mare în materie de eSports.

Concluzie

Segmentul local de eSports este bine reprezentat și oferă perspective reale de îmbunătățire în viitor. Pariorii români pot plasa pariuri eSports pe cel mai bun site de pariuri live, într-un cadru reglementat și în mod responsabil.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!