obiective turistice din eindhoven
Eindhoven / Foto: Deposit Photos
Europa

7 obiective turistice din Eindhoven. Ce să faci și ce să vezi în orașul olandez al tehnologiei

Eindhoven, adesea supranumită „Orașul Luminilor”, datorită moștenirii sale industriale legate de compania Philips, este un epicentru al inovației și designului modern. Este un oraș care combină fără efort tehnologia avansată și creativitatea, oferind vizitatorilor experiențe deosebite. De la muzeul de artă contemporană Van Abbemuseum, care adăpostește unele dintre cele mai fine lucrări de artă modernă din Europa, până la Strijp-S, un fost complex industrial transformat într-o enclavă hipster plină de cafenele, magazine și spații creative, Eindhoven este o destinație de neuitat.

Dacă plănuiești o escursie în acest centru animat al Olandei, spre care se îndreaptă din ce în ce mai mulți tineri români care vor să devină studenți la una dintre universitățile orașului, atunci un ghid turistic Eindhoven este esențial pentru a fi sigur că nu ratezi niciuna dintre principalele sale atracții. Iar pentru cei care doresc să își optimizeze traseul, itinerariile turistice din Eindhoven pot constitui o sursă de inspirație în alcătuirea unui tur personalizat și cuprinzător. Pentru moment, te invităm să descoperi 8 obiective turistice din Eindhoven, care cu siguranță vor stârni interesul oricărui vizitator al orașului.

obiective turistice din eindhoven
Eindhoven / Foto: Deposit Photos

Pleci în Eindhoven? Aici ai cele mai bune hoteluri din Eindhoven!


Caută cele mai ieftine zboruri către Eindhoven:


Obiective turistice din Eindhoven

Muzeul Philips

Muzeul Philips
Muzeul Philips / Foto: Itinari.com

Turismul înEindhoven capătă o latură istorică și tehnologică la Muzeul Philips. Așezat chiar în locul unde Gerard Philips a produs primele becuri cu incandescență în anii 1890, muzeul captează atenția vizitatorilor prin prezentarea evoluției uneia dintre cele mai influente companii de electronice la nivel global: Philips. Punctul culminant al vizitei este Misiunea Eureka, un joc interactiv ce poartă participanții prin momentele cele mai importante ale inovației marca Philips.

Unul dintre cele mai căutate locuri de vizitat în Eindhoven, muzeul oferă o experiență multimodală, combinând obiectele fizice clasice cu o abordare modernă, tehnologică. Vizitatorii pot explora o gamă largă de produse care au definit istoria companiei și tehnologia bunurilor de consum.

Muzeul Philips este un „must-see” pentru pasionații de tehnologie și istoria industrială, fiind una dintre cele mai fascinante atractii turistice din Eindhoven. De asemenea, tururi de vizitare a orașului Eindhoven nu sunt complete fără a avea incluse acest muzeu, ce pune la dispoziție, la rândul său, tururi ghidate în limba engleză, pentru ca vizitatorii străini să poată aprecia la maxim patrimoniul industrial al orașului.

Prețul biletului de intrare la Muzeul Philips este de 12,50 euro pentru adulți și 6 euro pentru tinerii între 4 și 18 ani.

Van Abbemuseum: Inima artei moderne și contemporane

Van Abbemuseum
Van Abbemuseum / Foto: Deposit Photos

În fruntea locurilor de vizitat în Eindhoven, Van Abbemuseum reprezintă o destinație obligatorie pentru pasionații de artă și cultură. Acest muzeu se afirmă printr-o arhitectură impresionantă și o colecție de artă la fel de remarcabilă. Pășind în interior, vizitatorii descoperă o lume artistică frumos colorată, cu lucrări ce aparțin unor mari pictori, de la Chagall la Picasso, la care se adaugă cele mai mari opere ale lui El Lissitzky, artist, designer, fotograf, profesor, arhitect și tipograf rus (1890 – 1941).

Experiența culturală de la Van Abbemuseum transcende convenționalul, oferind o invitație de a explora bogăția artistică din diferite părți ale lumii – de la pictura clasică europeană și până la expresivitatea artei contemporane americane. Ce să vizitezi în Eindhoven, dacă nu un loc unde arta se îmbină armonios cu istoria și inovația? Astfel, muzeul devine un punct central în itinerariul oricărui turist care dorește să cunoască și să aprecieze diversitatea culturală a acestui oraș vibrant.

Prețul biletului de intrare la Van Abbemuseum: 16 euro (adulți), 8 euro (studenți), gratis (copii sub 13 ani)

Muzeul DAF: istoria autovehiculelor

Muzeul DAF
Muzeul DAF / Foto: Deposit Photos

Muzeul DAF din Eindhoven este o destinație captivantă pentru iubitorii de autovehicule și de istorie (a lor). Situat în inima orașului Eindhoven, acest muzeu își întâmpină vizitatorii cu o colecție impresionantă de vehicule care prezintă istoria companiei DAF, unul dintre cei mai renumiți producători de camioane și vehicule comerciale din lume.

Expoziția cuprinde o gamă variată de modele, de la primele camioane și remorci produse în anii 1920, până la modelele moderne și inovatoare. Vizitatorii au ocazia unică de a vedea evoluția tehnologică a vehiculelor comerciale și impactul lor asupra industriei de transport.

Muzeul nu este doar un loc unde sunt expuse vehicule, ci el oferă și o experiență interactivă. Dacă-i treci pragul, vei descoperi atelierele de restaurare unde se lucrează la întreținerea și restaurarea vehiculelor istorice. De asemenea, muzeul organizează diverse expoziții temporare, ateliere educaționale și evenimente speciale care permit vizitatorilor să aprofundeze lumea tehnologiei auto și a inovațiilor. Aceste activități fac din muzeu un loc ideal pentru familii și grupuri școlare, oferind educație și divertisment pentru toate vârstele.

În plus, muzeul DAF oferă o incursiune în istoria companiei, dar și a orașului Eindhoven, astfel că poți afla despre rolul crucial pe care l-a jucat DAF în dezvoltarea industriei auto și în economia locală. În acest context, muzeul nu doar că prezintă o parte importantă a patrimoniului industrial olandez, dar reprezintă și un punct de atracție pentru cei interesați de istoria industrială și tehnologică.

Prețul biletului de intrare la Muzeul DAF: 12,5 euro (adulți), 8 euro (studenți și grupuri), 6 euro (copii între 5 și 15 ani)

Muzeul PSV Eindhoven: un sanctuar fotbalistic

obiective turistice din eindhoven
Stadionul lui PSV Eindhoven / Foto: Deposit Photos

O vizită la Muzeul PSV Eindhoven constituie o experiență esențială pentru orice fan al sportului rege stadionul echipei locale fiind unul dintre obiectivele turistice din Eindhoven care nu ar trebui omise din niciun tur. Înființat în onoarea echipei locale de fotbal, PSV Eindhoven, care a lăsat o amprentă semnificativă în istoria fotbalului european, muzeul prinde viață printr-o colecție impresionantă de trofee, momente istorice și o tradiție sportivă bogată.

Exponatele cele mai apreciate includ echipament istoric și diferite suveniruri care pun în lumină momentele cheie și realizările extraordinare ale clubului PSV Eindhoven. Fotografiile și filmele prezentate permit suporterilor să retrăiască partide memorabile și să cunoască mai bine legendele care au contribuit la faima PSV – printre aceștia numărându-se și doi români: Gică Popescu (între 1990 și 1994) și Ovidiu Stângă (între 1996 și 2001). Pentru entuziaști, tururile ghidate ale stadionului Philips oferă șansa unică de a păși pe urmele jucătorilor preferați și de a vizita vestiarele, zona VIP și cele mai importante sectoare ale arenei.

Nu în ultimul rând, oportunitatea de a asista la sesiuni de antrenament, disponibilă în anumite perioade ale anului, extinde experiența turistică, permițând vizitatorilor să simtă din plin energia și pasiunea care domnește pe terenul de fotbal. Astfel, muzeul PSV Eindhoven trebuie să se afle pe lista de atracții turistice din Eindhoven, garantând o zi captivantă și educativă pentru iubitorii fotbalului și sportului în general.

Prețul biletului de intrare la Muzeul PSV: 7,50 euro (adulți), 5 euro (copii între 4-14 ani).  

Biserica Sf. Ecaterina: simbolul spiritualității și istoriei

Biserica Sf. Ecaterina
Biserica Sf. Ecaterina / Foto: Canva Pro

Biserica Sfânta Ecaterina din Eindhoven este un monument istoric și arhitectural impresionant, care datează din secolul al XIX-lea. Construită în stil neo-gotic, biserica a fost proiectată de celebrul arhitect Pierre Cuypers, cunoscut și pentru proiectarea Gării Centrale din Amsterdam și a Muzeului Rijks. Finalizată în 1867, Biserica Sfânta Ecaterina înlocuiește o biserică mai veche, distrusă într-un incendiu. Elementele arhitectonice distincte includ cele două turnuri asimetrice, cunoscute sub numele de „David” și „Goliat”, care domină peisajul urban al Eindhovenului. Interiorul bisericii este la fel de impresionant, cu vitralii colorate care ilustrează scene biblice și sfinți, contribuind la atmosfera spirituală și artistică a locului.

Pentru vizitatori, Biserica Sfânta Ecaterina este atât un loc de reculegere, cât și una dintre cele mai frumoase atracții turistice din Eindhoven. Poți admira frumusețea bisericii și poți participa la tururi ghidate, care oferă o incursiune detaliată în istoria și semnificația construcției.

Biserica găzduiește și diverse evenimente culturale, inclusiv concerte de muzică clasică și expoziții de artă, făcând din ea un centru animat al vieții culturale din Eindhoven. În plus, poziția centrală face din Biserica Sfânta Ecaterina un punct de plecare excelent pentru explorarea altor atracții din Eindhoven, cum ar fi Muzeul Van Abbemuseum sau zona Strijp-S, cunoscută pentru istoria sa legată de compania Philips Electronics.

Satul preistoric (PreHistorisch Dorp)

PreHistorisch Dorp
PreHistorisch Dorp / Foto: museum.nl

Un loc unde timpul pare să-și fi oprit cursul este PreHistorisch Dorp – Satul preistoric din Eindhoven, inaugurat în 1982. Acest muzeu în aer liber te trimite înapoi în era preistorică, romană și medievală timpurie. Pentru cei pasionați de istorie și pentru familiile ce doresc o călătorie educațională înEindhoven, satul preistoric este o destinație obligatorie, oferind un context cultural și istoric complex.

Demonstrațiile de abilități străvechi și atelierele de meșteșuguri aduc la viață tehnici uitate de mult. Interacțiunea cu interpreți îmbrăcați în costumele epocii respective îi adâncește pe vizitatori într-un mod autentic și captivant în detaliile vieții cotidiene ale strămoșilor noștri. Fie că ești în cautarea unei experiențe educative pentru copii sau pur și simplu dorești să-ți îmbogățești cunoștințele despre istoria europeană timpurie, PreHistorisch Dorp este un loc unde trecutul se întâlnește cu prezentul într-un mod unic și interactiv.

PreHistorisch Dorp este deschis din luna martie până în noiembrie. Prețul biletului de intrare poate fi consultat pe site.

Parcul Genneper

Genneper Park
Genneper Park / Foto: degrooteheide.eu

Parcul Genneper este un spațiu verde vast și diversificat, care oferă o oază de liniște și recreere în mijlocul agitației urbane. Genneper se întinde pe o suprafață impresionantă și include o varietate de peisaje naturale, de la pajiști largi și păduri dese până la râuri pitorești și lacuri.

Parcul este un loc ideal pentru activități în aer liber, cum ar fi drumețiile, ciclismul și joggingul, având numeroase trasee bine întreținute. De asemenea, este dotat cu facilități sportive, inclusiv terenuri de tenis și golf, iar pe timp de iarnă vizitatorii se pot bucura de patinaj pe gheață în aer liber. Parcul Genneper găzduiește și evenimente culturale și sportive pe parcursul anului, atrăgând rezidenți și turiști deopotrivă.

Una dintre cele mai populare atractii din Parcul Genneper este Ferma Ecologică Genneper Hoeve, unde vizitatorii pot interacționa cu diverse animale de fermă, învățând despre agricultura sustenabilă și producția ecologică de alimente.

Parcul adăpostește de asemenea și Centrul Istoric pentru Educație și Mediu (HEEM), un centru dedicat promovării conștientizării și educației despre natură și mediu.

Pentru cei interesați de istorie, Parcul Genneper oferă o călătorie în trecut prin istorica sa moară de apă, care a fost restaurată și repusă în funcțiune. Cu peisajele pitorești, activitățile variate și angajamentul față de educația ecologică, Parcul Genneper este un loc de vizitat aparte pentru toți cei care caută o experiență plăcută și educativă în inima Eindhovenului.

Strijp-S: reinventarea urbană

Strijp S
Strijp S / Foto: strijp-s.nl

Strijp-S este un exemplu extraordinar de regenerare urbană și inovație. Cunoscut odinioară ca „orașul interzis” al companiei Philips, acest cartier industrial a fost transformat într-un hub cultural și creativ vibrant. Astăzi, Strijp-S este plin de viață, având o multitudine de spații creative, ateliere de artă, studiouri de design și magazine unice.

Vizitatorii pot explora o varietate de magazine independente, galerii de artă și spații de evenimente. În plus, zona abundă în opțiuni de mâncare și băutură, de la cafenele confortabile și bistrouri până la restaurante gourmet. Este un loc ideal pentru a explora tendințele emergente în design și artă contemporană.

Pe lângă oferta sa culturală, Strijp-S găzduiește și numeroase evenimente pe tot parcursul anului, incluzând festivaluri de muzică, expoziții de artă și târguri de design. Clădirile industriale renovate, cum ar fi Klokgebouw, au devenit un simbol al inovației și creativității orașului. Aceste spații oferă o perspectivă unică asupra istoriei industriale a Eindhovenului, în timp ce găzduiesc activități moderne și interactive.

Pentru vizitatori, Strijp-S este o experiență completă în inovație și creativitate. Străzile lui  oferă o combinație unică de trecut și prezent, oferind un fundal pitoresc pentru o plimbare relaxantă sau pentru fotografii impresionante.

Concluzie

O călătorie în Eindhoven reprezintă o oportunitate de a explora inima tehnologică a Olandei și, totodată, o invitație de a descoperi un univers cultural plin de vitalitate. Vizitatorul este atras într-un tur dinamic printre clădiri cu o arhitectură impresionantă, muzee ce adăpostesc comori ale inovației și artelor, și parcuri de o frumusețe naturală deosebită, care punctează peisajul urban. Cele mai frumoase obiective turistice din Eindhoven abia așteaptă să fie descoperite!

Întrebări frecvente

Eindhoven (1)
Eindhoven / Foto: Canva Pro

Ce pot vizita în Eindhoven pentru o experiență culturală diversificată?

Pentru o experiență culturală diversificată, Eindhoven oferă Muzeul Philips, unde poți cunoaște istoria acestei companii gigant, Van Abbemuseum pentru artă modernă și contemporană, și Muzeul DAF pentru iubitorii de autovehicule. De asemenea, Satul preistoric și Biserica Sfânta Ecaterina sunt locuri excelente pentru a explora istoria orașului.

Există tururi de vizitare ale muzeelor din Eindhoven?

Da, multe muzee din Eindhoven, cum ar fi Muzeul Philips și Van Abbemuseum, oferă tururi de vizitare, majoritate disponibile și în limba engleză. Aceste tururi prezintă informaţii detaliate despre expoziţii și oferă o perspectivă amplă asupra colecțiilor.

Ce activități recreative sunt disponibile în Eindhoven?

Orașul Eindhoven oferă multe activități recreative, de la vizite la muzee și galerii de artă la plimbări în parcurile frumoase, cum ar fi Genneper Parken și Stadswandelpark. Parcurile oferă o mulţime de spații verzi pentru pescuit, ciclism, drumeții și picnic.

Există locuri legate de Vincent Van Gogh în apropiere de Eindhoven?

Da, legătura cu Vincent Van Gogh este puternică în zona Eindhoven. Aproximativ la 20 de minute de mers cu mașina, în Nuenen, se pot vizita locuri asociate cu perioada petrecută de către artist în această regiune, precum și muzeul Vincentre, care detaliază influența pe care a avut-o comunitatea asupra operei sale.

Care sunt opțiunile de cazare în Eindhoven pentru turiști?

Eindhoven oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux la hosteluri accesibile și apartamente AirBnB. Multe dintre ele sunt situate în apropiere de atracțiile principale, facilitând explorarea ușoară a orașului.

Cum se ajunge de la aeroportul din Eindhoven în oraș?

aeroport Eindhoven
Foto: Deposit Photos

De la Aeroportul din Eindhoven în centru, călătoria este relativ simplă și rapidă. Distanța dintre aeroport și centrul orașului Eindhoven este de aproximativ 8-9 kilometri.

Există mai multe opțiuni pentru a face această călătorie:

Autobuz: Există o conexiune bună de autobuz între aeroport și centrul orașului. Pentru a ajunge de la Aeroportul Eindhoven în centrul orașului, autobuzele liniilor 400 și 401 sunt cele mai comune și convenabile opțiuni de transport public.

Prețul unui bilet pentru aceste autobuze este de aproximativ 4,80 EUR. Autobuzul 400 este o linie expres, care oprește doar la „BIC” și „WoensXL/ZH Catharina” pe drumul spre stație, cu o durată a călătoriei de aproximativ 26 de minute.

Autobuzul 401 traversează partea de vest a Eindhovenului și are o durată a călătoriei de aproximativ 31 de minute. De asemenea, există linia de autobuz 20, care deservește zonele periferice și orașele din apropiere​​​​.

Dacă dorești să economisești, poți folosi un OV-chipkaart, un card de călătorie reîncărcabil, care reduce costul unui bilet unic la aproximativ 2,70 EUR. Este de menționat că autobuzele au un program regulat și sunt o modalitate eficientă și economică de a călători de la aeroport la centrul orașului Eindhoven.

Taxi: Serviciile de taxi sunt de asemenea disponibile la aeroport. Aceasta este o opțiune mai scumpă, dar oferă confort și flexibilitate, în special dacă călătorești cu mult bagaj sau într-un grup.

Servicii de ridesharing: Servicii precum Uber sunt disponibile în Eindhoven, oferind o altă modalitate convenabilă de a călători de la aeroport la destinația ta în oraș.

Închirierea de mașini: Dacă preferi să ai propria ta mobilitate pe durata șederii, există opțiuni de închiriere auto disponibile direct la aeroport.

Cum să te deplasezi prin Eindhoven?

Pentru a te deplasa în oraș, Eindhoven are un serviciu bun de autobuze, dar cel mai ușor este să călătorești cu bicicleta (în special când e vremea bună). De asemenea, pentru călătoriile cu autobuzul va fi nevoie să cumperi un OV-chipkaart, care poate fi încărcat cu credit pentru a plăti călătoriile​.  Pentru mai multe informații despre Eindhoven și sfaturi practice pentru călătoria în acest oraș din Olanda, poți vizita site-ul oficial de turism al orașului, This is Eindhoven.

Există Uber în Eindhoven?

Da, Uber este disponibil în Eindhoven. Aceasta este o opțiune populară pentru transport în oraș, oferind o varietate de servicii, inclusiv Uber Green, Uber Black, UberX Saver, Uber Comfort și Uber Van pentru grupuri mai mari de până la 7 persoane. Uber concurează cu alte servicii de taxi, cum ar fi Bolt, care a început recent să opereze în Eindhoven și în alte orașe din Olanda.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!