Bay of Kotor
Golful Kotor
Europa

25 de lucruri de văzut și făcut în Kotor, Muntenegru

Kotor este un oraș medieval pitoresc situat în Muntenegru, cunoscut pentru frumusețea sa arhitectonică și peisajele spectaculoase. Sunt o mulțime de lucruri de făcut în Kotor, o destinație fascinantă care ar trebui luată mai mult în seamă de români, mai ales că ea poate fi accesată relativ ușor, în special de către cei din partea de sud-vest a României (distanța București – Kotor este de 954 km).

Unul dintre cele mai populare obiective turistice din Kotor este cetatea din secolul al XII-lea, care oferă o perspectivă magnifică asupra orașului vechi și a Golfului Kotor. De asemenea, poți explora străzile înguste și labirintice ale orașului vechi, unde vei găsi numeroase magazine de suveniruri, restaurante și cafenele tradiționale. Pentru iubitorii de aventură, o escaladă pe Muntele Lovćen oferă o priveliște impresionantă asupra zonei și, totodată, o experiență memorabilă. Nu trebuie să ratezi nici o croazieră pe Golful Kotor, unde vei fi înconjurat de peisaje montane impresionante și apă cristalină. În cele ce urmează ai 25 de lucruri de văzut și făcut în Kotor, pentru a avea parte de o vacanță minunată în acest frumos colț de rai din Muntenegru.


Pleci în Muntenegru? Aici ai cele mai bune hoteluri din Kotor!


Lucruri de văzut și făcut în Kotor

1 Descoperă orașul vechi Kotor

lucruri de văzut și făcut în Kotor
Kotor, orașul vechi

Plimbă-te pe îndelete prin orașul vechi din Kotor, inclus pe lista UNESCO, un labirint de străduțe înguste și arhitectură medievală. Admiră zidurile vechi ale orașului și vizitează repere precum Catedrala Sfântul Trifon.

Orașul Vechi din Kotor este o destinație turistică impresionantă, un loc plin de istorie și cultură, cu o arhitectură medievală bine conservată. De-a lungul străzilor înguste și pietruite, vizitatorii pot descoperi numeroase clădiri vechi, biserici și mănăstiri, care datează din perioada medievală. Cele mai impresionante obiective turistice includ Catedrala Sfântul Trifon, care adăpostește relicvele patronului orașului, și Zidurile Kotorului, de unde ai parte de panorame superbe asupra orașului și a golfului înconjurător. Orașul Vechi din Kotor este, de asemenea, renumit pentru festivalurile și evenimentele culturale care au loc aici pe tot parcursul anului, atrăgând turiști din întreaga lume.

Catedrala Sfântul Trifon
Catedrala Sfântul Trifon

2 Fă o drumeție pe lângă zidurile fortăreței

Aventurează-te într-o drumeție pitorească pe lângă zidurile cetății, care înconjoară Kotor. Răsplata? Priveliști panoramice uluitoare ale orașului și ale golfului său impresionant.

3 Fă o croazieră prin Golful Kotor

Golful Kotor
Golful Kotor

Urcă-te pe o barcă și fă o croazieră de-a lungul Golfului Kotor, adesea numit cel mai sudic fiord din Europa. Admiră de la bordul ambarcațiunii peisajele dramatice și satele pitorești.

4 Vizitează orașul Perast

Perast
Perast

Explorează fermecătoarea localitate Perast, aflată la o scurtă distanță cu mașina de Kotor. Admiră arhitectura barocă și ia o barcă spre insulițele din apropiere, Doamna Noastră de pe Stânci și Sf. Gheorghe.

5 Urcă pe Muntele Lovcen

Pune-ți bocancii de drumeție și cucerește Muntele Lovcen, cel mai înalt vârf din zonă. Bucură-te de priveliștea uluitoare din vârf și vizitează mausoleul poetului iubit al Muntenegrului, Njegos.

6 Fă o plimbare cu caiacul prin golf

Închiriază un caiac și vâslește în apele cristaline ale Golfului Kotor. Descoperă golfulețe ascunse, plaje izolate și chiar ruine romane antice de-a lungul coastei.

7 Explorează Muzeul maritim

Fă cunoștință cu bogata istorie maritimă a orașului Kotor la Muzeul Maritim. Vezi diverse obiecte vechi, machete și exponate care prezintă trecutul maritim al orașului.

8 Gustă delicatesele locale

Savurează bucătăria tradițională muntenegreană la restaurantele și cafenelele locale. Nu rata specialități precum prosciutto Njegusi, risotto cu fructe de mare și rakija, un rachiu popular de fructe.

9 Fă o plimbare la apus

Apus peste Golful Kotor
Apus peste Golful Kotor

Asistă la transformarea magică a orașului pe măsură ce soarele apune peste golf. Plimbă-te pe îndelete de-a lungul falezei și surprinde fotografii uimitoare ale cerului colorat.

10 Descoperă cetatea Sf. Ioan

Cetatea Sf. Ioan
Cetatea Sf. Ioan

Urcă cele 1.350 de trepte până la Cetatea Sfântului Ioan și fii răsplătit cu priveliști uluitoare asupra orașului Kotor și a golfului. Această drumeție dificilă merită fiecare pas.

11 Vizitează Parcul Național Lovcen

Mausoleul Negosh în Parcul Național Lovcen
Mausoleul Negosh în Parcul Național Lovcen

Explorează Parcul Național Lovcen, care găzduiește floră și faună diversă, are trasee de drumeție pitorești și emblematicul Mausoleu Njegos. Iubitorii de natură vor fi în elementul lor aici.

12 Participă la un eveniment tradițional

Consultă calendarul local și vezi dacă există evenimente tradiționale care au loc în timpul vizitei tale. De la festivaluri de muzică la sărbători culturale, vei avea parte de un crâmpei al tradițiilor muntenegrene.

13 Navighează pe Marea Adriatică

Pleacă în largul Mării Adriatice și explorează linia de coastă impresionantă a Muntenegrului. Fie că închiriezi un iaht sau te alături unui tur de sailing, experiența va fi cu siguranță de neuitat.

14 Vizitează Biserica Mântuirii Maicii Domnului

Church of Our Lady of Remedy
Biserica Mântuirea Maicii Domnului

Descoperă această frumos conservată biserică, cocoțată la înălțime deasupra orașului Kotor. Locația sa oferă priveliști incredibile și o atmosferă serenă.

15 Explorează Muzeul Pisicii

Pentru iubitorii de feline, o vizită la Muzeul Pisicii este obligatorie. Învață despre legătura profundă a orașului cu pisicile și întâlnește ambasadorii felini rezidenți.

16 Înoată la Peștera Albastră

Blue Cave Kotor
Peștera Albastră / Foto: speedboatkotor.com

Dacă ești un scafandru pasionat sau pur și simplu iubești aventurile subacvatice, nu rata ocazia de a explora Peștera Albastră. Scufundă-te în apele sale cristaline și descoperă o lume a vieții marine.

17 Participă la un tur al vinului

Muntenegru are o scenă a vinului în plină expansiune, iar Kotor este locul perfect pentru a degusta soiurile locale. Participă la un tur al vinului și vizitează podgorii, învață despre vinificație și răsfață-te cu degustări.

18 Relaxează-te pe plaje

Kotor este cunoscut pentru farmecul său istoric, dar se mândrește, de asemenea, cu câteva plaje frumoase. Petrece o zi la soare și înoată în apele azurii ale Mării Adriatice.

19 Vizitează Biserica Sfântul Luca

Biserica Sf. Luca Kotor
Biserica Sf. Luca

Admiră frescele uimitoare și arhitectura ornamentată a Bisericii Sfântul Luca. Această bijuterie ascunsă este o adevărată capodoperă a artei medievale.

20 Fă o plimbare panoramică cu mașina

Închiriază o mașină (dacă nu ai venit cu propriul autoturism) și pornește într-o plimbare pitorească de-a lungul Golfului Kotor. Oprește-te la puncte de belvedere pitorești, explorează satele fermecătoare și bucură-te de frumusețea naturală a regiunii.

21 Observă păsările

Peisajele diverse din Kotor îl transformă într-un paradis pentru observatorii de păsări. Ia-ți binoclul și îndreaptă-te spre Lacul Skadar din apropiere, unde poți observa peste 280 de specii de păsări.

22 Vizitează Castelul San Giovanni

Castelul San Giovanni
Castelul San Giovanni

Explorează ruinele Castelului San Giovanni, cocoțat la înălțime deasupra orașului Kotor. Urcarea este abruptă, dar priveliștile merită, mai ales în timpul apusului de soare.

23 Descoperă Biserica Sfântul Nicolae

Admiră frescele frumoase și tâmplăria complexă de la Biserica Sfântul Nicolae. Această bijuterie ascunsă este o mărturie a bogatului patrimoniu religios al Muntenegrului.

24 Participă la un curs de gastronomie

Află secretele bucătăriei muntenegrene participând la un curs de gastronomie în Kotor. De la mâncăruri tradiționale la pâine de casă, vei deprinde noi abilități culinare.

25 Fă terapie la izvoarele termale din Igalo

Relaxează-te și întinerește la izvoarele termale din apropiere, la Igalo. Cunoscute pentru proprietățile lor curative, aceste ape bogate în minerale sunt locul perfect pentru a te relaxa după o zi de explorare.

Concluzie

În concluzie, Kotor oferă multe activități și atracții care se adresează tuturor intereselor și preferințelor. De la explorarea reperelor istorice și a fortificațiilor până la răsfățul legat de gastronomia și vinurile locale, acest fermecător oraș de coastă e o destinație care ar trebui trecută pe listele cu dorințe turistice. Peisajele care îți taie respirația, patrimoniul cultural bogat și ospitalitatea caldă a localnicilor fac din Kotor o destinație de neuitat. Așadar, verifică aceste 25 de lucruri de văzut și făcut în Kotor și rezervă-ți vacanța în Muntenegru!

Foto: Canva Pro

Acest articol a fost scris de pe un laptop ASUS ZenBook Pro 14 Duo.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!