Stratford-upon-Avon
Foto: Deposit Photos
Europa

Vizitează Stratford-upon-Avon, locul de naștere al lui Shakespeare

Ești un fan al lui Shakespeare? Dacă da, atunci te așteaptă o surpriză! Te vei urca în mașina timpului și vei porni într-o călătorie pentru a descoperi locul de naștere al lui Shakespeare, în fermecătorul oraș Stratford-upon-Avon. Fă cunoștință cu istoria bogată și poveștile captivante pe măsură ce explorezi lumea lui William Shakespeare, nu doar în Stratford-upon-Avon, ci, în general, în peisajele minunate ale Angliei. De la începuturile umile până la moștenirea durabilă, vei rămâne captivat de magia Angliei lui Shakespeare. Prin urmare, pregătește-te să explorezi și să descoperi frumusețile acestei destinații incredibile.

Cum să ajungi la Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon
Strada principală din Stratford-upon-Avon / Foto: Deposit Photos

Cu trenul

Să ajungi la Stratford-upon-Avon cu trenul este o opțiune convenabilă pentru mulți vizitatori. Orașul are propria sa gară, situată convenabil în centrul orașului. Mai mulți operatori feroviari importanți, între care West Midlands Railway și Chiltern Railways, oferă servicii regulate spre și dinspre Stratford-upon-Avon. De la Londra, călătoria durează aproximativ două ore, ceea ce face din acest oraș o destinație excelentă pentru o excursie de o zi pentru cei care se află în capitală.

Cu mașina

Dacă preferi să călătorești cu mașina, Stratford-upon-Avon este ușor accesibil pe șosea. Orașul este bine conectat la autostrăzile principale, inclusiv la M40, M42 și M5, ceea ce îl face ușor accesibil din diverse părți ale țării. Odată ajuns în Stratford-upon-Avon, există mai multe parcări disponibile pentru vizitatori. Merită menționat faptul că centrul orașului poate fi destul de aglomerat, în special în timpul sezonului turistic de vârf, așa că alocă mai mult timp pentru parcare și fii pregătit pentru o oarecare aglomerație în trafic.

Cu autobuzul

Călătoria spre Stratford-upon-Avon cu autobuzul este o altă opțiune practică. Mai multe companii de autobuz operează rute spre și dinspre oraș, făcându-l accesibil din orașele și localitățile din apropiere. National Express, principalul operator de autocare din Marea Britanie, oferă servicii directe către Stratford-upon-Avon din Londra și din alte orașe mari. Autogara este situată la o scurtă plimbare de centrul orașului, ceea ce face ușor să ajungi la destinație.

Cu avionul

Dacă vii de mai departe cel mai apropiat aeroport important este Aeroportul Birmingham, care se află la puțin peste 32 km de Stratford-upon-Avon. De la aeroport, poți să iei un tren direct spre Stratford-upon-Avon sau să închiriezi o mașină și să conduci până în oraș. Alternativ, poți zbura, de asemenea, la London Heathrow sau London Gatwick, iar apoi poți lua un tren sau închiria o mașină pentru a ajunge la Stratford-upon-Avon.

Descoperă Stratford-upon-Avon, locul de naștere al lui Shakespeare

Stratford-upon-Avon locul de naștere al lui shakespeare

Unde se află locul de naștere al lui Shakespeare

Locul de naștere al lui Shakespeare se află pe Henley Street în Stratford-upon-Avon. Situat în centrul istoric al orașului, este ușor accesibil și reprezintă o vizită obligatorie pentru orice pasionat de Shakespeare. Casa este o clădire Tudor frumos conservată și reprezintă o mărturie a vieții și vremurilor celui mai mare dramaturg din lume.

Istorie

Casa natală a lui Shakespeare are o mare importanță istorică, deoarece este locul în care William Shakespeare s-a născut și și-a petrecut primii ani de viață. Casa a fost păstrată cu grijă pentru a reflecta perioada în care a trăit Bardul, oferind vizitatorilor o incursiune în viața celebrului dramaturg. Este o experiență remarcabilă să te plimbi prin aceleași camere și coridoare pe care a pășit odată Shakespeare însuși.

Expoziții

casa lui shakespeare
Casa lui Shakespeare / Foto: Canva Pro

În interiorul casei natale a lui Shakespeare, veți găsi o mulțime de exponate care oferă informații valoroase despre viața și opera lui William Shakespeare. De la obiecte rare și manuscrise originale până la expoziții interactive, există ceva de care toată lumea se poate bucura. Unul dintre punctele de atracție este colecția de cărți scrise de și despre Shakespeare, oferind vizitatorilor posibilitatea de a aprofunda contribuțiile sale literare.

Expoziții interactive

Pentru a îmbunătăți vizita la Casa natală a lui Shakespeare, sunt disponibile display-uri interactive în toată casa. Aceste display-uri oferă o experiență practică, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se familiariza cu istoria și operele lui Shakespeare într-un mod unic și captivant. De la probarea costumelor din epoca Tudor până la ateliere de scris cu pană, există o mulțime de activități pentru a distra vizitatorii de toate vârstele.

Explorarea casei în care s-a născut Shakespeare

camera în care s-a născut shakespeare
Camera în care s-a născut Shakespeare / Foto: shakespeares-england.co.uk

Camera de naștere

Una dintre cele mai semnificative încăperi din casa natală a lui Shakespeare este camera nașterii, unde William Shakespeare a venit pe lume, pe 26 aprilie 1564. Camera a fost restaurată cu meticulozitate la starea sa originală, având mobilier și decor de epocă. Vizitatorii își pot imagina momentul extraordinar al nașterii lui Shakespeare atunci când pășesc în această cameră istorică.

Bucătăria

Bucătăria este o altă parte fascinantă a casei natale a lui Shakespeare. În epoca Tudor, bucătăria era inima casei și ea oferă informații valoroase despre viața de zi cu zi a familiei Shakespeare. Bucătăria prezintă ustensile de gătit autentice și o vatră, prezentând modul în care erau pregătite mesele în epoca elisabetană.

Dormitoarele

Casa natală a lui Shakespeare include, de asemenea, dormitoare care au fost ocupate cândva de dramaturg și de familia sa. Aceste camere oferă vizitatorilor o imagine a vieții domestice a lui Shakespeare și a celor dragi lui. Vizitatorii pot vedea simplitatea dormitoarelor din epoca Tudor și își pot imagina cum ar fi fost să doarmă sub același acoperiș cu cel mai faimos dramaturg din lume.

Grădina

Pe măsură ce explorezi casa natală a lui Shakespeare, nu rata frumoasa grădină din spatele casei. Aceasta este proiectată pentru a reflecta o grădină tipică în stil Tudor, cu plante și ierburi tradiționale specifice pe vremea lui Shakespeare. Este un spațiu liniștit și pașnic pentru a te relaxa și a te bucura de ambianța acestui loc istoric.

Evenimente speciale și spectacole

Sărbătorirea zilei de naștere a lui Shakespeare

Dacă ești suficient de norocos să te afli în Stratford-upon-Avon pe 23 aprilie, te poți alătura festivităților de la Shakespeare’s Birthday Celebrations. Orașul prinde viață cu spectacole de stradă, parade și evenimente speciale pentru a-l onora pe Bard. Este o ocazie fantastică de a pătrunde în lumea lui Shakespeare și de a experimenta atmosfera dinamică din Stratford-upon-Avon.

Teatru în aer liber

Royal Shakespeare Company
Royal Shakespeare Company / Foto: Canva Pro

Stratford-upon-Avon este renumit pentru producțiile sale de teatru în aer liber. Royal Shakespeare Company (RSC) pune în scenă piese în cadrul pitoresc al Teatrului Swan și al Teatrului Royal Shakespeare, ambele situate în centrul orașului. Vizionarea unei piese shakespeariene jucate în aer liber aduce o cu totul altă dimensiune experienței, oferindu-ți posibilitatea de a te conecta cu operele artistului într-un mod cu adevărat unic.

Spectacole live

Pe lângă producțiile RSC, Stratford-upon-Avon găzduiește o scenă înfloritoare a artelor spectacolului. Pe tot parcursul anului, poți urmări spectacole live de piese de teatru, musicaluri și alte evenimente culturale în diverse locuri din oraș. Fie că ești admirator al lui Shakespeare sau că te interesează teatrul contemporan, în Stratford-upon-Avon se întâmplă mereu ceva interesant.

Atracții suplimentare legate de Shakespeare

Cabana Annei Hathaway

cabana anne hathaway
Cabana Anne Hathaway / Foto: Canva Pro

La mică distanță de locul de naștere al lui Shakespeare, se află Anne Hathaway’s Cottage. Această fermecătoare căsuță cu acoperiș de paie a fost casa din copilărie a soției lui Shakespeare, Anne Hathaway. Pășind în interiorul cabanei, vei simți că te întorci în timp, cu arhitectura tradițională și mobilierul de epocă. Grădinile pitorești din jurul cabanei oferă un cadru liniștit de explorat și de savurat.

Biserica Sfânta Treime

Biserica Sfânta Treime din Stratford-upon-Avon
Biserica Sfânta Treime din Stratford-upon-Avon / Foto: Canva Pro

O altă atracție semnificativă legată de Shakespeare în Stratford-upon-Avon este Biserica Sfânta Treime. Această frumoasă biserică medievală este locul de odihnă al lui William Shakespeare. Vizitatorii își pot prezenta omagiile la mormântul său și se pot minuna de arhitectura uimitoare a bisericii. Biserica Sfânta Treime oferă, de asemenea, slujbe regulate și organizează evenimente speciale, ceea ce o face un centru de activitate spirituală și culturală în oraș.

Teatrul Shakespeare’s Globe

Deși nu se află în Stratford-upon-Avon, Teatrul Shakespeare’s Globe din Londra este o destinație esențială pentru orice pasionat de Shakespeare. Această reconstrucție fidelă a Teatrului Globe original asigură vizitatorilor o incursiune în lumea teatrului elisabetan. Poți asista la reprezentații ale pieselor lui Shakespeare, poți face tururi ghidate și poți participa la ateliere de lucru pentru a afla mai multe despre tradițiile teatrale ale vremii.

Tururi ghidate și ateliere de lucru

Tururi pietonale

Pentru a profita la maximum de vizita în Stratford-upon-Avon, ia în considerare posibilitatea de a te alătura unui tur pietonal ghidat. Aceste tururi te poartă pe străzile istorice ale orașului, oferind informații despre istoria sa bogată și legătura cu Shakespeare. Ghizii experimentați împărtășesc povești și anecdote fascinante, aducând la viață trecutul orașului. Tururile pietonale sunt o modalitate excelentă de a descoperi nestemate ascunse și de a afla mai multe despre patrimoniul cultural al orașului.

Ateliere pentru profesori

Pentru educatorii care doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre Shakespeare, Stratford-upon-Avon oferă ateliere pentru profesori. Aceste ateliere furnizează profesorilor instrumentele și resursele necesare pentru a introduce operele lui Shakespeare în clasă. Conduse de pedagogi cu experiență și cercetători shakespearieni, aceste ateliere oferă informații valoroase despre predarea lui Shakespeare și oferă sfaturi practice pentru a atrage elevii cu piesele și poeziile maestrului.

Vizite în culise

Dacă dorești să mergi dincolo de experiența turistică obișnuită, ia în considerare posibilitatea de a face un tur în culisele Teatrului Regal Shakespeare. Aceste tururi oferă o perspectivă unică asupra funcționării interne a acestei companii teatrale de renume mondial. Vei avea ocazia să explorezi zonele din culise, să vizitezi departamentul de costume și chiar să asiști la repetiții în desfășurare. Este o ocazie exclusivă de a vedea cum prinde viață o producție shakespeariană.

Sfaturi pentru vizitare

Ore de deschidere

Locul de naștere al lui Shakespeare este deschis pentru vizitatori pe tot parcursul anului, și deși programul de vizitare poate varia în funcție de sezon, de regulă programul este între 10.00 și 16.00. Cel mai bine este să verifici site-ul oficial sau să contactezi direct atracția pentru informații actualizate. Planuieste-ți vizita în consecință pentru a te asigura că ai timp suficient pentru a explora fiecare zonă a casei și a profita la maximum de experiența ta.

Prețurile biletelor

Există o taxă de intrare pentru a intra în Casa natală a lui Shakespeare, cu reduceri disponibile pentru copii, seniori și familii: 20 de lire biletul general, 10 lire copiii între 3 și 15 ani

Merită să iei în considerare achiziționarea unui bilet combinat dacă intenționezi să vizitezi mai multe atracții legate de Shakespeare în Stratford-upon-Avon, cum ar fi Cabana Anne Hathaway sau Shakespeare’s New Place. Biletele combinate oferă adesea economii de costuri și îți permit să explorezi în ritmul propriu bogata moștenire shakespeariană a orașului.

Accesibilitate

Locul de naștere al lui Shakespeare se străduiește să fie accesibil tuturor vizitatorilor. Parterul casei este accesibil utilizatorilor de scaune cu rotile, iar ajutoarele de mobilitate, inclusiv scaunele cu rotile manuale, sunt disponibile pentru împrumut. Personalul este primitor și de ajutor, așa că, dacă ai cerințe specifice de accesibilitate, nu ezita să apelezi la ei pentru asistență.

Parcare

Dacă te deplasezi la Stratford-upon-Avon cu mașina, este important să îți stabilești din timp parcarea. Orașul are mai multe parcări situate convenabil în apropierea principalelor atracții, inclusiv locul de naștere al lui Shakespeare. Cu toate acestea, în perioadele aglomerate, parcarea poate fi limitată, așa că este recomandabil să ajungi devreme sau să iei în considerare opțiuni de transport alternative.

Variante de cazare și opțiuni de luat masa în Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon
Foto: Canva Pro

Hoteluri

Stratford-upon-Avon oferă o varietate de opțiuni de cazare pentru a se potrivi diferitelor bugete și preferințe. De la hoteluri de lux la pensiuni confortabile, există ceva pentru fiecare călător. Multe dintre hotelurile din centrul orașului se află la distanță de mers pe jos de principalele atracții, ceea ce este convenabil pentru a explora siturile shakespeariene și pentru a pătrunde în farmecul orașului.

Pensiuni și mic dejunuri

Pentru o experiență mai intimă și mai personalizată, ia în considerare cazarea la unul dintre unitățile de tip bed and breakfast din Stratford-upon-Avon. Aceste unități confortabile oferă camere plăcute și o atmosferă caldă și primitoare. Cazarea la un bed and breakfast îți oferă posibilitatea de a intra în contact cu comunitatea locală și de a primi sfaturi din interior cu privire la cele mai bune locuri de vizitat și de luat masa.

Restaurante în Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon se mândrește cu o scenă culinară vie, cu o mulțime de opțiuni pentru toate gusturile și preferințele. De la pub-uri britanice tradiționale care servesc mese copioase până la restaurante rafinate care oferă bucătărie gourmet, există o abundență de opțiuni. Dacă ești un fan al lui Shakespeare, poți găsi chiar restaurante tematice care aduc un omagiu marelui dramaturg, oferind o experiență culinară unică.

Ce să vezi în apropiere de Stratford-upon-Avon

Castelul Warwick

castelul warwick
Castelul Warwick / Foto: Canva Pro

Situat la doar o scurtă distanță cu mașina de Stratford-upon-Avon (15 minute), Castelul Warwick este o fortăreață medievală care merită vizitată. Explorează turnurile și crenelurile castelului, admiră grădinile uimitoare și pătrunde în istoria acestui punct de reper impresionant. Cu exponate interactive și demonstrații live, Castelul Warwick oferă o experiență captivantă și educativă pentru întreaga familie.

Oxford

Oxford
Oxford / Foto: Canva Pro

Pentru cei care tânjesc după activități mai degrabă literare și academice, o vizită la Oxford este recomandată. Acest oraș istoric (aflat la o oră distanță) găzduiește una dintre cele mai vechi și mai prestigioase universități din lume, iar străzile sale fermecătoare sunt încărcate de istorie. Explorează celebrele colegii universitare, vizitează renumita Bibliotecă Bodleian și pătrunde în atmosfera intelectuală care a inspirat nenumărați savanți și scriitori de-a lungul secolelor.

Cotswolds

Cotswolds
Cotswolds / Foto: Canva Pro

Dacă ești în căutarea unui peisaj rural englezesc pitoresc, nu trebuie să cauți mai departe de Cotswolds. Această zonă de o frumusețe naturală excepțională, aflată la 50 de minute distanță de Stratford-upon-Avon, este caracterizată de dealuri întinse, sate pitorești și sate fermecătoare. O vizită în Cotswolds îți oferă posibilitatea de a experimenta peisajele idilice care l-au inspirat pe Shakespeare și de a admira frumusețea atemporală a Angliei rurale. Explorează sate cu imagini perfecte, vizitează situri istorice și bucură-te de plimbări pe îndelete prin peisajul rural uimitor.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!