Cum vor schimba bicicletele electrice transportul urban?
News Stiri TukTuk

Cum vor schimba bicicletele electrice transportul urban?

Bicicletele electrice, de-a lungul timpului,  au evoluat de la bicicletele obișnuite ca un răspuns la nevoile societății moderne, în același mod în care cazinourile online moderne au evoluat din cazinourile terestre și chiar oferă utilizatorilor bonusuri diferite (de exemplu, https://icecasino-romania.com/bonus-fara-depunere/.)

De ce oare bicicletele electrice devin unele dintre cele mai importante mijloace de comutare din orașele mari și care va fi impactul acestora asupra transportului în general?

Europa pariază pe biciclete

Cum vor schimba bicicletele electrice transportul urban?

Conform Federației Europene a Bicicliștilor (ECF), s-au cheltuit aproximativ 1 miliard de euro pe schimbări și reforme legate de ciclism în perioada de Covid a anului 2020. Astfel, au fost create mai mult de 600 de mile (1.000 km ) de piste pentru bicicliști, s-au întocmit măsuri de calmare a traficului, și, totodată, s-a redus numărul de ambuteiaje.

Deoarece sunt cereri continuie privind ciclismul post-pandemic, Parisul va crea rute noi, 200 de mile suplimentare, iar Lisabona va dubla lungimea acestora. Acest lucru nu numai că va crește, fără îndoială, numărul de biciclete, dar și va scade teama cetățenilor pentru mersul cu bicicleta în trafic.

Marea susținere a guvernelor pentru ciclism, a avut un impact, fără nici o îndoială, asupra populației. În timpul anului 2020, în Germania, s-au vândut mai multe biciclete electrice decât mașini electrice din toată Europa.

Tendința de a adopta ciclismul a crescut în Europa pe timpul pandemiei și este cert că aceasta își continuă popularitatea, dat fiind faptul că un sondaj din 21 de orașe europene arată că 2 din 3 oameni nu au dorința de a reveni la nivelul ridicat de poluare de dinainte de pandemie și, de aceea, 21 % din aceștia plănuiesc să folosească bicicleta cât mai des.

Bicicletele electrice înlocuiesc mașinile

Ideea de a folosi biciclete electrice este una dintre cele mai cunoscute tendințe din ultimii 5 ani. 1 din 3 oameni ce fac plimbări cu scuterul spun că pot înlocui, cu ușurință utilizarea unei mașini. 1 din 5 oameni refuză la transportul public pentru a merfe doar cu trotineta sau bicicleta electrică.

De obicei, trotinetele electrice sunt folosite pentru călătorii mai lungi de 5 km, și, prin urmare, oamenii le folosesc pentru a evita mersul pe jos până la destinație. În acest caz, utilizarea acestor trotinete poate scădea emisiile generate de transport, reprezentând o mare atracție pentru oamenii ce nu preferă transportul public.

Așa că bicicletele pot fi o soluție la rezolvarea unor probleme legate de poluare. Biciclete electrice, în special, sunt potrivite pentru destinații mai îndepărtate, la care mersul pe jos nu mai poate reprezenta o idee bună. Bicicleta obișnuită și cea electrică au lungimi medii a călătoriilor de 7,1 km și, respectiv, 11,4 km. Aceste avantaje sunt susținute de sondajul ce arată ca 28 % dintre cumpăratorii de biciclete electrice au achiziționat cu scopul de a fi în calitate de înlocuitor al unei mașini.

Orașele din SUA ce au o schemă de partajare a bicicletelor, constată că odată ce utilizarea mașinilor scade, naveta cu bicicleta a crescut cu aproximativ 20 %. Astfel, este de apreciat faptul că partajarea bicicletelor mențin orașele fără aglomerație și au un nivel de poluare mai scăzut. De asemenea, folosirea mai deasă a bicicletelor a redus riscul de obezitate a celor ce comutează cu ajutorul acestora la muncă, școală sau universitate.

Un mijloc de transport pentru mase

De asemnea, în cadrul populației, există cerințe mari pentru forme mai active de mișcare. Trotinetele reprezintă un stil de viață sedentar, în timp ce bicicletele contribuie la o un stil de viață mai sanătos, cu mai multă mișcare. Chiar dacă în trecut, mersul cu bicicleta era o activitate solicitantă pentru oameni, acum bicicletele electrice sunt o variantă mai plăcută și mai ușoară, ceea ce este și un avantaj pentru cei ce au nevoie de ele  pentru un timp mai îndelungat , dar, totuși vor să mențină acel aspect activ, deoarece, în mod esențial, bicicletele electrice nu sunt lipsite, în totalitate, de efortul de a le pedala.

O plimbare cu bicicleta electrică seamănă mai mult cu o plimbare decât cu un sprint. De aceea, orice categorie de oameni, cei pasionați de fitness sau cei mai puțin pasionați, pot utiliza la fel de simplu o bicicletă electrică. Aceasta nu necesită o mare pregătire fizică datorită motorului care poate împinge bicicleta, odată cu bicilistul.

Siguranța continuă a acestor biciclete, ce au lumini LED de o calitate înaltă și materiale reflectorizante pe anvelope ce ajută la vizibilitatea cicliștilor de către cei din jur, duce la o mai mare re ducere a accidentelor ce implică bicicliști. De asemenea, cele mai calitative biciclete pentru ride-sharing au o tehnologie de auto-diagnosticare pentru a menține siguranța și a evita orice risc de accidentare.

Totodată, bicicletele au spațiu de depozitare a bagajelor în coșul lor, ce devin din ce în ce mai sigure pentru transportarea bagajelor, asigurându-se că centru de greutate al bicicletelor să rămână în echilibru. Acest lucru adaugă confort și popularitate celor ce vor să investească într-un asemenea mijloc de transport.

Foto: Canva Pro

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!