obiective turistice din stuttgart
Foto: Deposit Photos
Europa

Top 10 atracții turistice din Stuttgart. Ce să faci și ce să vezi în Stuttgart

Orașul german Stuttgart, un loc plin de istorie și cultură, are toate motivele să te cucerească din prima clipă chiar dacă, la prima vedere (de la „distanță”), poate nu i-ai da foarte multe șanse. Înainte să descoperim cele mai captivante atracții turistice din Stuttgart, hai să aruncăm o scurtă privire în trecutul său bogat, ca să înțelegem care sunt argumentele istorice care susțin afirmațiile de mai sus.

Stuttgart, cu rădăcini ce datează încă din secolul al X-lea, a evoluat de-a lungul secolelor într-un centru vibrant al inovației și artelor. În secolul al XVIII-lea, a devenit capitala Ducatului de Württemberg și un important centru cultural și artistic. De-a lungul istoriei sale, orașul a fost influențat de numeroase evenimente, dar a reușit mereu să-și păstreze caracterul distinct și farmecul său unic. Din 1952, Stuttgart a devenit și capitala landului Baden-Württemberg, intrând într-o nouă eră de dezvoltare și prosperitate.

obiective turistice din stuttgart
Foto: Deposit Photos

Aflat în sud-vestul Germaniei, Stuttgart este o comoară a culturii și patrimoniului. Orașul a fost martorul unor evenimente cruciale în istoria țării, iar în prezent strălucește ca un centru al tehnologiei și al artelor, dar și al automobilismului, din moment ce e gazda celebrelor companii Mercedes și Porsche.

Cu o diversitate impresionantă de atracții turistice, vom explora în continuare cele mai frumoase atracții turistice din Stuttgart, vom afla ce să faci și ce să vezi în Stuttgart, vom vedea ce și unde să mănânci în Stuttgart și unde să te cazezi în Stuttgart, oferindu-ți sugestii pentru cele mai bune hoteluri și restaurante din acest oraș.


Zbori la Stuttgart? Găsește cele mai ieftine bilete de avion:

Aici ai cele mai bune hoteluri din Stuttgart!


Harta cu top 10 cele mai frumoase obiective turistice din Stuttgart (zoom pentru detalii)

Cele mai frumoase atracții turistice din Stuttgart

1. Palatul Nou (Neues Schloss)

Palatul Nou Stuttgart
Foto: Deposit Photos

Construit în secolul al XVIII-lea, acest palat baroc este unul dintre ultimele mari palate de oraș din sudul Germaniei. Locația sa impunătoare, pe Schlossplatz, în fața coloanei Jubiläumssäule și a Königsbau, îl face un punct de reper inconfundabil. Inițial, palatul a fost comandat de Ducele Carl Eugen de Württemberg pentru a înlocui Vechiul Castel și a fost proiectat de o echipă de arhitecți talentați, inclusiv Nikolaus Friedrich Thouret, Leopoldo Retti și Philippe de La Guêpière​.

Neues Schloss / Palatul Nou a avut o istorie zbuciumată. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost bombardat sever, rămânând doar o carcasă a ceea ce fusese odinioară. Abia în 1957 s-a decis reconstrucția sa, iar din 1958, sub îndrumarea atentă a lui Horst Linde, palatul a fost refăcut și a devenit sediul guvernului de stat, fiind utilizat de Ministerul de Finanțe și Educație. Cu toate acestea, un adăpost antiaerian sub clădire nu a fost restaurat și a fost demolat în 1958​.

Astăzi, Palatul Nou este deschis publicului prin tururi ghidate speciale. Cu toate acestea, nu există informații disponibile cu privire la prețurile biletelor pentru aceste tururi. Programul de vizitare nu este clar specificat, însă se menționează că palatul este închis în zilele de sărbători și este disponibil doar pentru vizite în cadrul acestor tururi ghidate​​.


Găsește tururi și activități în Stuttgart! Rezervă online, la cele mai bune prețuri, ca să nu stai la cozi!


2. Staatsgalerie Stuttgart

Staatsgalerie Stuttgart
Foto: Canva Pro

Această galerie de artă, inaugurată în 1843, este un adevărat monument al istoriei și culturii. Prin arhitectura sa clasicistă originală și reconstrucția postbelică din 1945-1947, Alte Staatsgalerie (Galeria Veche) a supraviețuit ravagiilor celui de-al Doilea Război Mondial, redeschizându-se în 1948​​. Apoi, în 1984, Staatsgalerie a fost transformată radical prin adăugarea Neue Staatsgalerie (Galeria Nouă), o capodoperă arhitecturală controversată a arhitectului James Stirling. Această extensie găzduiește o colecție impresionantă de artă modernă a secolului XX, cu lucrări ce aparțin unor artiști precum Pablo Picasso sau Joseph Beuys​.

Staatsgalerie Stuttgart
Foto: staatsgalerie.de

Astăzi, Staatsgalerie Stuttgart își întâmpină vizitatorii cu o colecție vastă, incluzând cabinetul de grafică, la un preț accesibil de 7 € pentru adulți și 5 € pentru bilete reduse​. Copiii și tinerii până la vârsta de 20 de ani, precum și deținătorii de Stuttgart Card sau Museumspass beneficiază de intrare gratuită, la fel ca refugiații și posesorii de ErlebnisCard Region Stuttgart​. Orașul respiră prin această galerie, îmbinând trecutul artistic cu prezentul vibrant.

Programul galeriei este convenabil: deschisă zilnic între orele 10:00 și 17:00, cu o prelungire până la 20:00 în serile de joi. Luând o pauză în ziua de luni, galeria îți oferă flexibilitatea de a te bucura de colecțiile sale în majoritatea zilelor săptămânii​. Acesta este locul unde arta întâlnește istoria, într-o simbioză perfectă între vechi și nou.

3. Wilhelma – grădina zoologică și botanică

obiective turistice din stuttgart wilhelma
Foto: Deposit Photos

Fondată inițial în 1829 ca reședință de vară și baie regală pentru Ducele Wilhelm I de Württemberg, grădina Wilhelma s-a dezvoltat sub îndrumarea arhitectului Ludwig von Zanth. Inspirat de stilul maur al Alhambrei din Granada, acesta a creat o oază impresionantă cu o seră și clădiri somptuoase. Cu toate acestea, datorită dificultăților economice, construcția s-a oprit în 1816, iar Wilhelma a devenit doar o altă reședință de vară a Ducilor și mai târziu a regilor Württembergului​.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Wilhelma a suferit daune grave în urma raidurilor aeriene aliate. Grădina și sera au fost larg avariate, iar multe dintre plantele care nu fuseseră mutate în prealabil au fost distruse sau grav afectate. Cu toate acestea, directorul grădinii de atunci, Albert Schöchle, nu doar că a dorit să restaureze grădinile, dar a avut și viziunea de a reintroduce animale pe proprietate​.

Wilhelma ce să faci și ce să vezi în stuttgart
Foto: Deposit Photos

Astăzi, Wilhelma este o grădină zoologică și botanică de renume, cu o varietate impresionantă de animale și plante. În 1949, a avut loc ceremonia de redeschidere, prezentând un acvariu, iar în 1950 a fost dezvăluită o expoziție de păsări. De-a lungul anilor, Wilhelma și-a extins colecția, adăugând expoziții diverse, precum Animalele Poveștilor Germane, Animalele Savanei Africane și Jungla Indiană​.

Wilhelma este deschisă în fiecare zi a anului, cu ore de intrare care variază în funcție de lună și de lumina zilei. Poarta principală deschide la ora 8:15 dimineața, dar orele de închidere variază lunar. Biletele pot fi cumpărate online sau la automatele de bilete, iar tichetele de seară (valabile după ora 16:00) sunt disponibile în timpul sezonului de vârf​​.

Prețurile biletelor diferă în funcție de categorie: adulții și seniorii plătesc 20,00 € în timpul verii și 15,00 € în timpul iernii, iar copiii între 6 și 17 ani plătesc 8,00 € în timpul verii și 5,50 € în timpul iernii. Există, de asemenea, bilete de familie și abonamente anuale la prețuri avantajoase​​​​​​​.

4. Muzeul Porsche

porsche stuttgart museum
Foto: Deposit Photos

Muzeul Porsche din Stuttgart e un sanctuar modern pentru iubitorii de automobile și design. Începuturile lui datează din 1976, când a fost inaugurat un mic muzeu lângă fabrica Porsche. Inițial, era suficient de mare doar pentru a găzdui aproximativ 20 de exponate (rotative) dintr-un stoc de 300 de mașini restaurate. În 2003, s-a început lucrul la conceptul pentru noul Muzeu Porsche, urmărind să ofere o experiență de vizitare îmbunătățită și mai amplă. Situat într-o intersecție proeminentă, chiar în afara sediului central Porsche din Zuffenhausen, noul muzeu, deschis în 2009, acoperă o suprafață de 5600 de metri pătrați și prezintă peste 80 de exponate, incluzând mașini rare și o varietate de modele istorice​​​​​.

porsche stuttgart museum 2
Foto: Deposit Photos

Muzeul Porsche este deschis de marți până duminică, între orele 9:00 și 18:00, cu ultimul bilet vândut la ora 17:30. Lunea este închis.

Prețul biletelor de intrare este de 8 euro pentru adulți și 4 euro pentru tariful redus, iar copiii sub 14 ani beneficiază de intrare gratuită dacă sunt însoțiți de un adult. Dacă ești un vizitator frecvent, poți opta pentru un abonament anual la prețul de 32 euro sau un abonament anual redus la 16 euro​​​.

O vizită la Muzeul Porsche nu este doar o oportunitate de a admira automobilele iconice, ci și de a te bucura de o lecție de istorie a designului și inovației. Acest muzeu reprezintă o punte între trecutul glorioasului brand Porsche și viitorul său promițător, oferind vizitatorilor o perspectivă unică asupra evoluției tehnologice și a designului auto.

5. Turnul TV Stuttgart (Fernsehturm Stuttgart)

turnul tv stuttgart
Foto: Deposit Photos

Turnul TV Stuttgart (Fernsehturm Stuttgart) este un simbol al modernității și inovației în domeniul telecomunicațiilor. Construit între 1954 și 1956, acest turn a fost primul turn de telecomunicații din lume realizat din beton armat. Deși controversat la vremea sa din cauza metodei de construcție și a costurilor uriașe, de 4.2 milioane DM, turnul a devenit un reper reprezentativ al Stuttgartului și a atins înălțimea actuală de 216.61 metri după extinderea antenei, în 1965​​. În 2013, turnul a fost închis publicului pentru revizuirea normelor de siguranță la incendiu, dar a fost redeschis în 2016 cu o intrare renovată și măsuri de siguranță îmbunătățite.

Turnul este deschis zilnic, de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare, de la 10:00 dimineața până la 22:00 seara. Ultima urcare este cu 30 de minute înainte de închidere​. Atracțiile principale sunt, fără-ndoială, puntea de observare și restaurantul, cu o priveliște amplă care se întinde dinspre oraș și valea Neckar spre zona rurală a Suabiei, până la Pădurea Neagră și Odenwald.

Biletele pentru adulți și pensionari costă 10.50 €, iar copiii până la 5 ani au acces gratuit. Pentru copiii cu vârste între 6 și 15 ani, biletul costă 5.50 €​​. De asemenea, sunt disponibile abonamente anuale la prețuri avantajoase: 40.00 € pentru adulți și 20.00 € pentru copii​.

Pentru grupuri de 20 de persoane sau mai multe, prețurile sunt de 8.50 € pentru adulți și 4.50 € pentru copii. Există și bilete de familie la prețul de 30.00 €, care includ părinții și copiii lor până la vârsta de 15 ani​. Reduceri sunt disponibile pentru elevi, studenți, voluntari BFD și persoane cu dizabilități severe, la prețul de 5.50 €, iar însoțitorii esențiali au acces gratuit​.

O vizită la Turnul TV Stuttgart este o oportunitate unică de a admira peisajul urban al orașului de la înălțime, îmbinând istoria cu plăcerile unei experiențe turistice moderne. Pentru a planifica vizita ta și pentru mai multe informații, e recomandabil să accesezi site-ul oficial al turnului.

6. Piața din Stuttgart (Markthalle Stuttgart)

markthalle stuttgart
Foto: Deposit Photos

Una dintre comorile orașului este Piața din Stuttgart (Markthalle Stuttgart), care te așteaptă să-i explorezi bogăția culturală și gastronomică.

Istoria Markthalle se întinde încă din secolul al XIV-lea, când Stuttgart era doar la începuturile sale ca oraș. Agricultura, viticultura și comerțul cu vin, sare și lemn erau baza economică a orașului. În 1914, acest loc emblematic și-a deschis porțile pentru prima dată, fiind proiectat de arhitectul Martin Elsässer. Clădirea, construită în stil Art Nouveau cu grinzi de beton armat și un acoperiș de sticlă, este acum o clădire istorică protejată. Acesta a suferit distrugeri severe în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar a fost reconstruită după război și a devenit monument istoric în 1974.

Astăzi, Markthalle este un loc de întâlnire vibrant și cosmopolit, cunoscut bine dincolo de granițele Stuttgartului. Având două etaje pline de standuri, piața abundă în produse alimentare de tot felul, de la specialități locale la bucate etnice. E un adevărat paradis pentru gurmanzi și iubitorii de cultură culinară​​.

Markthalle te întâmpină cu brațele deschise de luni până vineri între orele 07:30 și 18:30 și sâmbăta de la 07:00 la 17:00. Este un loc perfect pentru a petrece câteva ore, lăsându-te purtat de aromelor și gusturilor autentice​​.

7. Muzeul Mercedes-Benz

muzeul mercedes stuttgart
Foto: Deposit Photos

O altă fascinantă lume a industriei automobilistice din Stuttgart este Muzeul Mercedes-Benz, leagăn al inovației și eleganței auto, care îți oferă o călătorie unică prin istoria și viitorul uneia dintre cele mai celebre mărci auto din lume.

Muzeul Mercedes-Benz, inaugurat pe 19 mai 2006, este mai mult decât un muzeu auto. El este un simbol al orașului Stuttgart, orașul natal al brandului Mercedes-Benz și sediul internațional al Grupului Mercedes-Benz. Clădirea actuală, proiectată de UN Studio, se distinge prin arhitectura modernă și inovatoare. Cu un concept unic în formă de trifoi, care folosește trei cercuri suprapuse cu centrul eliminat pentru a forma un atrium triunghiular, designul său amintește de un motor Wankel. Acest edificiu arhitectural, unde conceptul de expoziție și arhitectura sunt strâns interconectate, găzduiește peste 160 de vehicule, unele dintre ele datând din primele zile ale motorului cu combustie internă​.

muzeul mercedes
Foto: Deposit Photos

Descoperă o colecție impresionantă de mașini clasice și concepte futuriste, fiecare cu povestea sa unică. Muzeul nu este doar un loc pentru admirarea mașinilor, ci și un spațiu unde istoria și inovația se întâlnesc, oferind vizitatorilor o perspectivă detaliată asupra evoluției tehnologice și a designului auto.

Muzeul este deschis de marți până duminică, între orele 9:00 și 18:00, fiind închis lunea. Ultimul bilet se vinde la ora 17:00, iar ultimul lift pleacă la ora 17:20. Prețul unui bilet obișnuit este de 12,00 €, iar cel redus este de 6,00 €, oferind acces la întreaga colecție și expoziții​.

8. Parcul și Palatul Rosenstein

Palatul Rosenstein
Foto: Deposit Photos

Parcul Rosenstein din Stuttgart este o oază de verdeață și istorie care se întinde pe o suprafață impresionantă de 100 de hectare. Acesta a fost creat în stilul unui parc peisagistic englezesc între anii 1824 și 1840, la comanda regelui Wilhelm I de Württemberg. În mijlocul parcului se află Palatul Rosenstein, construit între 1822 și 1830, precum și Muzeul de Stat de Istorie a Științelor Naturale Stuttgart și Grădina Zoologică și Botanică Wilhelma, ambele amplasate în perimetrul parcului. Parcul este cunoscut pentru diversitatea sa de arbori, atât nativi, cât și exotici și este cel mai mare parc de tip grădină englezească din sud-vestul Germaniei.

Parcul Rosenstein este un loc preferat atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști. Este locul perfect pentru a te relaxa, a te plimba prin natură sau a explora atracțiile culturale situate în interiorul său. Fie că ești interesat de istoria naturală, expusă în cadrul Muzeului de Stat de Istorie a Științelor Naturale, sau vrei să te bucuri de frumusețea arhitecturală a Palatului Rosenstein și a Grădinii Rosengarten, parcul oferă o diversitate de activități și peisaje​.

9. Centrul Vechi (Stuttgart-Mitte)

Nu se poate spune cu adevărat că Stuttgart are un „centru vechi”, din cauza faptului că orașul a fost bombardat puternic d eraidurile Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial. Dar inima istorică a orașului, Stuttgart-Mitte, centrul aglomerat al urbei, se concentrează pe impunătoarea piață Schlossplatz, care găzduiește evenimente în aer liber și este dominată de Neues Schloss, palatul din secolul 18. Altes Schloss găzduiește expoziții istorice la Landesmuseum Württemberg, iar arta modernă este expusă la Staatsgalerie și la Kunstmuseum.

Kunstmuseum stuttgart
Kunstmuseum / Foto: Deposit Photos

În Kunstmuseum, cu arhitectura lui modernistă (un cub de sticlă), printre punctele de atracție ale colecției vaste se numără unele dintre cele mai importante lucrări ale artiștilor germani Dieter Roth și Willi Baumeister, precum și cea mai mare colecție de lucrări importante ale lui Otto Dix. Picturile sale satirice portretizează înalta societate germană în perioada de după Primul Război Mondial, iar indicatoarele de interpretare identifică subiecții reali, care includ celebrități ale anilor 1920.

Magazinele principale și restaurantele de top se află pe Königstrasse, cea mai importantă stradă de shopping și, se pare, cea mai lungă stradă pietonală din Germania.

Schlossplatz stuttgart
Schlossplatz / Foto: Canva Pro

Schlossplatz: Inima centrului orașului Stuttgart este Schlossplatz, o vastă piață deschisă, înconjurată de clădiri ce datează din trecutul Stuttgartului ca capitală ducală și regală. Aici se află Neues Schloss, palatul impresionant în stil baroc târziu, terminat în 1807 și acum folosit de Guvern. Piața este populară pentru relaxare, cu peluze verzi și bănci, iar în luna noiembrie se transformă într-un popular târg de Crăciun, cu un sat în miniatură și un patinoar​.

Altes Schloss stuttgart
Altes Schloss / Foto: Canva Pro

Altes Schloss și Landesmuseum: Schlossplatz este dominată de masivul Altes Schloss sau Castelul Vechi. Nu există nicio urmă a originilor sale din secolul al X-lea; clădirea existentă, cu frumoasa sa curte înconjurată de multiple arcade, a fost construită între anii 1553-78.

Structura impresionantă găzduiește în prezent Landesmuseum Württemberg, cu fascinantele sale colecții de artă medievală, instrumente muzicale, ceasuri, precum și magnifica coroană regală din Württemberg și bijuteriile coroanei.

Deosebit de interesante sunt colecțiile arheologice, cu artefacte rare care urmăresc locuitorii preistorici din peșterile din munții Șvabi, inclusiv cele mai vechi opere de artă umană din lume. Piesele celtice, romane și medievale ulterioare includ bogate descoperiri funerare de arme și bijuterii.

Colecția de sticlă modernă se numără printre cele mai bune din Europa, iar o colecție superbă de costume și textile se concentrează pe țesăturile decorative europene din secolul al XVIII-lea și pe textilele din perioada Art Nouveau. În aripa sudică se află biserica palatului din secolul al XVI-lea, cu morminte ale foștilor rezidenți celebri și ale regalității.

Schillerplatz stuttgart
Schillerplatz / Foto: Canva Pro

Schillerplatz și Stiftskirche: Un alt punct focal este Schillerplatz, o piață veche înconjurată de Alte Kanzlei și Fruchtkasten, o veche clădire din 1390. Piața veche găzduiește un monument dedicat lui Friedrich Schiller, poet, filozof, istoric și dramaturg – unul dintre cei mai cunoscuți giganți culturali ai Germaniei. În piață se organizează o piață de flori în diminețile de marți, joi și sâmbătă, iar în decembrie se alătură Schlossplatz și Marktplatz, ca sediu al pieței de Crăciun.

O latură a pieței este formată de Alte Kanzlei (Cancelaria Veche), iar pe latura de sud-vest se află vechea Fruchtkasten (grânarul), datând din 1390, și, adiacent, corul bisericii Stiftskirche.

Aici se află și Stiftskirche, o biserică cu două turnuri impunătoare, care domină rămășițele vechiului oraș Stuttgart. Biserica, fondată în secolul al XII-lea pe locul unei biserici mai vechi din secolul al X-lea, a fost reconstruită în stil gotic târziu în secolul al XV-lea și reconstruită în 1958 după ce a fost grav avariată în Al Doilea Război Mondial​.

10. Palatul Solitude (Schloss Solitude)

solitude palace stuttgart
Foto: Deposit Photos

Palatul Solitude (Schloss Solitude) din Stuttgart este o atracție turistică deosebită, cu o istorie captivantă și o prezență arhitecturală impresionantă.

Acest palat în stil rococo a fost comandat de Charles Eugene, Duce de Württemberg, fiind construit între anii 1764 și 1769. Proiectat de arhitecții Johann Friedrich Weyhing și Philippe de La Guêpière, palatul a fost conceput ca un loc pentru vânătoare și relaxare. La Guêpière a părăsit Württembergul pentru Paris în 1768 fiind succedat ca arhitect al curții și director de construcții la Solitude de studentul său, Reinhard Heinrich Ferdinand Fischer. În secolul al XX-lea, palatul a fost abandonat, grădinile au căzut în paragină și frescele de pe tavan realizate de Nicolas Guibal au fost în mare parte distruse de daunele provocate de apă​.

Între anii 1972 și 1983, guvernul Baden-Württemberg a restaurat interioarele palatului. Astăzi, castelul este sediul Academiei Castel Solitude, fondată în 1990, o „Villa Massimo” șvabă pentru deținătorii de burse de artă din întreaga lume, care au primit spațiu de locuit, de lucru și de expunere în clădirile cavalerilor​.

Palatul Solitude este deschis pentru vizitatori din aprilie până în octombrie, de marți până sâmbătă între orele 09:00 și 12:00 și de la 13:30 la 17:00, iar duminica între orele 09:00 și 17:00. În perioada noiembrie – martie, programul este de marți până sâmbătă de la 13:30 la 16:00 și duminica de la 10:00 la 16:00. Vizitele în interiorul clădirii sunt posibile doar în cadrul tururilor ghidate​.

Ce să mănânci în Stuttgart. Cele mai bune restaurante din Stuttgart

În Stuttgart te așteaptă o experiență culinară autentică și diversă. Printre preparatele tradiționale pe care trebuie să le încerci se numără Spätzle, niște găluște din făină, și Zwiebelrostbraten, o friptură de vită cu ceapă. De asemenea, nu rata Flädlesuppe, o supă cu tăiței lungi, și Rote Linsensuppe, o supă simplă de linte roșie, morcovi și ceapă, deosebit de populară în lunile de iarnă. În plus, Maultaschen, colțunașii umpluți cu carne și legume, sunt o alegere excelentă​​​​​​​​​.

Cei care vizitează Stuttgart se vor întreba probabil unde să mănânce. Care sunt cele mai bune restaurante din Stuttgart? TripAdvisor recomandă,printre altele, următoarele trei restaurante de top în Stuttgart:

5 Gourmet Restaurant & Bar

5 stuttgart
Foto: 5.fo

Acest restaurant oferă o bucătărie internațională și europeană cu opțiuni sănătoase, fiind renumit pentru preparatele sale creative și inovative. Parmigiano foam soup cu ulei de arpagic și risotto cu șofran și ou poșat sunt doar câteva din delicatesele lor. Situat pe Bolzstrasse 8, 70173 Stuttgart, acest loc este ideal pentru o experiență culinară deosebită​​.

Sushi ONE

Dacă ești în căutarea unei experiențe culinare japoneze și asiatice, Sushi ONE este alegerea perfectă. Acest restaurant, situat pe Marienstr. 28, 70178 Stuttgart, oferă o gamă largă de sushi, fructe de mare și alte delicatese asiatice, având opțiuni și pentru vegetarieni și vegani​.

Zum Ackerbuerger

Pentru o gustare autentică germană și central-europeană, Zum Ackerbuerger este locul ideal. Meniul lor include preparate locale și oferă opțiuni pentru diete speciale, inclusiv vegetariene și vegane. Restaurantul este situat pe Spreuergasse 38, 70372 Stuttgart​.

Unde să te cazezi în Stuttgart. Cele mai bune hoteluri din Stuttgart

În Stuttgart, orașul care îmbină armonios tradiția și modernitatea, opțiunile de cazare sunt la fel de diverse și pline de farmec. Iată trei dintre cele mai bune hoteluri care îți vor face șederea de neuitat:

Hotel Azenberg 4*

azenberg hotel
Foto: Booking.com

Acest hotel de tip bed and breakfast este situat într-o zonă liniștită, la doar 15 minute de mers pe jos de centrul orașului și de gara din Stuttgart. Hotelul Azenberg îți oferă o oază de relaxare, cu o piscină cu apă turcoaz și un spa dotat cu saună, baie de aburi și duș experiențial. Camerele sunt modern echipate, asigurând un confort deosebit. Dacă vrei să te răsfeți cu masaje calificate și tratamente de înfrumusețare, acesta este locul perfect. Adresa hotelului este Seestr. 114-116, 70174 Stuttgart​.


Le Meridien Stuttgart 5*

le meridien hotel
Foto: Booking.com

Localizat pe Willy-Brandt-Str. 30, acest hotel combină eleganța cu dotări moderne, oferind o experiență de cazare de lux. Ai la dispoziție o piscină interioară, un centru fitness și un spa cu diverse facilități, inclusiv o saună și un jacuzzi. Hotelul oferă și opțiuni de luat masa, iar pentru cei care călătoresc în scop de afaceri, sunt disponibile un centru de afaceri și săli de conferințe. Este locul perfect pentru a te relaxa după o zi plină de explorări prin Stuttgart​.


Steigenberger Graf Zeppelin 5*

Steigenberger hotel
Foto: Booking.com

Situat pe Arnulf-Klett-Platz 7, acest hotel este una dintre locațiile de top din metropola șvabă. Combinând eleganța atemporală cu designul modern, hotelul dispune de 52 de camere luxoase și 26 de suite care emană confort și ospitalitate. Facilitățile includ două restaurante cu preparate din bucătăria șvabă și internațională, un lounge exclusivist pentru fumători de trabucuri, un spa impresionant și 11 săli de conferințe moderne. Este locul ideal pentru cei care caută un amestec între confortul de acasă și servicii de top​​.


Aceste hoteluri nu doar că oferă facilități excelente și un confort deosebit, dar sunt și amplasate strategic pentru a-ți oferi acces facil la atracțiile orașului.

13 lucruri interesante despre Stuttgart

primaria stuttgart
Primăria din Stuttgart / Foto: Deposit Photos

Originea numelui: Numele Stuttgart provine din cuvântul vechi german „stuotgarten”, care înseamnă „curte de armăsari” și îi este atribuit Ducelui Liudolf de Swabia, care a fondat orașul în secolul al X-lea și care creștea cai de război. În consecință, pe emblema orașului este un armăsar negru, recunoscut de oamenii din întreaga lume, deoarece este prezent și pe logo-ul Porsche, marcă de autombile care provine tot din zona Stuttgart.

Vinăria municipală: Stuttgart este singurul oraș german cu o vinărie municipală, Weingut der Stadt Stuttgart, producătoare a celebrelor soiuri de vinuri Trollinger și Riesling, și care oferă vizite ghidate și degustări de vinuri.

Leagănul automobilului cu motor pe benzină: Stuttgart este considerat locul de naștere al automobilului cu motor pe benzină, cu Karl Benz și Gottlieb Daimler, doi pionieri ai industriei auto, amândoi originari din acest oraș.

Centru de cercetare și inovație: Stuttgart are cea mai mare densitate de organizații științifice, academice și de cercetare din Germania, incluzând Universitatea Stuttgart și Institutul Max Planck.

Diversitate culturală: Aproximativ 40% din rezidenții orașului (sau 60% dintre persoanele sub 18 ani) provin din străinătate, aproape dublu față de media națională germană.

Comerțul duminical: În Stuttgart, ca și în majoritatea Germaniei, magazinele și afacerile sunt închise duminica, zi tradițională de odihnă și timp petrecut în familie.

Peisaj urban unic: Datorită topografiei sale unice, cu clădiri și străzi construite pe dealuri abrupte și văi, Stuttgart este adesea numit și „orașul văilor”.

Arbori mamut: Orașul găzduiește mai mulți arbori mamut sau sequoia gigantea, care sunt nativi din Statele Unite și pot ajunge la înălțimi de până la 100 de metri.

Unul dintre cele mai verzi orașe din Europa: Cu peste 300 de parcuri și grădini, inclusiv Schlossgarten și Killesberg Park, orașul este înconjurat de păduri pitorești și podgorii.

A doua sursă de apă minerală din Europa: Stuttgart are 14 izvoare de apă minerală, fiind al doilea mare furnizor de apă minerală din Europa.

Fernsehturm, un pionier: Turnul de televiziune Fernsehturm din Stuttgart a fost primul turn de televiziune din beton din lume, cu o înălțime totală de 283m, acesta influențând designul altor turnuri de televiziune la nivel mondial.

Un oraș al scărilor: Datorită dealurilor și colinelor pe care este construit, Stuttgart are peste 400 de seturi de scări exterioare, totalizând aproximativ 20 de kilometri – distanță totală în cazul în care ar trebui să le urci pe toate.

Concluzie

Piata de Craciun obiective turistice din stuttgart
Piață de Crăciun în Stuttgart / Foto: Deposit Photos

După ce ai explorat minunile și comorile Stuttgartului, este clar că acest oraș înseamnă mult mai mult decât suma atracțiilor sale. Fie că te plimbi prin străzile istorice din centru, te relaxezi în „verdele” Parcului Rosenstein sau te minunezi de inovațiile de la Mercedes-Benz Museum, Stuttgart te invită să trăiești fiecare experiență din plin.

Orașul acesta, cu o inimă pulsând între tradiție și modernitate, te așteaptă să-i descoperi secretele și să te bucuri de ospitalitatea sa neegalată. Așadar, când te vei întoarce acasă, vei purta cu tine nu doar amintiri legate de cele mai frumoase obiective turistice din Stuttgart, ci și o bucată din spiritul vibrant al unui oraș care așteaptă să fie redescoperit la fiecare vizită.


Acest articol a fost scris de pe un laptop ASUS ZenBook Pro 14 Duo.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!