deck cards
News Stiri TukTuk

Industria pokerului și a jocurilor de noroc în România

La noi în țară, pokerul face parte din aceeași categorie cu restul jocurilor de noroc și funcționează sub aceeași legislație. În ultimul deceniu, piața jocurilor de noroc a ajuns să fie o parte importantă în economia României.

De curând, aceasta s-a bucurat de o creștere fenomenală, mai ales la nivel online. Campionatul de fotbal Euro 2020 a ajutat-o să crească cu 90%, și în prezent este estimată să valoreze peste un miliard de dolari. Această creștere e cu adevărat remarcabilă dacă luăm în considerare faptul că industria jocurilor de noroc online a fost legalizată abia în 2010.

zaruri

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este singura instituție care se ocupă de reglementarea și supravegherea acestei industrii. Firmele străine și locale care activează sau vor să activeze la noi în țară trebuie să obtină licențe și aprobări de la ONJN pentru a funcționa legal.

Piața jocurilor de noroc și economia României

Aproape 8% din populația țării participă în mod constant la jocuri de noroc. Conform datelor oferite de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în România sunt înregistrate, în mod legal, aproape 700 de firme dedicate jocurilor de noroc. Multe dintre ele își desfășoară activitatea online și specializate pe poker, în mod special pe Texas Hold’em. Aproape 22.000 de angajați sunt înregistrați să lucreze în cadrul acestor companii. În 2021, cifra de afaceri a pieței jocurilor de noroc a depășit 2 miliarde de dolari.

Industria jocurilor de noroc este un plătitor de top la bugetul țării, ea contribuind cu venituri considerabile la economia României, an de an, prin taxe, impozite, și prin sumele primite pentru eliberarea licențelor. Și nu numai atât. Cum întreg sectorul dedicat jocurilor de noroc include și Loteria Română și jocurile de bingo, el asigură peste 45000 de locuri de muncă și salarii impozabile. În 2020, acestea au contribuit la buget cu peste 600 milioane de dolari provenind din taxe și impozite. Piața jocurilor de noroc este înregistrată cu un grad de colectare de peste 99%.

În mediul online suntem un model european de urmat

Foarte puține țări europene reușesc să aibă această industrie atât de bine pusă la punct în mediul virtual precum România. Datorită legislației bine stabilite, nivelul de colectare a taxelor și impozitelor provenite de la jocurile de noroc de pe internet este foarte ridicat. Accesul la website-uri nelicențiate de ONJN este strict interzis, asigurându-se astfel pasionaților pokerului și jocurilor de noroc o experiență online corectă și sigură.

ruleta

Implementarea programului Joc Responsabil de ONJN a contribuit la o educare mai bună a iubitorilor de jocuri de noroc. La rândul lor, operatorii de jocuri de noroc își îmbunătățesc permanent platformele și serviciile, oferind în același timp o gamă cât mai atractivă și variată de premii și bonusuri de înscriere.

Jocurile de noroc și turismul

România se află pe locul 47 în domeniul jocurilor de noroc la nivel mondial. Creșterea colosală a industriei pare să fie promițătoare și din punctul de vedere al turismului. Deși, în momentul de față, majoritatea cazinourilor importante se află în capitală, asta nu înseamnă că acest lucru nu se va schimba pe viitor.

Recent, în circuitul turneelor internaționale de poker apare și numele țării noastre. În 2017, cu ocazia promovării brandului Pokerstars Festival, Pokerstars a inclus România ca țară participantă. Vara aceasta, în București, 888 a organizat un eveniment live din cadrul turneelor sale, iar capila noastră apare acum alături de Madrid, Barcelona și Londra în programa turneelor de poker offline ale anului 2023.

Companii online de jocuri de noroc și poker în România

Deoarece Internetul este acum accesibil oricui, unii jucători preferă versiunile online ale jocurilor de noroc. Aici poți juca în siguranță, anonimitate și discreție. Platformele online au o gamă mai variată de jocuri, și oferă bonusuri și promoții avantajoase. Ele îți acordă și posibilitatea de a primi câștiguri și jackpoturi valoroase. Unele dintre ele imită viața reală și îți pun la dispoziție și ocazia de a juca cu dealer live. În plus, cele mai multe website-uri au instrucțiuni și sfaturi care te pot ajuta să-ți îmbunătățești strategia de joc, ceea ce nu poate fi decât spre beneficiul tău. 

deck cards

La noi în țară, cele mai cunoscute și apreciate platforme de jocuri de noroc online sunt SuperBet, Fortuna, SportingBet, WinMasters și MaxBet.

Datorită aspectului promițator al industriei jocurilor de noroc, multe companii online de poker renumite aleg să-și desfășoare activitatea și pe teritoriul țării noastre. Pokerstars, 888 și partypoker fiind numai câteva dintre ele.

Indiferent de unde alegi să joci, online sau offline, acasă sau la fața locului, jocurile de noroc trebuie săvârșite în mod legal și în siguranță. Înainte să accesezi un website dedicat jocului de noroc, trebuie să verifici dacă se află pe lista ONJN. Numai așa îți poți asigura o experiență cât mai plăcută și fără probleme.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Booking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!