matrică ungaria
In masina News

Călătorie cu mașina în Ungaria? Nu uita să-ți cumperi matrică pentru autostradă!

Ungaria este una dintre țările europene care atrage anual un număr mare de turiști. Ca și orice altă țară, deține autostrăzi cu porțiuni de drum taxabile. Dacă urmează să călătorești în Ungaria sau doar să o tranzitezi, este bine să te asiguri că achiți toate taxele de drum aferente. Cumpără-ți matrică online din timp și evită amenzile pentru a te bucura de o călătorie fără griji. Iată ce trebuie să știi despre utilizarea autostrăzilor în Ungaria.

De ce este important să deții o matrică valabilă?

Traversarea autostrăzilor ungurești fără matrică sau cu o vignetă expirată îți poate aduce amenzi semnificative. Poliția rutieră din Ungaria are în funcțiune un sistem avansat de monitorizare a traficului, inclusiv camere de luat vederi care scanează plăcuțele de înmatriculare pentru a verifica dacă autovehiculele sunt înregistrate corespunzător. 

Pentru a evita orice amendă, descoperă din timp informații vigneta pentru a circula regulamentar. Desigur, se poate întâmpla să uiți achitarea taxei din cauze oboselii, stresului sau dorinței de a ajunge cât mai repede la destinație. Nu trebuie să te îngrijorezi însă, fiindcă din momentul în care ai intrat pe autostradă, ai la dispoziție 60 de minute în care să-ți achiziționezi matrica. Ulterior, ești pasibil de amendă, care, în funcție de capacitatea vehiculului tău, pornește de la 16220 forinți și poate ajunge până la 72950 forinți. 

Există zone de drum pe autostradă ce nu necesită taxe?

Ungaria are câteva zone de drum netaxabile și este bine să le cunoști dacă urmează să le tranzitezi. Printre acestea se numără autostrăzile M31 și M8, în totalitate, precum și anumite porțiuni ale drumului expres M0, cum ar fi cea dintre drumul principal numărul 1 și autostrada M5, tronsonul dintre M4 (drum expres) și autostrada M3, și podul Megyeri. De asemenea, porțiunea de sud-vest a orașului Pécs pentru autostrada M60 și tronsonul Kaposvár pentru drumul expres M9, sunt și ele scutite de plată. În plus, două drumuri expres, precum M9 între drumul principal numărul 6 și numărul 51 și M4 între Vecsés și șoseaua care se îndreaptă către Aeroportul Internațional Liszt Ferenc Budapesta, sunt scutite de taxe pe anumite porțiuni bine stabilite.

Cum să obții o vignetă Ungaria? 

Dacă urmează să călătorești cu mașina în Ungaria, ai la dispoziție mai multe variante de a cumpărare matrica pentru autostradă. Poți să achiziționezi online vigneta ungaria, înainte de a intra în Ungaria, pentru a evita să cauți puncte de vânzare în drumul tău. Site-urile facilitează cumpărarea online și oferă opțiuni de plată variate pentru a satisface nevoile tuturor călătorilor.  Prețurile vignetei variază în funcție de durata de utilizare și tipul de vehicul. Poți achiziționa vignetă pentru 10 zile, o lună, un an, combinată sau vignetă județeană. Aceasta din urmă este valabilă tot un an de zile și poți circula în toate județele precizate în momentul achiziționării.  De asemenea, poți achiziționa matrica de la benzinăriile din România, aflate aproape de granița cu Ungaria. 

Deci, dacă planifici să călătorești în Ungaria cu mașina, nu uita să îți achiziționezi matrica online înainte de a pleca. Este un pas simplu și important pentru a te bucura de o experiență de călătorie plăcută și fără griji pe autostrăzile frumoase ale Ungariei. Așa că pregătește-ți mașina, obține vigneta online și bucură-te de explorarea acestei țări fascinante!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

vasco banner
banner animawings

Caută zboruri și hoteluriBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!