locuri de vizitat în Europa pentru familiile cu copii
Foto: Canva Pro
News Stiri TukTuk

8 locuri de vizitat în Europa pentru familiile cu copii

Europa oferă o mulțime de destinații minunate pentru familiile cu copii, care îmbină distracția, educația și experiențele memorabile. Una dintre aceste destinații este Paris, capitala Franței, unde familiile pot vizita repere celebre, precum Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și Disneyland Paris, ca să nu vorbim de faptul că o activitate obligatorie în Paris este efectuarea de croaziere pe fluviul Sena, care oferă o perspectivă unică asupra frumuseții orașului.

O altă opțiune fantastică este Londra, cu muzeele sale de clasă mondială, precum British Museum și Muzeul de Istorie Naturală, care oferă expoziții interactive adaptate pentru copii. În orașul de pe Tamisa familiile se pot bucura, de asemenea, de o vizită la faimosul Palat Buckingham, la Turnul Londrei și la fermecătorul Harry Potter Studio Tour.

Pentru cei care caută o experiență de basm, Copenhaga, este un alt oraș ideal. Capitala Danemarcei găzduiește Grădinile Tivoli, un parc de distracții fermecător, cu atracții palpitante și grădini frumoase. Familiile pot vizita, de asemenea, statuia Micii Sirene și pot explora coloratul port Nyhavn, cu casele sale pastelate și atmosfera fermecătoare.

Copenhaga nyhavn
Cartierul Nyhavn, din Copenhaga / Foto: mammuth

În Barcelona, Spania, familiile cu copii se pot cufunda în lumea minunilor arhitectonice unice ale lui Antoni Gaudí, de la senzaționalul Parc Güell la magnifica Sagrada Familia. Orașul se mândrește, de asemenea, cu plaje frumoase, unde copiii se pot bucura de joaca în nisip și de înotul în Marea Mediterană.

Nu în cele din urmă, München oferă un amestec perfect de istorie și divertisment. Familiile pot explora fascinantul Muzeu BMW, se pot bucura de un picnic în Grădina Engleză și pot vizita Palatul Nymphenburg, de renume mondial, cu spectaculoasele sale grădini. Dar opțiunile sunt mult mai multe. Hai să vedem opt dintre acestea.

Locuri de top de vizitat în Europa pentru familiile cu copii

1. Palatul Topkapî, Istanbul

topkapi
Palatul Topkapî / Foto: Canva Pro

Palatul Topkapî, din Istanbul, este un remarcabil sit istoric care a servit drept reședință principală a sultanilor otomani timp de secole. Acest palat măreț, cu arhitectura sa uimitoare și curțile somptuoase, oferă vizitatorilor o incursiune în opulența Imperiului Otoman. Turiștii pot explora camerele complex decorate ale palatului, pot admira colecția rafinată de artefacte și se pot plimba prin frumoasele grădini.

Pentru a vizita această atracție emblematică, este recomandat să cumperi bilete la Palatul Topkapi din Istanbul în avans, lucru care-ți va permite să sari peste cozile de așteptare și să profiți la maximum de timpul petrecut explorând istoria bogată și patrimoniul cultural păstrat între zidurile sale.

2. Disneyland, Paris

disneyland
Disneyland / Foto: Craig Adderlay

Disneyland Paris este o destinație magică, menită să aducă la viață visele Disney. Acest parc tematic încântător oferă o lume a fanteziei, aventurii și divertismentului pentru întreaga familie. De la atracții clasice, precum Space Mountain și Pirații din Caraibe, până la personaje Disney îndrăgite și parade încântătoare, Disneyland Paris promite distracție și emoții fără sfârșit. Adâncește-te în magie și creează amintiri de neuitat pentru întreaga familie!

3. Muzeul de Istorie Naturală, Londra

muzeul de istorie naturala londra
Muzeul de Istorie Naturală Londra / Foto: Canva Pro

Muzeul de Istorie Naturală din Londra este un tezaur de cunoștințe și descoperiri. Acesta găzduiește o vastă colecție de specimene, inclusiv schelete de dinozauri, exponate de animale și minuni geologice, oferind o experiență educativă și captivantă pentru vizitatorii de toate vârstele. Explorează sălile impresionante, admiră scheletul balenei albastre și pătrunde în lumea fascinantă a istoriei naturale.

4. Castelul Edinburgh, Scoția

castelul edinburgh
Castelul Edinburgh / Foto: rabbit75

Cocoțat pe vârful Castle Rock din capitala Scoției, Castelul Edinburgh este o fortăreață magică, încărcată de istorie. Acest reper maiestuos oferă priveliști uluitoare asupra orașului și găzduiește atracții semnificative, precum Bijuteriile Coroanei, Piatra Destinului și Muzeul Național de Război. Descoperă patrimoniul bogat al Scoției, explorează zidurile antice ale castelului și ascultă poveștile captivante ale acestei fortărețe istorice.

5. Parcul Güell, Barcelona

parc guell
Parc Guell / Foto: MasterLu

Parcul Güell din Barcelona este o capodoperă a renumitului arhitect Antoni Gaudí. Acest parc plin de culoare pune în valoare stilul arhitectural unic al celui care și-a pus amprenta asupra orașului catalan, îmbinând natura și designul într-un mod armonios. Vizitatorii se pot plimba printre structurile acoperite cu mozaicuri, pot colinda frumoasele grădini și se pot bucura de priveliști panoramice ale orașului. Parcul Güell este o adevărată capodoperă artistică și o atracție de top care nu trebuie ratată de către familiile cu copii care ajung în Barcelona.

6. La Sagrada Familia, Barcelona

sagrada familia
Sagrada Familia / Foto: TomasSereda

Cel mai celebru punct de reper al Barcelonei, La Sagrada Familia, este o bazilică extraordinară proiectată de același Antoni Gaudi. Această capodoperă neterminată este o fuziune a stilurilor gotic și Art Nouveau, cu fațade complexe și interioare maiestuoase. Turlele înalte, sculpturile detaliate și vitraliile magnifice care umplu bazilica sunt doar câteva dintre elementele care sunt admirate de cei care vizitează, indiferent că sunt adulți sau copii. Fii martor la construcția aflată în derulare și minunează-te de geniul arhitectonic al lui Gaudi.

7. Castelul Neuschwanstein, Germania

castelul Neuschwanstein
Castelul Neuschwanstein / Foto: Canva Photos

Amplasat în pitorescul Alpilor bavarezi din Germania, Castelul Neuschwanstein este o fortăreață de basm care pare desprinsă dintr-o carte de povești. Acest castel iconic, construit de regele Ludovic al II-lea, prezintă o arhitectură care îți taie respirația, interioare somptuoase și priveliști montane uimitoare. Explorează încăperile ornamentate, plimbă-te pe domeniul fermecător al castelului și adâncește-te în atmosfera romantică a acestei destinații încântătoare.

8. Palatul Schönbrunn, Austria

schonbrunn
Palatul Schonbrunn / Foto: Andrey Khrobostov

Magnificul palat baroc Schönbrunn, din Viena, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cu grădinile sale încântătoare, interioarele opulente și istoria fascinantă, Schönbrunn oferă o incursiune în măreția istorică a dinastiei Habsburgilor. Admiră camerele frumos conservate, plimbă-te prin parcul extins și asistă la un concert de muzică clasică în Orangerie. Palatul Schönbrunn este o adevărată bijuterie arhitectonică a Vienei și o mărturie a patrimoniului cultural bogat al Austriei.

Citește și: 15 dintre cele mai instagramabile locuri din Europa

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!