incaltaminte columbia
News Stiri TukTuk

Ghete de turism – nu numai pentru traseu!

An de an, numărul persoanelor interesate de activitățile în aer liber este în creștere, drumețiile sunt în plină dezvoltare și mai toată lumea pleacă în excursii mai scurte sau mai lungi. De ce avem nevoie pentru a parcurge confortabil următorii kilometri de trasee, poteci și drumuri? Încălțăminte confortabilă care oferă confort și siguranță! Pe ce să ne bazăm? Încălțămintea concepută cu gândul la turism.

Tipuri de încălțăminte pentru plimbări

Ghetele turistice pot fi clasificate în diferite categorii. Pe genuri: ghete turistice pentru femei și ghete turistice pentru bărbați. Croiala: înalte sau joase, pentru condiții termice. Indiferent de preferințele noastre, o încălțăminte bună va avea întotdeauna caracteristici specifice care ne vor permite să ne păstrăm confortul cât mai mare în timp ce parcurgem kilometri de trasee montane. La ce anume ar trebui să fim atenți?

Talpă aderentă și rezistentă

incaltaminte columbia

De departe, unul dintre cele mai importante elemente ale încălțămintei turistice este talpa. Scopul său este de a ne susține mersul, de a ne oferi confort și de a face față cu brio diferitelor suprafețe. Atunci când vă alegeți încălțămintea, merită să acordați puțină atenție. În primul rând, talpa unui pantof bun ar trebui să fie bine definită, să ne permită să menținem o aderență bună atât pe uscat, cât și pe umezeală. Multe modele au elemente care vă permit să parcurgeți confortabil distanțele plănuite indiferent de traseele alese, de exemplu, încălțăminte Salomon.

Un alt element important este amestecul de cauciuc potrivit. Producătorii trebuie să caute cea mai eficientă soluție posibilă, menținând în același timp o durabilitate ridicată. Prin urmare, multe modele de încălțăminte folosesc soluții de la producători externi, cum ar fi Vibram sau Pomoca, de exemplu. Tălpile pantofilor de la producătorii de renume oferă o aderenta excelentă și o durabilitate ridicată, astfel încât pantofii ne slujesc o perioadă lungă de timp.

Partea superioară asigură confort

În funcție de anotimp, alegem diferite modele de încălțăminte. În timpul verii ne vom aștepta la proprietăți complet diferite de la noii noștri pantofi decât în timpul iernii, nu-i așa? În timpul verii, vom dori o circulație excelentă a aerului pentru a ne menține picioarele la o temperatură confortabilă și răcoroasă. Acesta este motivul pentru care încălțămintea de vară este adesea fabricată din materiale ușoare și plasă respirabilă, de exemplu, încălțăminte Columbia. Pantofii pentru drumeții de iarnă, pe de altă parte, sunt concepuți pentru a ne proteja picioarele de frig și umiditate și, prin urmare, fețele lor trebuie să fie confecționate din materiale mai rezistente și mai puțin respirabile, adesea din piele. În plus, de multe ori trebuie să purtăm crampoane cu cizme de iarnă, așa că o parte superioară puternică este esențială.

Încălțăminte cu sau fără membrană?

incaltaminte salomon

Mulți oameni nu știu pentru ce model să opteze atunci când își aleg noul pantof pentru drumeție. Ar trebui să aleagă un produs cu sau fără membrană? Ei bine, nu este o întrebare la care să răspundem ușor, pentru că totul depinde de condițiile pe care le întâlnim în timpul drumeției, iar vremea ne poate juca feste, nu-i așa?

Încălțămintea fără membrană va funcționa cel mai bine în condiții uscate și la temperaturi mai ridicate. Acest lucru se datorează faptului că o membrană va fi întotdeauna o barieră suplimentară care va reduce respirația încălțămintei noastre și, prin urmare, va crește probabilitatea de supraîncălzire a picioarelor. Așadar, dacă mergem în excursii pe vreme bună și mai ales în lunile de vară, încălțămintea fără membrană va fi alegerea potrivită pentru noi. Dacă ne prinde o ploaie torențială și pantoful se udă, acesta se va usca mult mai repede decât un produs cu membrană!

Pe de altă parte, încălțămintea cu o membrană de înaltă calitate (modelele cu membrana GORE-TEX sunt deosebit de apreciate în acest caz) va funcționa bine atunci când vremea este mai rece și se așteaptă ploaie. Membrana va forma o barieră de nepătruns împotriva apei! Cu toate acestea, dacă purtați ghete joase, merită să investiți în parazapezi suplimentari pentru a preveni pătrunderea apei din partea de sus a încălțămintei!

La ce altceva trebuie să fiti atent?

Atunci când alegem încălțămintea pentru drumeții, ar trebui să acordăm adesea atenție micilor detalii. În afară de talpă, de partea superioară și de prezența unei membrane, unul dintre cele mai importante elemente sunt șireturile sau, mai exact, sistemul de șireturi. Acest lucru se datorează faptului că unele cizme pot fi echipate cu sisteme Quick Lace, care implică strângerea șireturilor cu un buton sau fermoar. Alte modele pot avea un sistem de șiret alungit spre vârf, care amintește foarte mult de cel folosit la cizmele de alpinism. Un accesoriu ineficient? Categoric nu, pentru că nu ai cum să parcurgi confortabil traseul cu ghete nepotrivite! Un bun sistem de șiret este conceput pentru a se adapta la forma piciorului pe întreaga lungime a încălțămintei!

Atunci când ne deplasăm pe teren, vom aprecia cu siguranță protecția părților sensibile ale părții superioare și ale degetelor, care vor proteja încălțămintea de deteriorări ușoare și pe noi de răni dureroase. Atunci când alegeți încălțăminte, merită să acordați atenție și talpii din interiorul pantofului. Grosimea sa adecvată va permite o amortizare sporită a pașilor noștri, în plus, mulți producători oferă pantofi trekking cu soluții antibacteriene! În magazin 8a.ro veți găsi cizme dotate cu cea mai bună tehnologie și realizate din materiale durabile.

Sursă foto: Columbia și Salomon

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!