studentii moxy
Studentii Moxy
News Stiri TukTuk

Moxy Bucharest Old Town Hotel lansează burse de studii pentru studenții din domeniul turismului și ospitalității

Moxy Bucharest Old Town, unul dintre cele mai noi hoteluri din București, care face parte din renumitul lanț hotelier internațional Marriott, sub umbrela Apex Alliance, organizează burse de studii pentru studenții Universității Româno-Americane din capitală, cu profil turistic, care își doresc să practice și să învețe despre meseriile din sectorul turistic al ospitalității.

Atât în timpul pandemiei COVID 19, cât și după, unele dintre cele mai afectate domenii a fost cel hotelier și HORECA. Pe parcursul acestei perioade de instabilitate, foarte mulți oameni au fost nevoiți să-și părăsească locurile de muncă din ospitalitate și să se îndrepte spre alte domenii, care ofereau o siguranță la momentul respectiv. Pandemia a fost cauza pierderii echilibrului din această branșă, care a creat un vid în recrutarea resurselor umane.

roxana visan
Roxana Vișan, GM Moxy

Moxy Bucharest Old Town are în spate o echipă dinamică, tânără și fresh, din care face parte unul dintre cei mai tineri general manageri din țară. Acesta este un exemplu concret pentru studenții care se alătură programelor noastre de scholarship și internship.

„Ultimii ani de pandemie și post-pandemie au generat o creștere a reticenței în alegerea turismului ca domeniu profesional, în rândul tinerilor, și o creștere a reconversiei profesionale în rândul experților din industrie. În același timp, așteptările oaspeților au crescut. Obiectivul nostru este să oferim servicii de calitate și să transformăm o călătorie într-o experiență în sine pentru toți cei care ne trec pragul. Pentru a ne putea atinge obiectivele, avem nevoie de echipe de tineri cu o viziune nouă, cu energie și dedicație, care-și doresc să se dezvolte din punct de vedere profesional în această industrie. Trebuie să începem să investim în noile generații, să le încurajăm și să le arătăm ce înseamnă o carieră în domeniul ospitalitalității, să le prezentăm avantajele meseriilor de profil, dar și responsabilitățile acestora, să îi ghidăm cu profesionalism și seriozitate către o carieră de succes.” spune General Manager-ul Moxy, Roxana Vișan.

Bursele școlare sunt gândite pentru a arăta tangibilitate în domeniu, pentru a oferi acces în culisele unui mediu de muncă real, pentru a stimula interesul potențialilor candidați și pentru a descoperi noi talente, persoane, care sunt fermecate de acest domeniu și doresc să urmeze o carieră în industria ospitalieră din România.

În cadrul acestor programe sunt acceptați studenții din anul I și al II-lea, din cadrul Universității Româno-Americane din București, profil turism, iar înscrierile se fac pe bază de proiecte creative. Ele vor fi prezentate către un bord de management al hotelului Moxy și pot fi realizate pentru oricare din departamentele: F&B, Front of House, Housekeeping, etc.

„Colaborarea pe care Universitatea Româno-Americană, prin intermediul Facultății de Turism și Managementul Ospitalității, și Moxy Hotels o dezvoltă, începând de anul trecut, este o dovadă că organizațiile noastre reacționează la realitatea în care parteneriatul universitate-business-student este formula de succes în matematica turismului. Suntem extrem de mândri de acest parteneriat, suntem motivați să îl extindem și să îl transformăm într-un model pentru toate programele de studii. Prin accesul companiilor la bazinul de talente din universitate și prin facilitarea dobândirii competențelor practice de către studenți, chiar din timpul studiilor, dăm valoare procesului educațional.”, spune Camelia Gheorghe, decan al facultății Româno-Americane din București.

Câștigătorii burselor vor beneficia de sprijin financiar parțial sau complet pentru studii și li se va oferi oportunitatea unui internship în cadrul echipei Moxy, unde vor avea ocazia să observe tot ceea ce înseamnă cu adevărat muncă într-un hotel, ce se întâmplă în culisele hotelului, ce înseamnă teamwork, client service, etc.

În momentul de față, printre colegii noștri se află Irina și Robert, care au rămas în echipa noastră, în urma unor programe de burse și internship de succes. Poveștile lor sunt un exemplu pentru generațiile ce vor urma la Moxy.

Irina a început cu o perioadă de practică în cadrul hotelului, iar după finalizarea acesteia, și-a dorit să facă parte din echipa permanentă și, în felul acesta, i-a fost oferită o poziție de front of house-reception. În prezent este un membru valoros al echipei noastre și ne bucurăm că a ales o cariera în domeniul hotelier.

Robert a beneficiat de o bursă de studii și, după finalizarea ei, își dorește să facă parte din echipa Moxy, în prezent fiind unul dintre cei mai talentați barmani #atthemoxy bar. Cu toate că nu are o foarte mare vechime pe piața hotelieră din România, Moxy Bucharest Old Town se bucură deja de o foarte mare notorietate și de un feedback pozitiv din partea clienților.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!