bagaje
Foto: Deposit Photos
News Stiri TukTuk

Moda în vacanță – sugestii pentru alegerea pantofilor confortabili și la modă, pentru mamă și fiică

Nu este întotdeauna ușor să găsești pantofii potriviți pentru vacanță de vară, unii care să fie atât confortabili cât și în ton cu moda.

Nu e de dorit să porți o încălțăminte grea atunci când temperatura e ridicată, dar, în același timp, ai vrea niște pantofi care să reziste la multe plimbări și drumeții. În plus, depinde și de locul în care-ți faci vacanța. Dacă te duci la mare, în mod cert vei alege și niște șlapi de damă – poate cât mai colorați și mai „veseli”. Dacă ai ales muntele, cu siguranță vei avea nevoie de pantofi ceva mai solizi, eventual și rezistenți la ploaie.

Pleci în vacanță împreună cu cea mică? În cazul ăsta, atât mama, cât și fiica trebuie să formeze o pereche… irezistibilă; și care este întotdeauna piesa de rezistență a ținutei unei femei? Plăcerea ei „vinovată”? Se știe: încălțămintea. Și știm foarte bine că, în așteptarea momentului în care veți pleca în vacanță, îți va da târcoale o întrebare absolut legitimă: „noi cu ce ne încălțăm?”

Cum alegi pantofii confortabili și la modă pentru vacanță?

pantofi vacanta
Foto: Peera Sathawirawong

Una dintre metodele pe care ai putea să le aplici când ai în vedere încălțămintea pe care o alegi pentru vacanță este „regula celor trei pantofi”. Ce presupune aceasta? Să împachetezi doar trei perechi de pantofi, bine aleși, dar diferiți. Și, în consecință, să cumperi acești pantofi înainte de plecarea în vacanță.

Principalul lucru pe care trebuie să-l reții este că elementul cel mai important îl reprezintă confortul: nu te poți bucura cu adevărat de o călătorie sau de o vacanță, dacă vei avea niște încălțări care te vor bate sau îți vor crea probleme la mers. Pantofii ideali sunt confortabili și la modă, dar stilul trece în plan secundar dacă trebuie să porți o pereche de încălțări ore în șir.

Încearcă să găsești pantofi versatili care să se potrivească cu toate ținutele tale, dar asigură-te că cel puțin două dintre cele trei perechi de pantofi pe care le ai cu tine sunt foarte confortabile. Și asta fiindcă îți veți dori, la un moment dat, să faci o rotație între cele două variante.

pantofi vacanta copii
Foto: Valeria Blanc

Următorul pas este să stabilești ce fel de activități urmează să faci pe parcursul vacanței, iar în această privință este de dorit să alegi pantofi ce pot fi purtați în mai multe scenarii. Verifică prognoza meteo înainte de plecarea în vacanță și adaptează încălțămintea la vremea preconizată. În orice caz, vara, pentru destinațiile de plajă sau pentru cele în care vei avea acces la o piscină, e obligatoriu să pui în bagaj o pereche de șlapi de damă, atât pentru tine cât și pentru cea mică (sau cele mici, dacă ai mai multe „prințese”): https://epantofi.ro/c/copii/fete

Cum alegi încălțămintea confortabilă și la modă, în funcție de destinația de vacanță?

Vara, destinațiile de vacanță pot fi multiple, prin urmare alegerea încălțămintei pe care o cumperi și apoi o pui în bagaj, trebuie adaptată în funcție de locul în care urmează să ajungi.

La plajă. Un set de încălțăminte dedicat soarelui, nisipului și apei. Ar fi simplu să scapi doar cu câte o singură pereche de șlapi de damă, atât pentru mamă cât și pentru fiică, dar orice femeie are nevoie de opțiuni când vine vorba de încălțăminte. Așa că poți alege să pui în bagaj, pe lângă perechea de șlapi de damă, două dintre următoarele variante: o pereche de sandale pentru apă, transparente, una de espadrile din pânză, o pereche de sandale cu barete pentru zilele în care trebuie să mergi mai mult pe jos sau pentru seară.

În stațiune. Vacanța în orice fel de stațiune presupune multă distracție și relaxare, iar tipul acesta de sejur se axează pe mâncare, soare, piscină (sau mare, după caz). Încălțămintea pentru stațiune ar trebui să fie versiunea îmbunătățită a ceea ce ai putea aduce pentru o săptămână de plajă, în care „vedetele” sunt șlapii de damă. Alege pantofi de vacanță, pentru momentele când mergi la cină, de preferat o pereche de sandale elegante, cu platformă.

În drumeție. Dacă ești mai degrabă o fană a muntelui, e foarte probabil să optezi pentru o vacanță în care să pui drumețiile în prim-plan, făcând multe excursii în aer liber. În acest caz, alegerea ar trebui să se îndrepte către o pereche de pantofi solizi, de drumeție, rezistenți la apă, care în același timp ar fi de dorit să fie cât mai ușori. Ia în considerare și o pereche de sandale, în care să-ți odihnești picioarele pe trasee ușoare, perfecte pentru zilele călduroase.

pantofi munte
Foto: Jacob Lund

În oraș. O vacanță de vară se poate concretiza foarte bine și în petrecerea unuia sau mai multor city-breakuri. Poate mai mult ca oriunde, într-o vacanță urbană trebuie să ai la tine câte un model de încălțăminte din zona confortabilă, din cea elegantă și din cea versatilă. Pantofii de tip slip-on reprezintă un tip de încălțăminte pretabil pentru parcurgerea distanțelor pe jos, în vreme ce pantofii cu toc ascuțit sunt o opțiune elegantă pentru cine luate în locuri mai pretențioase.

Care sunt tendințele de top ale sezonului de vară?

Sezonul estival este aici și poate te întrebi care este moda de vară – care sunt tendințele de top ale sezonului? Dacă ești o fană a pantofilor cu talpă plată, de zi cu zi, atunci e momentul să apelezi la sandale. Sandalele cu barete și șireturi formează întotdeauna o combinație de efect cu orice ținută și nimic nu se compară cu asocierea sandalelor cu platformă cu o pereche de blugi. Sandalele cu platformă și-au câștigat o oarecare reputație în trecut, însă cu siguranță ele fac furori în această vară, vedetele internaționale și influencerii de top purtându-le foarte des.

Un alt stil pe care-l poți experimenta în această vară sunt saboții. Esența acestui tip de încălțăminte stă în talpa din lemn, iar atunci când saboții sunt combinați cu strălucitoarele culori de vară creează o imagine neașteptat de interesantă.

În mod asemănător cu sandalele cu platformă, tocurile cu platformă câștigă, la rândul lor, o popularitate rapidă. Partea inferioară ridicată aliniază mai bine degetele cu călcâiul, pentru a oferi confortul pe care orice femeie îl caută la o pereche de pantofi.

Iar dacă alegi să fii mai îndrăzneață, tendința verii este să optezi pentru o pereche de sandale cu toc și barete. Pe lângă negrul aflat mereu la modă, baretele subțiri, în culori precum turcoaz, galben muștar și verde smarald, îți pot oferi un look șic, teleportat din frumoșii ani ‘90.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!