dubai
Foto: eli_asenova
Asia

Cât costă o vacanță în Dubai?

O vacanță în Dubai e visul oricărui turist, în special în lunile de iarnă, în care cei care nu suportă frigul își doresc să zboare într-o țară caldă în care să și vadă lucruri interesante. Întrebarea pe care și-o pun mulți este, însă, cât costă o vacanță în Dubai? Ce preț are o vacanță în Dubai pe cont propriu, în cazul în care nu apelezi la serviciile unei agenții de turism? Poți avea parte de o vacanță în Dubai all-inclusive în aceste condiții? La ce prețuri? Cât de scump este în Dubai? În cele ce urmează vom încerca să răspundem la aceste întrebări, oferindu-ți cam tot ce trebuie să știi despre o vacanță în Dubai în legătură cu costurile ei.

Rezervă un zbor către Dubai

Să le luăm pe rând, analizând prețurile și considerând, atenție!, că faci parte din zona de consumator mediu. Adică nu mergi în Dubai nici cu banii numărați la sânge, dar nici cu buzunarele doldora, gata să cheltuiești mii de dolari zilnic.

Cât de scump este în Dubai? Vei cheltui, în medie, aproape 200 euro pe zi.

dubai
Foto: Denys Gromov

Ca să începem direct cu concluzia, într-o vacanță pe cont propriu în Dubai ar trebui să cheltuiești în medie, de persoană, circa 194 euro pe zi (729 AED – dirhami), preț în care intră cazarea la hotel, masa, transportul și mici cheltuieli. Acesta ar fi prețul mediu zilnic bazat pe cheltuielile turiștilor în Dubai, în funcție de prețurile de aici. Făcând calculele, asta ar însemna că o persoană ar cheltui 1360 euro / săptămână iar un cuplu ar trebui să scoată din buzunar 2719 euro pentru șapte zile. Nu am inclus aici intrările la atracțiile turistice.

În cazul în care dorești să petreci o vacanță în Dubai cu copiii (presupunând, deci, că ai o familie formată din trei sau patru persoane), prețul scade, fiindcă prețurile pentru copii sunt, de regulă, mai mici. De asemenea, dacă ai în plan să stai mai mult de o săptămână în Dubai, e posibil ca bugetul zilnic pe persoană să scadă.

În medie, turiștii cheltuiesc în Dubai 266 euro pentru o cameră de hotel pe zi (133 euro / persoană / noapte), 44 euro / persoană pentru mâncare și 10 euro / persoană pentru transportul local. Restul până la 194 de euro reprezintă alte cheltuieli.

Costuri de călătorie în Dubai

Care este cea mai ieftină perioadă pentru a merge în Dubai?

Sezonul aglomerat în Dubai este între lunile noiembrie – ianuarie, când căldura nu este atât de mare. Deoarece Dubaiul se află în deșert, temperaturile pot fi foarte ridicate din iunie până în august, așa că aceasta este cea mai ieftină perioadă pentru a vizita orașul. Cu „riscurile” de rigoare pentru cei care nu suportă căldura.

Cât costă hotelul în Dubai?

dubai burj
Celebrul Burj Khalifa / Foto: Marek Kijevsky

Așa cum spuneam, în medie, conform budgetyourtrip.com, hotelul în Dubai costă 133 euro / persoană / noapte. Prețul poate părea un pic exagerat, dar el se bazează pe prețurile medii ale tuturor hotelurilor din Dubai și, după cum știm, unele dintre acestea (în funcție de locație și de numărul de stele) poate fi foarte mare. Poate că, privind mai la obiect, un preț mediu de 150 euro / noapte / cameră, ar putea fi cel realist.


Pleci în vacanță în Dubai? Aici ai cele mai bune prețuri la hotelurile din Dubai!


În mod normal, atunci când aleg un hotel, mulți oameni se concentrează pe locația acestuia, dar acest lucru nu este, totuși, la fel de important în Dubai. Și asta pentru simplul motiv că orașul este destul de răspândit, neexistând, practic, un „centru” în sensul clasic al termenului citadin, deși, desigur, Downtown Dubai și Marina/Jumeirah pot fi considerate cu ușurință cele mai populare locuri.

Unele zone de luat în considerare cu hoteluri la prețuri rezonabile includ Business Bay, Dubai Internet City și Al Barsha. Cazări mai ieftine pot fi găsite în zonele mai vechi, cum ar fi Deira. În general, e nevoie de aproximativ 20 de minute cu mașina pentru a ajunge aproape oriunde în Dubai, așa că atunci când cauți un hotel, urmărește în special prețul și confortul.

Un lucru de reținut este că Dubaiul nu are hosteluri, în adevăratul sens al cuvântului. Adesea, hostelurile din Dubai sunt doar apartamente mari care au fost transformate în locuri de cazare pentru mai multe persoane.

Cât costă mâncarea în Dubai?

dubai mall
Dubai Mall / Foto: Andrey Khrobostov

Conform budgetyourtrip.com, turiștii cheltuie în medie pe mâncare, în Dubai, 44 euro pe zi. Cu toate acestea, e posibil ca suma totală cheltuită pe zi, pentru mâncare, în Dubai, să fie ceva mai mare. Evident, și în funcție de ceea ce mănânci, dar micul dejun e cel mai ieftin, iar prețurile se învârtesc undeva în jurul următoarelor sume:

 • Mic dejun: 10 euro
 • Prânz: 20 euro
 • Cină: 30 euro

Vei cheltui însă mult mai mult dacă ești un gurmand care adoră fine dining-ul sau dacă îți place să bei alcool la mese. Pe de altă parte, sumele scad considerabil dacă mănânci light sau dacă optezi, măcar la una dintre mese, pentru preparate de fast-food.

În Dubai întâlnești orice tip de bucătărie internațională. În plus, toate lanțurile importante au cel puțin o locație în Dubai, prin urmare mâncarea nu este o problemă, cu toate că, atenție!, vei constata că prețurile sunt cu 25-30% mai mari decât în alte țări, deci nu te aștepta ca un Big Mac să coste la fel ca în România. Așadar, când te întrebi cât costă o vacanță în Dubai pe cont propriu, și urmează să-ți planifici bugetul de călătorie, alocă suficiente resurse pentru mâncare.

Iată și câteva prețuri (medii) orientative:

 • Shaorma – 1,87 euro
 • Salată Sumo + suc în Mall Dubai – 10 euro
 • Ceai de mentă și lămâie – 4,26 euro
 • Smoothie – 5,33 euro
 • Baghetă franțuzească – 0,93 euro
 • Cafea + prăjitură – 6,43 euro
 • O felie de pizza – 4,50 euro
 • Prânz într-un restaurant ne-turistic – 12,50 – 14 euro
 • Un shot într-un club de noapte – 9-14 euro
 • Un sandviș la Subway – 4,50 – 5 euro
 • O înghețată pe plajă – 2,7 euro
 • O sticlă de apă – 1 euro
 • O bere fără alcool în supermarket – 0,60 euro
 • O CocaCola de 2,25 l în supermarket – 1,33 euro

Și încă ceva: Dubai nu e un oraș în care lumea să fie obișnuită cu bacșișurile, deci nu-ți bate capul cu asta. De regulă se lasă niște mărunțis, cel mult 5-10 dirhami, indiferent de costul serviciului sau al mesei.

Cât costă transportul local în Dubai?

dubai taxi
Foto: RoBeDeRo

În medie, poți cheltui 10 euro pe zi pentru transportul în Dubai, aici incluzând taxiul, metroul, alte mijloace de transport în comun.

Prețul unui taxi în Dubai depinde de mai mulți factori: traseul care urmează să fie parcurs, durata călătoriei și tariful de taxi valabil în Dubai și, dacă este cazul, ora. Din aceste componente poate fi calculat prețul taxiului. Dacă ai nevoie de un calculator pentru a vedea cât te va costa o cursă de taxi în Dubai, poți accesa acest link.

Prețul pe kilometru al taxiurilor din Dubai (setat în 2019) este de 1,82 dirhami (0,48 euro). Prețul de pornire este de 12 dirhami (3,20 euro, include 3,8 km). Prețul de așteptare pe oră este de 30 dirhami (8 euro).

Altfel, principalul mijloc de transport în comun din Dubai este metroul, care are două linii. Linia roșie merge la suprafață, în mare parte paralelă cu Sheikh Zayed Road, cu capătul la aeroport. Linia verde este subterană și trece prin Al Karama, Al Raffa, Al Rigga și Al Qusais.

Metroul din Dubai nu acceptă tarife în numerar, trebuie să cumperi un card Nol (de regulă, cardul roșu), care poate fi reîncărcat. Suma pe care o plătești are la bază numărul de zone pe care le parcurgi. O zonă costă 4 dirhami (1,07 euro), două zone costă 6 dirhami (1,60 euro), iar peste 3 zone costă 8,50 dirhami (2,26 euro).

Zona Marina este deservită de un tren care nu este conectat direct la metrou. O călătorie cu acesta costă 4 dirhami (1,07 euro). Există, de asemenea, monorailul care deservește Palm Jumeirah, care costă 20 de dirhami (5,33 euro) pentru un bilet dus sau 30 de dirhami (8 euro) pentru un bilet dus-întors. Dubai are, de asemenea, multe autobuze publice. În Dubai există Uber și Careem (un fel de Uber local).

O altă întrebare ar fi cât costă să închiriezi o mașină în Dubai? Iată câteva prețuri la mașinile închiriate cu o lună în avans, din aeroport:

 • Toyota Yaris (cutie manuală) – 4,8 euro / zi
 • Honda Civic (cutie automată) – 6,1 euro / zi
 • Renault Duster (cutie automată) – 8,5 euro / zi

Pentru asigurare completă se mai adaugă 2,8 euro / zi.

Parcarea costă 0,6 euro / oră

Cât costă atracțiile turistice din Dubai?

dubai camile
Foto: Gim42

Aici, depinde ce vrei să vezi și să faci în Dubai. În medie, turiștii se pare că obișnuiesc să cheltuiască 15 euro / zi / persoană pentru intrări la diverse spectacole sau atracții. Dar e foarte posibil ca suma să fie mult mai mare dacă ești un vizitator curios să vadă cât mai multe. Pentru că Dubaiul nu duce lipsă de atracții, ba dimpotrivă: e un rai al atracțiilor.

În mod cert, printre activitățile pe care-ți vei dori să le faci în Dubai se numără urcarea în Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, un tur cu barca prin port, vizitarea acvariului din Dubai, o vizită la Miracle Garden, un safari în deșert, poate chiar o excursie cu ghid în Abu Dhabi. Nu toate atracțiile sunt pe bani. Există multe plaje gratuite și destul de mulți vizitatori adoră să se plimbe pur și simplu privind arhitectura futuristă a Dubaiului. În plus, în cartierul istoric Al Fahidi sunt multe galerii și muzee gratuite sau foarte ieftine.

Iată și câteva prețuri orientative pentru atracțiile și activitățile din Dubai. Biletele le poți cumpăra direct din linkurile respective, din widgetul de mai jos.

Dacă vrei să mergi la plajă, în Dubai ai multe plaje gratuite, însă nu puține sunt și plajele particulare amenajate, care dispun de facilități, și care costă. Iată câteva prețuri în acest sens:

 • Intrarea pe plaja privată – 1,5 euro
 • Închiriere umbrelă mică – 1,5 – 2,8 euro
 • Închiriere umbrelă mare – 2,8 – 4,2 euro
 • Închiriere șezlong – 4,2 euro
 • Preț umbrelă de plajă în supermarket – 7 euro

În concluzie, înainte de a pleca într-o vacanță în Dubai pe cont propriu, nu uita să te documentezi și să-ți stabilești un buget realist. În plus, reține că, deși Dubaiul este mai modern și mai progresist decât majoritatea țărilor din Orientul Mijlociu, aparține totuși de o națiune islamică, cu legi stricte. Emiratele Arabe Unite urmează legile stricte ale sharia, prin urmare asigură-te că pe parcursul șederii în Dubai ești foarte respectuos în orice situație. De exemplu, nu mânca în public în timpul Ramadanului, evită să critici familia conducătoare și abține-te de la manifestări publice de afecțiune. Chiar și faptul că îți pierzi cumpătul din cauza vreunul funcționar mai poticnit te poate duce la închisoare pe o perioadă de o lună. Altfel, bucură-te de vacanța în Dubai și întoarce-te acasă cu amintiri de neuitat!

Citește și: 10 nebunii made in Dubai

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!