destinatia anului 2022 în România
Foto: Canva Photos
News Romania

Hai să alegi Destinația anului 2022 în România!

După succesul avut în 2021, campania Destinația Anului în România pornește la drum și în acest an, cu ambiția ca la finalul ei să încununeze un nou câștigător.

Dacă în 2021 Destinația Anului, desemnată în urma propunerilor și voturilor, a fost Banatul Montan, în 2022 lucrurile se schimbă un pic din punct de vedere al regulamentului. Cu alte cuvinte, acum competiția va avea trei faze: cea de nominalizări, finala regională și finala națională.

sasca montana
Banatul Montan, destinația câștigătoare în 2021

Trei faze pentru desemnarea Destinației Anului 2022 în România

În faza de nominalizări, care durează până pe XXX martie, publicul poate veni cu propuneri de nominalizare alegând destinații din trei regiuni istorice și din două categorii: City Break și Comori turistice. Destinațiile nominalizate pot fi înscrise atât de publicul larg cât și de reprezentanți ai organizațiilor oficiale (autorități locale, organizații de management de destinații, ONG-uri sau societăți private), prin completarea formularului de aici. Pentru a fi eligibilă, o destinație trebuie să aibă minim 100 de nominalizări.

A doua fază este finala regională, unde se alcătuiește un Top al destinațiilor eligibile în funcție de nominalizările publicului – pe regiune și categorie. Juriul finalei regionale acordă puncte destinațiilor eligibile în funcție de descrierea acestora iar podiumul finalei regionale e stabilit prin ponderare, două treimi reprezentând alegerea publicului și o treime alegerea juriului.

Câștigătoarele fiecărei regiuni și categorii ajung în a treia și ultima etapă, finala națională. Aici, regiunile finaliste sunt vizitate de echipa de Exploratori Destinația Anului, care realizează emisiuni de prezentare. Pe parcursul etapei se colectează votul publicului și juriului, iar Destinația Anului se stabilește, la fel ca la faza regională, două treimi în baza votului publicului și o treime în baza votului juriului.

Pentru moment, așadar, nominalizează orașul sau stațiunea ta preferată, apoi pregătește-te să votezi! Tu care crezi că va fi câștigătoarea Destinația Anului 2022 în România?

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella iconBooking.com
Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!